Φρέσκα κουλούρια 22/01/21 – Tα σημερινά πρωινά νέα από τo Bέλγιο…

ειδήσεις-βέλγιο-22-1-2021

Κάθε μέρα, Καλημέρα!

Κάθε μέρα φρέσκα, πρωινά κουλούρια με φρέσκιες ειδήσεις από την χώρα του Βελγίου.

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα ☕️

Λιέγη-ελληνικά-κρασιά-προιόντα
Oenogea – Κάβα Ποτών , κρασιών και Delicatessen στη Λιέγη του Βελγίου

Παράταση χειμερινών προσφορών

Βέλγοι βουλευτές ενέκριναν ομόφωνα την παράταση των πωλήσεων του Ιανουαρίου κατά δύο εβδομάδες – έως τις 15 Φεβρουαρίου. Πολλά καταστήματα εξακολουθούν να έχουν μεγάλα αποθέματα για να πουλήσουν από τον Χειμώνα.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στο σχετικό άρθρο του supergreeks.eu

Χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις στις Βρυξέλλες

Η κυβέρνηση των Βρυξελλών ενέκρινε επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 74 εκατομμυρίων ευρώ για καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχεία, πολιτισμό, τουρισμό και νυχτερινά κέντρα. Το μπόνους θα βασίζεται στον αριθμό των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης σε κάθε επιχείρηση και στο ποσοστό πτώσης του κύκλου εργασιών από τον Απρίλιο έως τον Δεκέμβριο, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019. Οι πληρωμές θα κυμαίνονται από 5.000 έως 36.000 ευρώ για εστιατόρια, έως και € 50.000 για ξενοδοχεία και έως 100.000 ευρώ για νυχτερινά κέντρα, τα οποία έχουν παραμείνει κλειστά για 10 μήνες.

Αμβέρσα και τεστ κορονοιού

Μετά τον αυξανόμενο αριθμό μολύνσεων, η πόλη της Αμβέρσας έστειλε επιστολή σε 6.500 κατοίκους για να τους ζητήσει να κάνουν ένα δωρεάν τεστ κορονοϊού. Αυτό περιλαμβάνει παιδιά άνω των έξι ετών, τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν κάνει τεστ.

Το γήπεδο της Άντερλεχτ για τεστ κορονοιού

. Οι χώροι του συλλόγου θα χρησιμοποιηθούν ως ένας από τους 10 χώρους γύρω από την περιοχή των Βρυξελλών για την εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού από τις αρχές Μαρτίου. Θα υπάρχει δυνατότητα για να γίνουν 25000 εμβολιασμοί ανά μήνα και το γήπεδο θα είναι ανοιχτό γι’ αυτό τον σκοπό 12 ώρες τη μέρα. Όλοι οι εμβολιασμοί σε αυτό τον χώρο θα γίνονται κατόπιν ραντεβού.

Νέα μέτρα για τον κορονοιό

Σήμερα στις 14:00 η συμβουλευτική επιτροπή για τον κορονοιό θα αποφασίσει με υπουργούς και προέδρους περιφερειών για το αν θα υπάρξει χαλάρωση ή αυστηροποίηση των μέτρων. Στο επίκεντρο είναι οι διακοπές που έρχονται στο Βέλγιο. Πέρυσι τέτοια εποχή υπήρξε η έξαρση και το 1ο κύμα λόγω αυτών των διακοπών – βέβαια εκείνη την εποχή ήταν εντελώς άλλες οι συνθήκες.

Θα μπορούσαν σήμερα να υπάρξουν αλλαγές στους κανόνες για την καραντίνα μετά την επιστροφή από μία κόκκινη ζώνη, τα επαγγέλματα επαφής και άλλα περισσότερα.

Στο supergreeks.eu θα σας ενημερώσουμε άμεσα και στην ελληνική γλώσσα για όλα τα νεότερα από το Βέλγιο και τη συνεδρίαση.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FB για να μένεις ενημερωμένος για τα πάντα που συμβαίνουν στο Βέλγιο.

Σημερινά στοιχεία για τον κορονοιό από το Βέλγιο

Τα κρούσματα κορονοιού μειώνονται, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε το ινστιτούτο δημόσιας υγείας Sciensano την Παρασκευή και μετά από καιρό πέφτουμε για συνεχόμενη ημέρα κάτω από 2000/ημέρα.

Κρούσματα

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Βέλγιο από την αρχή της πανδημίας είναι 686.827. Μείωση των κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα 4% – 1963.4 άτομα / ημέρα είναι θετικά στον κορονοιό την τελευταία εβδομάδα.

Νοσοκομεία Βελγίου

Συνολικά, 1941 ασθενείς με κορονοιό βρίσκονται στο νοσοκομεία. 338 σε ΜΕΘ.

Θάνατοι

 49 θάνατοι / ημέρα την τελευταία εβδομάδα.Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη χώρα από την αρχή της πανδημίας είναι σήμερα  20620.

R

O δείκτης (R) διάδοσής του ιού βρίσκεται πάνω από το 1 σήμερα.Στο 1.04.

Ελληνικές επιχειρήσεις στο Βέλγιο #SuperGreeks

O καιρός για το ΣΚ

Χιόνι αναμένεται στο Βέλγιο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο (RMI).

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από -3 βαθμούς στις Αρδέννες έως 3 βαθμούς στο κέντρο του Βελγίου.

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks