Τα πιο όμορφα κάστρα της Ρηνανίας στη Γερμανία

Γερμανία-Κάστρα-Τουρισμός

Θέλετε να ξεκινήσετε μια περιπέτεια παραμυθιού; Δεν έχετε, παρά να κοιτάξετε αυτά τα μαγευτικά κάστρα της Ρηνανίας στην καρδιά της αμπελουργικής περιοχής στη Γερμανία.

Η γραφική Ρηνανία της Γερμανίας φημίζεται για τους αμπελώνες και τις κυλιόμενες οροσειρές. Όμως μέσα σε αυτό το υπέροχο τοπίο βρίσκονται 40 κάστρα στην κορυφή του λόφου που μοιάζουν να έχουν πηδήξει κατευθείαν από τις σελίδες ενός παραμυθιού.

Με τόσους πολλούς χώρους να εξερευνήσετε σε αυτό το όμορφο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, η επιλογή μιας επίσκεψης μπορεί να είναι πρόκληση. Ευτυχώς, η παρακάτω επιλογή από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ρηνανίας θα σας βοηθήσει.

Κάστρο Marksburg

Σκαρφαλωμένο μεγαλοπρεπώς στην κορυφή ενός λόφου με θέα την πόλη Braubach του Ρήνου, το Κάστρο του Marksburg είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φρούρια στην Ευρώπη και το μοναδικό μεσαιωνικό κάστρο του Ρήνου που δεν καταστράφηκε ποτέ.

Χτίστηκε τον 13ο αιώνα για προστασία και όχι ως κατοικία για βασιλικές οικογένειες. Σήμερα στέκεται τόσο υπέροχο όσο και τότε. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, ωστόσο, το κάστρο έχει εξυπηρετήσει διαφορετικούς σκοπούς. Ήταν κρατική φυλακή και τόπος διαμονής για τους Πρώσους στρατιώτες πριν γίνει η έδρα της Γερμανικής Ένωσης Κάστρων.

Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν τέσσερις μεσαιωνικές πύλες και drawbridges, μια αίθουσα και το οπλοστάσιο των ιπποτών, έναν μεσαιωνικό κήπο με βότανα και ένα περίτεχνο παρεκκλήσι του 14ου αιώνα. Το κάστρο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια περιήγηση 50 λεπτών στα Αγγλικά ή στα Γερμανικά.

Κάστρο Rheinfels


Βρίσκεται πάνω από την αριστερή όχθη του Ρήνου στο Sankt Goar. Tο Rheinfels είναι ένα από τα πιο υπέροχα ερείπια κάστρου του Ρήνου. Ο Κόμη του Katzenelnbogen το έχτισε αρχικά το 1245. Μερικά χρόνια αργότερα, επεκτάθηκε για να γίνει το μεγαλύτερο φρούριο στη Μέση κοιλάδα του Ρήνου, μεταξύ του Koblenz και του Mainz.

Αυτές οι προσθήκες το έκαναν επίσης ένα από τα ισχυρότερα φρούρια της περιοχής, όταν ο γαλλικός επαναστατικός στρατός το κατέκτησε το 1794. Σήμερα, το κάστρο είναι ανοιχτό στο κοινό και με μια υπηρεσία Rheinfels-Shuttle προσφέρει μεταφορές από το κέντρο της πόλης Sankt Goar στο κάστρο και πίσω.

Μόλις φτάσετε εκεί, μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια ανοιχτή ξενάγηση και να εξερευνήσετε τα ερείπια. Εκτός από την περιπλάνηση στα πολλά παρακμιακά δωμάτια, μπορείτε να απολαύσετε φανταστική θέα στην κοιλάδα του Ρήνου.

Κάστρο Pfalzgrafenstein

Το Pfalzgrafenstein Castle βρίσκεται στο νησί Falkenau, στον ποταμό Ρήνο και φημίζεται για το μοναδικό και γραφικό περιβάλλον του. Σε αντίθεση με πολλά άλλα κάστρα στη Ρηνανία, χτίστηκε εξ ολοκλήρου για οικονομικούς σκοπούς. Το κάστρο ήταν ένα από τα δώδεκα τελωνεία. Πλοία που μετέφεραν κρασί έπρεπε να σταματήσουν και να πληρώσουν διόδια μεταξύ Μάιντς και Κολωνίας.

Αυτό εξηγεί γιατί η κάτοψη μοιάζει με πλοίο που κινείται προς τα πάνω. Το κάστρο χτίστηκε τον 14ο αιώνα και αργότερα εκσυγχρονίστηκε το 1607 και το 1755. Μεγάλο μέρος του παραμένει το ίδιο όπως ήταν τότε. Αυτό περιλαμβάνει διάφορα δωμάτια που κάποτε καταλάμβανε ένα πλήρωμα των 30 ατόμων. Μια γρήγορη βόλτα με φέρι θα σας οδηγήσει στην αποβάθρα του κάστρου και από εκεί μπορείτε να εξερευνήσετε το εσωτερικό του.

Κάστρο Sooneck


Σκαρφαλωμένο σε μια απότομη πλαγιά και μερικώς κρυμμένο από τριαντάφυλλα, το κάστρο Sooneck μοιάζει με κάτι από το Sleeping Beauty. Ωστόσο, το ταραγμένο παρελθόν του απέχει πολύ από ένα παραμύθι. Αν και το κάστρο χτίστηκε αρχικά για το μοναστήρι του Cornelimunster τον 11ο αιώνα, καταστράφηκε δύο φορές.

Η πρώτη φορά ήταν από τον Βασιλιά Ρούντολφ Α και τα στρατεύματά του που το πολιόρκησαν το 1282. Υπό διαφορετική ιδιοκτησία, το κάστρο ξαναχτίστηκε το 1349 και περιλαμβάνει γωνιακούς πυργίσκους, ένα σπήλαιο και μια μεγάλη αίθουσα.

Ωστόσο, το 1688, η κακή μοίρα το χτύπησε για άλλη μια φορά και τα γαλλικά στρατεύματα του βασιλιά Louis XIV το κατέστρεψαν. Το 1823, ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας της Πρωσίας αγόρασε τα ερείπια και άρχισε να το αποκαθιστά το 1842. Σήμερα, το κάστρο είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο στη Ρηνανία και οι άνθρωποι έρχονται από παντού για να θαυμάσουν την εντυπωσιακή εσωτερική και φανταστική θέα από την κορυφή.

Κάστρο Eltz

Φωλιασμένο στους λόφους πάνω από τον ποταμό Μοζέλα μεταξύ Koblenz και Trier, το κάστρο Eltz είναι πραγματικά μια ομορφιά που μπορείτε να δείτε. Υψώνοντας 35 μέτρα στον ουρανό, οι οκτώ μαγευτικοί πύργοι του μοιάζουν με σκηνή από ένα παραμύθι.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το Eltz είναι ένα από τα δύο κάστρα στην αριστερή όχθη του Ρήνου, το οποίο παρέμεινε άθικτο από πολέμους. το άλλο είναι το κάστρο Lissingen. Πράγματι, η εκπληκτική αρχιτεκτονική και πολλά από τα αρχικά έπιπλα των τελευταίων οκτώ αιώνων παραμένουν στη θέση τους.

Εξακολουθεί να ανήκει σε μια οικογένεια που έζησε εκεί τον 12ο αιώνα. Μεταξύ των πιο εντυπωσιακών χαρακτηριστικών του Eltz είναι μια αυλή 500 ετών, μια αίθουσα ιπποτών που περιέχει σημαντικά κοστούμια πανοπλίας και γλυπτικής, πολύτιμα αντικείμενα από χρυσό και ασήμι σε ένα θησαυροφυλάκιο και οπλοστάσιο. Περιτριγυρισμένο από το κάστρο, το Eltz Forest είναι ένα δηλωμένο φυσικό καταφύγιο και ένα δημοφιλές σημείο πεζοπορίας.

Κάστρο Reichenstein

Χρονολογείται από τον 11ο αιώνα, το κάστρο του Reichenstein ήταν κάποτε η κατοικία των γερμανών άρχοντων, των εκκλησιών, των δικαστικών επιμελητών και των διαβόητων ιπποτών.

Με τους αιώνες, μέρη του κάστρου κάηκαν, ξαναχτίστηκαν και αποκαταστάθηκαν. Η οικογένεια Kirsch-Puricelli ανέλαβε το κάστρο το 1899 και επέβλεψε το μεγαλύτερο μέρος της ανακαίνισής του, ανακατασκευάστηκε σε μια νεο-γοτθική κατοικία αγγλικού στιλ.

Σήμερα, ένας απόγονος του Kirsch-Puricellis κατέχει το κάστρο και μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση στα ιδιωτικά του δωμάτια, στην προγονική γκαλερί, στη βιβλιοθήκη και στην αίθουσα μουσικής. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε ξενάγηση στο μουσείο του κάστρου και να εξερευνήσετε μια συλλογή από αρχαία όπλα, οπλοστάσια και κυνηγετικά τρόπαια. Μπορείτε επίσης να θαυμάσετε την εκπληκτική θέα του Ρήνου από τους διαδρόμους.

Κάστρο Stolzenfels


Μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο του Koblenz, το κάστρο Stolzenfels υψώνεται περήφανα πάνω από τον Ρήνο. Το κάστρο χτίστηκε τον 19ο αιώνα από τα ερείπια ενός φρουρίου του 13ου αιώνα από τον πρίγκιπα του Πρώσου βασιλιά Φρέντερικ Γουίλιαμ. Ήθελε μια καλοκαιρινή κατοικία και την ανέθεσε στον γνωστό αρχιτέκτονα, τον Karl Friedrich Schinkel, με την ανοικοδόμηση το 1836.

Το κάστρο άνοιξε επίσημα το 1842 με μια μεγάλη εκδήλωση. Από τότε, άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν απολαύσει την εξερεύνηση του όμορφου παλατιού και των πέντε κήπων του όμορφα διαμορφωμένου κάστρου. Το κάστρο Stolzenfels είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του ρομαντισμού του Πρωσικού Ρήνου και παραμένει ένα από τα πιο όμορφα κάστρα της Ρηνανίας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks