Ανατολική Φλάνδρα: 12χρονος καρκινοπαθής σχεδιάζει ρούχα, για να στηρίξει τα παιδιά με καρκίνο

καρκίνος

Ο Dree’ken Cnudde, είναι ένας νεαρός ασθενής με καρκίνο από το Oudenaarde, ο οποίος εγκαινιάζει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με ρούχα που σχεδίασε ο ίδιος. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Ταμείο για τον Καρκίνο των Παιδιών. Με αυτήν την πρωτοβουλία, ο Dree’ken θέλει να ευχαριστήσει το προσωπικό του UZ στη Γάνδη.  

Μόλις πριν από ένα μήνα, ο Dree’ken Cnudde διαγνώστηκε με καρκίνο. “Εκείνη τη στιγμή ο κόσμος σου καταρρέει εντελώς και από τότε ζεις μέρα με τη μέρα”, λέει η Cathy Vander Beken, η μητέρα του Dree’ken. “Αλλά ο Dree’ken είναι πολύ γενναίος. Ήθελε να παρακολουθεί κάθε συνεδρία με τους γιατρούς. Τίποτα δεν είναι αρκετό για αυτούς τους ανθρώπους και ο Dree’ken ήθελε να τους ανταποδώσει τη φροντίδα τους. Του αρέσει να σχεδιάζει ρούχα και να κάνει πατινάζ. Έτσι, δημιουργήθηκε η ιδέα να σχεδιάσει ο ίδιος μια γραμμή ρούχων. ” 

Με τη βοήθεια της συναδέλφου και αδελφής του Fébe, ο Dree’ken δημιούργησε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, όπου πουλάει τα ρούχα που σχεδιάζει. “Υπάρχουν μπλουζάκια, φούτερ, κάλτσες, καπέλα και σκουφιά. Επίσης, θα χρειαστεί και ο ίδιος να φορέσει αυτά τα σκουφιά σύντομα, επειδή θα υποβληθεί σε χημειοθεραπεία και τα μαλλιά του θα πέσουν”, λέει η μητέρα του. 

Η συλλογή δίνει ελπίδα σε όσους τη χρειάζονται. Για παράδειγμα, ο τυχερός αριθμός 7 επαναλαμβάνεται μερικές φορές, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και το σχέδιο ενός χεριού που δείχνει “thumbs up”. «Εύχομαι τα πουλόβερ να ακτινοβολούν την ελπίδα και την ευτυχία, γιατί αυτό χρειάζομαι τώρα περισσότερο από ποτέ», γράφει ο Dree’ken στην αρχική σελίδα του διαδικτυακού καταστήματος.

Τα έσοδα από το ηλεκτρονικό κατάστημα θα διατεθούν εν μέρει στο Ταμείο για τον Καρκίνο των Παιδιών. «Λατρεύει την ιδέα, ότι οι άνθρωποι μπορούν να φορούν τα σχέδιά του, βοηθώντας ταυτόχρονα έναν Οργανισμό», τονίζει η μητέρα του περήφανα. Ο έφηβος λαμβάνει ήδη πολλή υποστήριξη από το περιβάλλον του. Για παράδειγμα, οι γείτονες διαφημίζουν το ηλεκτρονικό του κατάστημα: Εκτύπωσαν ορισμένα από τα σχέδιά του σε πινακίδες και τους τοποθέτησαν στο κοντά στο σπίτι.

Ένα υπέροχο project που πρέπει να στηρίξουμε όλοι οι SuperGreeks 💛

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks