3 στους 10 διεθνείς φοιτητές από το εξωτερικό, μένουν και για εργασία στις Κάτω Χώρες

καλύτερα-πανεπιστήμια-βέλγιο-γερμανία

Ο αριθμός των ξένων φοιτητών που μένουν για εργασία στην Ολλανδία μετά το πτυχίο τους από το πανεπιστήμιο, έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με νέα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας CBS.

Περίπου το 32% των ξένων φοιτητών που αποφοίτησαν το ακαδημαϊκό έτος 2018/2019 είχαν δουλειά στην Ολλανδία ένα χρόνο αργότερα, ανέφερε το CBS. Αυτό το ποσοστό ήταν μικρότερα τα προηγούμενα χρόνια- περίπου στο 20%.

Η αύξηση αυτή μπορεί να οφείλεται στο ξέσπασμα του covid19 που δυσκόλεψε τα ταξίδια, αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε, ανέφερε το CBS. 

Σχεδόν οι μισοί διεθνείς φοιτητές με πτυχίο στη διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας – logistics είχαν δουλειά στην Ολλανδία ένα χρόνο μετά την αποφοίτησή τους, όπως και το 47% των αποφοίτων πληροφορικής.  

Ο υπουργός Παιδείας Robbert Dijkgraaf, ο οποίος σχεδιάζει να εισαγάγει περισσότερη διδασκαλία της ολλανδικής γλώσσας σε πανεπιστήμια και κολέγια, χαιρέτισε τα νέα. «Η Ολλανδία χρειάζεται διεθνή ταλέντα, ιδιαίτερα στους τομείς της τεχνολογίας και της πληροφορικής», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο NOS . «Και τα στοιχεία του CBS δείχνουν ότι ένα σχετικά μεγάλο ποσοστό φοιτητών βρίσκει δουλειά σε αυτούς τους τομείς».

Η διοίκηση επιχειρήσεων και οι διεθνείς επιχειρήσεις ήταν από τα πιο δημοφιλή προγράμματα σπουδών που παρακολουθούσαν διεθνείς φοιτητές, ακολουθούμενα από τις επιστήμες ψυχολογίας, την τεχνολογία και τους πολιτικούς μηχανικούς, συμπεριλαμβανομένης της αρχιτεκτονικής. Συνολικά, περίπου το 16% των ξένων φοιτητών αποφοιτούν σε ένα τεχνολογικό αντικείμενο, σε σύγκριση με το 9% των Ολλανδών. 

Ο αριθμός των ξένων φοιτητών που έρχονται στις Κάτω Χώρες αυτό το ακαδημαϊκό έτος έχει αυξηθεί ελαφρώς και πλέον αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του συνολικού φοιτητικού σώματος.

Για τα καλύτερα πανεπιστήμια στην Ολλανδία το 2023* Διαβάστε εδώ!

Πηγή: DutchNews

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks