Το ρεπορτάζ από το Βέλγιο για τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας

de-croo-velgos-prwthipourgos

Η τελευταία συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Βελγίου θα ξεκινήσει σήμερα στις 2:00 μ.μ., με στόχο να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν διάφορους επαγγελματικούς τομείς και τις επερχόμενες διακοπές των Βέλγων. Οι τάσεις του κορονοιού καθημερινά έχουν καθοδική πορεία, αλλά δεν αναμένουμε χαλάρωση μέτρων σε καμία περίπτωση.

Δεν αναμένουμε καμία χαλάρωση μέτρων από τη σημερινή συνεδρίαση. Αναμένουμε όμως χρονοδιαγράμματα για πολλούς επαγγελματικές τομείς , βλέπε Horeca και επαγγέλματα επαφής.

Για Horeca

Αυτό που θα αποφασιστεί σχετικά με το άνοιγμα της HORECA δεν είναι ακόμη σαφές, αλλά αρκετές πηγές ανέφεραν στα βελγικά μέσα ενημέρωσης ότι η προτεινόμενη ημερομηνία της 1ης Μαρτίου φαίνεται λίγο πρόωρη.

Για τα ταξίδια

Αναμένουμε να γίνουν ακόμα δυσκολότερα τα ταξίδια από και προς το Βέλγιο. Πιθανόν να ανακοινωθούν και νέοι περιορισμοί. Ένας από τους περιορισμούς πιθανόν να είναι ότι όποιος βρίσκεται σε χώρα κόκκινης ζώνης για περισσότερες από 16 ώρες να πρέπει επίσης να κάνει τεστ κορονοιού και την προβλεπόμενη καραντίνα- ως σήμερα ισχύει το 48 ώρες.

Για τα επαγγέλματα επαφής

Στους κυβερνητικούς κύκλους λέγανε χθες, σύμφωνα με την De Standaard, ότι τα επαγγέλματα επαφής θα μπορούσαν ενδεχομένως να ξανά ανοίξουν στα μέσα Φεβρουαρίου – εάν οι αριθμοί εξελίσσονται ευνοϊκά και με αυστηρότερα πρωτόκολλα. Αλλά το ερώτημα είναι αν η Επιτροπή Διαβουλεύσεων θα τολμήσει σήμερα να το εκφράσει αυτό με το ρίσκο αργότερα να μην το υλοποιήσει.

Πηγές: LeSoir, De Standaard, Brussels times

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks