Γερμανία: Μαθαίνουμε γιατί ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ευρώπης λέγεται μαύρο δάσος (Black Forest- Μέλανας Δρυμός)

Μέλανας-δρυμός

Ο Μέλανας Δρυμός της Γερμανίας, ή “Schwarzwald” στα γερμανικά, είναι μια περιοχή γεμάτη φυσική ομορφιά, πολιτιστική κληρονομιά και πλούσια λαογραφία. Μια από τις συναρπαστικές πτυχές αυτού του μαγευτικού δάσους είναι το όνομά του – ο “Μέλανας Δρυμός”. Ενώ το όνομα μπορεί να παραπέμπει σε εικόνες μιας σκιερής, σκοτεινής ερημιάς, υπάρχουν περισσότερα από αυτό και που πρέπει να να γνωρίζουμε. Σε αυτό το άρθρο, εμβαθύνουμε στην προέλευση του ονόματος του Μέλανα Δρυμού, διερευνώντας τόσο την κοινώς αποδεκτή εξήγηση όσο και τους συναρπαστικούς θρύλους και ιστορικά ανέκδοτα που προσθέτουν στο μυστήριο αυτής της διάσημης περιοχής.

Ο Μέλανας Δρυμός στη Γερμανία (Black Forest)

Αρχικά να πούμε ότι το μαύρο δάσος είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ευρώπης. Είναι must για διακοπές όλες τις εποχές του χρόνου. Τον Χειμώνα έχει χιόνια και σκί και snowboard, την άνοιξη ανθίζουν τα τοπία της περιοχής και αυτό που βλέπει το μάτι σου είναι μαγικό, το καλοκαίρι έχει τις υψηλότερες θερμοκρασίες στη Γερμανία (30 βαθμοί κελσίου), το φθινόπωρο όπως μπορείτε να καταλάβετε με τόσα δέντρα, δημιουργείται ένα απίστευτο τοπίο με τα πολύχρωμα φύλλα των δέντρων. Όλες τις εποχές είναι υπέροχο το μαύρο δάσος. Για το φαγητό τους, το κρασί του, τους ανθρώπους, τα τοπία…

Διαβάστε το αφιέρωμα των SuperGreeks για τον Μέλανα Δρυμό:

Πάμε να δούμε πώς όμως γιατί ο Μέλανας δρυμός λέγεται έτσι:

The Dark Woods:

Η πιο ευρέως αποδεκτή εξήγηση για το όνομα «Μέλανας Δρυμός» έχει τις ρίζες της στη φυσική του εμφάνιση. Τα πυκνά αειθαλή και έλατα που καλύπτουν το τοπίο μπορούν να δημιουργήσουν μια σκιερή ατμόσφαιρα, ειδικά όταν τα βλέπει κανείς από απόσταση. Αυτή η σκοτεινή και αδιαπέραστη εμφάνιση οδήγησε στο να ονομαστεί το δάσος «Μέλανας Δρυμός».

Μέλανας-δρυμός

Θρύλοι και παραδόσεις:

Πέρα από τη συμβατική ερμηνεία, οι τοπικοί θρύλοι και η λαογραφία προσφέρουν εναλλακτικές εξηγήσεις για το όνομα:
  1. The Enchanted Forest Theory: Σύμφωνα με τις τοπικές ιστορίες, ο Μέλανας Δρυμός πιστεύεται ότι ήταν ένα βασίλειο που κατοικούνταν από μυστικιστικά όντα, συμπεριλαμβανομένων πνευμάτων, νεράιδων και άλλων υπερφυσικών πλασμάτων. Σε αυτή την αφήγηση, το «μαύρο» στο Μέλανα Δρυμό αναφέρεται στη μαγευτική και απόκοσμη φύση του δάσους.
  2. Μια ιστορική σύνδεση: Μερικοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι το όνομα θα μπορούσε να συνδέεται με ιστορικά γεγονότα. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, τα πυκνά δάση του Μέλανα Δρυμού μπορεί να χρησίμευαν ως κρησφύγετο για ληστές, παρανόμους ή ομάδες αντίστασης. Αυτή η ιστορική ένωση θα μπορούσε να συνεισφέρει στη φήμη του δάσους και στο όνομα «Μέλανας Δρυμός». Ντόπιος μας έχει πει και ιστορίες για τους Ρωμαίους και το απροσπέλαστο δάσος του Μέλανα Δρυμού.
  3. Η Πυκνότητα του Δάσους: Μια άλλη θεωρία περιστρέφεται γύρω από την απόλυτη πυκνότητα των δέντρων μέσα στο Μέλανα Δρυμό. Τα στενά γεμάτα αειθαλή φυτά μπορούν να δημιουργήσουν μια βαθιά και σκιερή ατμόσφαιρα, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πολιτιστική σημασία:

Ο Μέλανας Δρυμός δεν είναι μόνο γνωστός για το όνομά του. κατέχει ιδιαίτερη θέση στη γερμανική κουλτούρα και παραδόσεις. Η περιοχή είναι διάσημη για το χαρακτηριστικό κέικ του Μέλανα Δρυμού, το γνωστό σε όλους μας “Black Forest”, με κεράσια και σαντιγί. Επιπλέον, ο Μέλανας Δρυμός είναι γνωστός για τα ρολόγια κούκου, τα οποία κατασκευάζονται στην περιοχή εδώ και αιώνες, αποτελώντας εμβληματικά σύμβολα της γερμανικής δεξιοτεχνίας.

Wasserfall im schwarzwald Trieberg

Διαβάστε εδώ ένα άλλο άρθρο / αφιέρωμα των SuperGreeks για τον Μέλαν Δρυμό και τα ρολόγια κούκου :

O Μέλανας δρυμός είναι από τα ομορφότερα μέρη του κόσμου. Πρέπει να το επισκεφτείς. Θα προτείναμε από μια μονοήμερη εκδρομή έως πολλές μερές διακοπές. Εμείς για παράδειγμα, το επισκεφτήκαμε για 10 ημέρες και δε το βαρεθήκαμε ποτέ σαν μέρος- θα μπορούσαμε να μείνουμε άλλες 10 μέρες στην περιοχή και να περνάμε τέλεια. Ίσως και 20 και 30 μέρες. Το μαύρο δάσος είναι τεράστιο μέρος.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks