Η Συμβουλευτική Επιτροπή στον Βέλγιο δεν έχει ακόμη ξεκινήσει τη συνεδρίαση λόγω διαφωνίας για το “βαρόμετρο” Covid

Alexander-De-Croo

Η σημερινή Συμβουλευτική Επιτροπή, η οποία είχε προγραμματιστεί να συνεδριάσει από τις 13:00, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, καθώς πρώτα πραγματοποιείται χωριστή διαβούλευση μεταξύ των διαφόρων υπουργών-προέδρων για το βαρόμετρο του κορωνοϊού.

Το πόσο καιρό αναμένεται να διαρκέσει αυτή η χωριστή διαβούλευση ή πότε θα ξεκινήσει επίσημα η Συμβουλευτική Επιτροπή δεν είναι σαφές, σύμφωνα με αναφορές του VRT και της De Morgen.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος του γαλλόφωνου πράσινου κόμματος Ecolo Jean-Marc Nollet δήλωσε στο ραδιόφωνο της Βαλλωνίας ότι η προτεινόμενη πρόταση του βαρόμετρου ήταν «μη ικανοποιητική» και «πολύ αυστηρή» για αυτούς, προσθέτοντας ότι και άλλα κόμματα είχαν παρόμοιες σκέψεις.

Ο Πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρό, από την πλευρά του, είπε στο Σώμα την Πέμπτη ότι ήθελε οπωσδήποτε να εισαγάγει το βαρόμετρο στη Συμβουλευτική Επιτροπή σήμερα, αφού αρκετές προηγούμενες προσπάθειες είχαν ήδη αποτύχει στο παρελθόν.

Το βαρόμετρο

Το βαρόμετρο θα είναι ένα χρωματικά κωδικοποιημένο εργαλείο που θα συνδέει ορισμένα μέτρα με προκαθορισμένα όρια όσον αφορά τις λοιμώξεις από κορωνοϊό ή νοσηλεία. Αυτό θα επιτρέψει σε τομείς όπως ο αθλητισμός και ο πολιτισμός να προετοιμαστούν για το μέλλον.

Η συνέντευξη τύπου

Απ’ ότι φαίνεται συνέντευξη τύπου θα γίνει αργότερα για να ανακοινωθούν, σε κάθε περίπτωση, οι όποιες αποφάσεις. Δε γνωρίζουμε την ώρα.

*Λόγω της μεγάλης καθυστέρησης υπάρχει περίπτωση να μην μπορέσουμε ως SuperGreeks να καλύψουμε με LIVEBLOG σε LIVE χρόνο τη συνέντευξη τύπου στην ελληνική γλώσσα, όπως κάθε φορά.

Διαβάστε, τι προκύπτει από το πρωινό ρεπορτάζ για τη σημερινή συνέντευξη τύπου.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks