Ξανά συζήτηση για απαγόρευση της κάνναβης στους τουρίστες του Άμστερνταμ

bulldog-coffeeshop-άμστερνταμ

Για ακόμα μια φορά τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονη συζήτηση για την απαγόρευση του χόρτου στους τουρίστες του Άμστερνταμ. Πολλά εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο καπνίζουν κάνναβη και αρκετοί από αυτούς όταν έρχονται τουρίστες στο Άμστερνταμ κάνουν επίσκεψη στα coffeeshops της πόλης.

Αυτό ίσως να αλλάξει στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο, υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο του Άμστερνταμ Halsema, τα coffeeshops είναι συνυφασμένα με την εγκληματικότητα, καθώς παίζουν καθοριστικό ρόλο στο ξέπλυμα χρημάτων που γίνεται στην πόλη.

Το κλείσιμο των coffeeshops δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, σύμφωνα με τη δήμαρχο του Άμστερνταμ. Είναι μια περίπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία, αλλά πιστεύει ότι με το κλείσιμο των coffeeshops για τους τουρίστες, η αγορά κάνναβης θα συρρικνωθεί και θα γίνει λιγότερο ενδιαφέρουσα για το οργανωμένο έγκλημα.

Και πέρυσι είχαμε γράψει γι’ αυτό το θέμα στο supergreeks.eu, καθώς η Halsema είπε ξανά ότι θα ήθελε να απαγορευτούν τα coffeeshops στους τουρίστες, αλλά και πάλι βρήκε αντιδράσεις στον συνδυασμό του τότε δημοτικού συμβουλίου.

Οι αντιδράσεις προέρχονται από το γεγονός ότι αν γίνει αυτό που ζητάει η δήμαρχος θα ανθίσει το παράνομο εμπόριο κάνναβης με ότι συνεπάγεται αυτό.

Το δημοτικό συμβούλιο πρόκειται να συζητήσει για τη θέσπιση απαγόρευσης χρήσης των coffeeshops από μη κατοίκους. Σύμφωνα με την Parool, η Halsema έχει δεσμευτεί να μην προχωρήσει το σχέδιο χωρίς την υποστήριξη του δημοτικού συμβουλίου, λόγω των «μεγάλων κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων στην πόλη».

Πηγή

Διαβάστε ακόμα

3+1 μύθοι για τo χόρτο και τα coffeeshops στην Ολλανδία

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Webinar by SuperGreeks & Protea PreventieΟδηγός για την μετανάστευση στην Ολλανδία

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις ή ζεις ήδη στην Ολλανδία; Τότε αυτό το online webinar απευθύνεται σε σένα!