Αναλυτικά ότι ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού του Βελγίου και του υπουργού υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

de-croo-velgos-prwthipourgos

Το Βέλγιο απαγόρευσε τα μη-απαραίτητα ταξίδια και έθεσε χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα πολλών επαγγελματικών τομέων, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρόο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή. Το SuperGreeks κατέγραψε LIVE τη σημερινή συνέντευξη τύπου , αλλά κάλυψε και το ρεπορτάζ όλο πριν από αυτήν.

«Η κατάσταση του κορονοϊού στη χώρα μας έχει σταθεροποιηθεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου. «Οι αριθμοί μας είναι καλύτεροι από ό, τι στις περισσότερες άλλες χώρες της Ευρώπης, χάρη στην επιμονή μας».

«Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο κίνδυνος έχει τελειώσει. Έχουμε δει ότι υπάρχουν κάποιες νέες μεταλλάξεις του ιού, που είναι εξαιρετικά μεταδοτικές. Γι ‘αυτό πρέπει να χτίσουμε φράγματα», είπε.

«Το πρώτο φράγμα το γνωρίζουμε πολύ καλά: οι βασικοί χρυσοί κανόνες λειτουργούν εξίσου καλά ενάντια στις μεταλλάξεις του ιού όπως και στον κανονικό κορονοιό που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Μπορούμε να αποφύγουμε το τρίτο κύμα συνεχίζοντας και εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα », πρόσθεσε ο De Croo. «Όσοι ταξιδεύουν πρέπει να συμπληρώσουν μια δήλωση για να δείξουν ότι το ταξίδι είναι απαραίτητο.»

Τα μη απαραίτητα ταξίδια θα απαγορευτούν προσωρινά από την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου έως την 1η Μαρτίου, για τα ταξίδια προς και από το Βέλγιο. Οι εξαιρέσεις για επαγγελματικούς και οικογενειακούς λόγους, για παράδειγμα, θα είναι δυνατές.

«Θέλω να είναι σαφές:  δεν χτίζουμε τείχος στη χώρα μας», είπε. «Η είσοδος και η μετάβαση στη χώρα μας είναι ακόμα δυνατή, αλλά θα πρέπει να υπάρχει ένας καλός λόγος.»

Από τη Δευτέρα, όλοι οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική και τη Νότια Αμερική πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα δέκα ημερών, κάνοντας τεστ την 1η και την 7η μέρα. Οι μη κάτοικοι θα πρέπει να παρουσιάσουν διπλό τεστ κορονοιού: ένα κατά την αναχώρηση και ένα την άφιξη τους στη χώρα.

Κομμωτήρια, αισθητικοί και άλλα επαγγέλματα επαφών θα μπορούν να ανοίξουν ξανά στις 13 Φεβρουαρίου, εάν οι τάσεις του κορονοιού εξελίσσονται θετικά. Η τελική απόφαση για το άνοιγμα αυτών των επαγγελμάτων θα ληφθεί την Παρασκευή στις 5 Φλεβάρη. Για το αν θα ανοίξουν ζωολογικοί κήποι, θεματικά πάρκα και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες θα αποφασιστεί επίσης την ίδια ημερομηνία.

Η υποχρεωτική καραντίνα για άτομα που είναι θετικά στον κορονοιό αυξάνεται από 7 σε 10 ημέρες.

«Αποφασίσαμε να αυξήσουμε την περίοδο καραντίνας σε δέκα ημέρες, επειδή οι νέες μεταλλάξεις του ιού φαίνεται να είναι πιο μεταδοτικές και τα άτομα που είναι θετικά παραμένουν επίσης μεταδοτικά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Vandenbroucke.

«Θα κερδίσουμε αυτόν τον ιό. Θα κερδίσουμε την ελευθερία μας ξανά», δήλωσε ο Vandenbroucke. «Θα το κάνουμε με μια στρατηγική που έχει τρεις σημαντικούς πυλώνες: τεστ κορονοιού, καραντίνα, εμβολιασμός ».

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Στήριξε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις 🙂

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks