Έκθεση με τίτλο «Cyprus – A Dynamic Island» στο αρχαιολογικό μουσείο του Leiden

Στο αρχαιολογικό μουσείο του Λέιντεν θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μια πολύ μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στην αρχαιολογία της Κύπρου, από σήμερα (11/10/2019) μέχρι και τις  15 Μαρτίου του 2020.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Λέιντεν, θα φιλοξενήσει περίπου 400 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων 300 αρχαιολογικών αριστουργημάτων από τις εθνικές συλλογές της Κύπρου.

Κύπρος: Ένα δυναμικό νησί με πάνω από 12000 χρόνια ιστορίας και πολιτισμού! 

Η έκθεση περιλαμβάνει μεγάλα γλυπτά και ανδριάντες λαξευμένα σε μάρμαρο και τερακότα, κεραμικά διακοσμημένα με πρόσωπα και μορφές ζώων, πολυτελείς εισαγωγές από την αρχαία Ανατολή και την Αίγυπτο, μεγάλα χάλκινα καζάνια και όπλα, πολύχρωμα ψηφιδωτά, χρυσά κοσμήματα κι ένας επαργυρωμένος βασιλικός θρόνος.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης για την Κύπρο, το μουσείο θα είναι ανοιχτό επτά ημέρες την εβδομάδα από τις 10.00 έως τις 17.00.

Όπως γράφει το website του μουσείου  : Χάρη στη στρατηγική του θέση, το νησί βρίσκεται στο επίκεντρο των δεσμών και του εμπορίου μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών στην ανατολική και δυτική Μεσόγειο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αυτό οδήγησε σε συνεχείς μετακινήσεις ανθρώπων και ανταλλαγές αγαθών. Η προκύπτουσα μίξη πολιτιστικών επιρροών βρίσκεται στο επίκεντρο της έκθεσης. Μέρος της έκθεσης θα παρουσιάσει αξιόλογες ιστορικές προσωπικότητες και αρχαιολογικές ανασκαφές στην Κύπρο από τον 19ο αιώνα – λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις σημερινές ανασκαφές και το εμπόριο αρχαιοτήτων. Καλλιτεχνικές φωτογραφίες και άλλα πολλά στην μεγάλη έκθεση προς τιμήν του νησιού της Αφροδίτης.

Δεν ξεχνάμε ότι πάντα υπάρχει η δυνατότητα να πάμε με την κάρτα των μουσείων μας με την οποία μπαίνουμε, δωρεάν, σχεδόν σε όλα τα μουσεία της Ολλανδίας. Δείτε εδώ το σχετικό μας άρθρο για την MuseumKaart!

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks