Πρόταση για κάμπινγκ στις Κάτω Χώρες

κάμπινγκ-ελεύθερο-ολλανδία

Η πρόταση μας είναι από την πρώτη μας εμπειρία σε κάμπινγκ και αφορά το μη- οργανωμένο κάμπινγκ του Kleine Rug στο γεωγραφικό διαμέρισμα του Zuid Holland.

Είναι μια απίστευτη τοποθεσία, μπορείς να πας μόνο με βάρκα που έρχεται και σε παίρνει κάποιος εθελοντής / διαχειριστής του κάμπινγκ. Το ποδήλατο σου θα το κλειδώσεις σε ένα κοντέινερ που υπάρχει γι’ αυτό τον σκοπό (θα σε βοηθήσει ο διαχειριστής).

Με τη βάρκα θα πάτε απέναντι στο κάμπινγκ σε μια μοναδική τοποθεσία όπου με το πρώτο σας βλέμμα θα αντικρίσετε δεκάδες κουνέλια να περιφέρονται στον ίδιο χώρο.

Στο μη-οργανωμένο αυτό κάμπινγκ υπάρχει κουζίνα, υπάρχει τουαλέτα και υπάρχει η δυνατότητα να ανάψετε μεγάλη φωτιά για να ζεσταθείτε με την παρέα. Υπάρχει και η δυνατότητα του ψησίματος. Υπάρχει ένα καταπληκτικά οργανωμένο και καθαρό μονοπάτι για πεζοπορία (περίπου 3-4 χλμ.), όπου αν είστε τυχεροί θα δείτε στο σούρουπο κάποιον κάστορα. Σε αυτή την τοποθεσία υπάρχουν άπειροι κάστορες και δε χρειάζεται και ιδιαίτερη τύχη για να πετύχετε κάποιο από αυτά τα καταπληκτικά ζώα στην περιοχή.

Κανό

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα να νοικιάσετε κανό από το κάμπινγκ και να περιηγηθείτε στους παραποτάμους του Ρήνου, όπως και στα υδάτινα μονοπάτια του national park. Είναι μια φανταστική εμπειρία.

Ανεφοδιασμός

Ο ανεφοδιασμός για τρόφιμα και πάγο είναι εύκολος μιας και σε κοντινή απόσταση βρίσκονται σουπερμαρκετ. Προϋπόθεσή είναι πάντα να σας περάσει ο εθελοντής -βαρκάρης απέναντι.

Το Kleine Rug βρίσκεται στο national park του Biesbosch (το είχαμε προτείνει μαζί με άλλα μέρη στην Ολλανδία για εκδρομή και διακοπές εδώ) και είναι μια φανταστική τοποθεσία.

Πως πάμε εκεί

Εμείς πήγαμε με τα ποδήλατα από Ρότερνταμ γιατί η μέρα ήταν καταπληκτική και η απόσταση μικρή για να διαχειριστούμε και το βάρος στους ώμους μας.

Αυτό που προτείνουμε σε κάθε περίπτωση είναι πάτε με το τρένο μέχρι το Dordrecht και από εκεί είναι μόλις 3 χλμ. με το ποδήλατο.

Αυτό που πρέπει να κάνετε με το που φτάσετε στο κάμπινγκ είναι να καλέσετε τους εθελοντές για να έρθουν να σας παραλάβουν με τη βάρκα (όλες οι πληροφορίες θα αναγράφονται στο email που θα σας σταλεί όταν κάνετε το booking).

Η τιμή

Για ένα βράδυ, δύο άτομα με μία σκηνή, η κράτηση του χώρου για κάμπινγκ κοστίζει 9 ευρώ.

*Στην περιοχή υπάρχουν διαφόρων ειδών δραστηριότητες, όπως extreme υδάτινα σπορ, ενοικίαση βάρκας και ποδηλάτων, σε κοντινή απόσταση υπάρχουν και κάρτ.

Εναλλακτικές διακοπές στην Ολλανδία

Η πρόταση μας αφορά τους κατοίκους Ολλανδιάς, Βελγίου και των άλλων γύρω χωρών. Όμως αφορά και εσάς τους ταξιδιώτες που έρχεστε για διακοπές στην Ολλανδία και θέλετε να κάνετε κάτι εναλλακτικό – το κάμπινγκ είναι στην Ολλανδία διαδεδομένο και τι καλύτερο από το να εξαντλήσετε τις διακοπές σας στη φύση με κουνέλια και κάστορες, με φωτιά και παρέα, με κανό σε ένα υπέροχο ποτάμι, σε μια υπέροχη φύση.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks