Ψάχνεις για δουλειά στην Ολλανδία; Όλες οι πληροφορίες σε ένα άρθρο!

δουλειά-ολλανδία

[Update: 26/10/23]

Είστε Έλληνας επαγγελματίας που κοιτάζει την Ολλανδία για τo επόμενο βήμα στην καριέρα του ή ομογενής έτοιμος να βρείτε την επόμενη δουλειά στην ολλανδική αγορά εργασίας;

Αυτός ο λεπτομερής οδηγός έχει δημιουργηθεί για Έλληνες που ψάχνουν δουλειά στην Ολλανδία, είτε σε εταιρείες και στο business κομμάτι, είτε για άτομα που ψάχνουν εργασία σε ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.α.

Διαβάστε εδώ για την εύρεση εργασίας στη Γερμανία και εδώ για την εύρεση εργασίας στο Βέλγιο!

Εύρεση δουλειάς μέσω γραφείων ευρέσεως εργασίας στην Ολλανδία

δουλειά-ολλανδια-έλληνες

Δουλειά στην Ολλανδία

Η Ολλανδία είναι μια πραγματικά καλή προοπτική για πολλούς Έλληνες υπηκόους. Η χώρα υπόσχεται ισχυρή οικονομία, πολιτιστικό πλούτο και υψηλή ποιότητα ζωής, καθιστώντας την έναν ελκυστικό προορισμό για όσους αναζητούν εργασία. Ωστόσο, η είσοδος στην ολλανδική αγορά εργασίας απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό, γνώση και το σωστό σύνολο εργαλείων που έχετε στη διάθεσή σας

Κατανόηση της ολλανδικής αγοράς εργασίας

Πριν ξεκινήσετε το κυνήγι εργασίας σας, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τη δυναμική της τοπικής αγοράς. Η Ολλανδία διαθέτει ανταγωνιστικό, καινοτόμο και υψηλά καταρτισμένο εργατικό δυναμικό. Οι βασικοί τομείς ανάπτυξης περιλαμβάνουν την τεχνολογία, τη μηχανική, τα logistics, τα οικονομικά και την υγειονομική περίθαλψη, προσφέροντας ποικίλες ευκαιρίες εάν ευθυγραμμιστεί το σύνολο των δεξιοτήτων σας. Σε κάθε περίπτωση όμως η χώρα έχει δουλειά για όλους. Αν υπάρχει ένα πρόβλημα σε αυτή τη χώρα δεν είναι η δουλειά, αλλά η ενοικίαση σπιτιού– αυτό όμως είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο.

Καταγράψαμε όσους περισσότερους συνδέσμους και πληροφορίες βρήκαμε σε ένα άρθρο για την εύρεση εργασίας στην Ολλανδία.

Αν ήρθες στην Ολλανδία “σήμερα”, ψάχνεις για δουλειά χωρίς να έχεις κάποιο πτυχίο ή ειδικότητα και δε γνωρίζεις Ολλανδικά, τότε μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσεις ψάχνοντας εργασία είτε σε “Ηoreca”, είτε σε κάποιο μαγαζί στο κέντρο των μεγάλων τουριστικών πόλεων της Ολλανδίας ( Άμστερνταμ, Rottterdam κ.α ), είτε στα ξενοδοχεία που έχουν μεγάλη ζήτηση, είτε σε αντίστοιχα πεδία εργασίας.

Στην περίπτωση που διαθέτεις πτυχίο/α, είσαι εξειδικευμένος σε κάποιον επαγγελματικό τομέα, τότε η υπόθεση “εργασία” στην Ολλανδία γίνεται αρκετά ευκολότερη. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι εποχές αλλάξαν και ακόμα και στην Ολλανδία για κάποιες επαγγελματικές κατηγορίες η εύρεση εργασίας είναι αρκετά δύσκολη και απαιτεί χρόνο, προσπάθεια και μοιάζει αρκετά ευκολότερη υπόθεση εάν μένεις ήδη στην Ολλανδία.

Το πιο βασικό για να βρεις τη δουλειά που ψάχνεις είναι η δικτύωση. Στα webinars που πραγματοποιούμε και αφορούν την μετανάστευση στην Ολλανδία σας λέμε πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες που επηρεάζουν την εύρεση εργασίας. Ελάτε σε ένα από τα επόμενα webinar μας.

Δημιουργία Δικτύου

Η δικτύωση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αναζήτησης εργασίας σας στην Ολλανδία. Πολλές θέσεις καλύπτονται μέσω προσωπικών συνδέσεων και παραπομπών. Το LinkedIn μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη δικτύωση, αλλά μην παραβλέπετε τη σημασία των τοπικών συναντήσεων, των ομάδων ομογενών ή των εκδηλώσεων επαγγελματικής δικτύωσης. Η εμπειρία μας στο εξωτερικό έχει δείξει ότι δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο σημαντικό από την δικτύωση – γνωρίζουμε πολλές περιπτώσεις στον κύκλο μας που βρήκαν εργασία στην Ολλανδία λόγω των δικτυώσεων.

Είναι ευκολότερο να βρεις δουλειά στην Ολλανδία παρά σπίτι

Σε κάθε περίπτωση, ο πιο κλασσικός και αποτελεσματικός τρόπος για να βρεις εργασία, ειδικά για εσάς που ζείτε ακόμα Ελλάδα ή είστε φρέσκοι στην Ολλανδία, είναι να ψάξετε σε ιστοσελίδες που έχουν αυτό το περιεχόμενο. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες:

Ιστοσελίδες για να βρεις για δουλειά στην Ολλανδία

Ας ξεκινήσουμε με ένα page στο Facebook που είναι στα Ελληνικά και συχνά διαθέτει εργασία για Έλληνες, αλλά και γενικότερα:

Νοσηλευτές και γιατροί στην Ολλανδία:

Η Booking έχει πάντα αρκετές δουλειές στην Ελληνική γλώσσα, αλλά και γενικότερα θα βρεις αρκετές θέσεις εργασίας για την Ολλανδία και άλλες χώρες:

Δουλειά σε ξενοδοχεία στην Ολλανδία

Hotel Professionals

Werken In de Horeca

Luxury Hotels of Amsterdam

 • Ardekay | IT
 • Darwin recruitment | IT και τηλεπικοινωνίες – Αρκετές εργασίες – Πολύ καλή εξυπηρέτηση – Δουλειές και στην Αγγλική γλώσσα ( Free )
 • Bonque | Πολύ καλή υπηρεσία με επαγγελματίες – Αρκετές δουλειές και στην Αγγλική γλώσσα ( Free )
 • Aquent | Kυρίως Web

Αgencies με αρκετές δουλειές και βάση την Αγγλική Γλώσσα:

Γενικά ( Μέρος 1ο ):

 • Expatica Jobs – Αγγλικά και διάφορες γλώσσες.
 • LinkedIn: Ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο επαγγελματικό δίκτυο, όπου μπορείτε να αναζητήσετε αγγελίες εργασίας στην Ολλανδία και να συνδεθείτε απευθείας με Ολλανδούς εργοδότες.
 • Indeed : Αυτή η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης θέσεων εργασίας παραθέτει χιλιάδες θέσεις εργασίας σε διάφορους τομείς και κλάδους.
 • IamExpat : Ειδικά σχεδιασμένη για ομογενείς, αυτή η πλατφόρμα προσφέρει λίστες θέσεων εργασίας, μαζί με πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τη ζωή και την εργασία στην Ολλανδία
 • Glassdoor : Πέρα από τις λίστες θέσεων εργασίας, το Glassdoor παρέχει πληροφορίες για εταιρείες μέσω αξιολογήσεων εργαζομένων, οι οποίες μπορεί να είναι πολύτιμες καθώς ερευνάτε πιθανούς εργοδότες.
 • Stepstone
 • Top Language Jobs – Αγγλικά και άλλες γλώσσες.
 • Intermediair – Κυριώς στα Ολλανδικά
 • EURES – Η ευρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα : Με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το EURES βοηθά τα άτομα που αναζητούν εργασία να μετακινηθούν σε ευρωπαϊκές χώρες. Είναι χρήσιμο για την εύρεση ευκαιριών και πληροφοριών σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης στην Ολλανδία.
 • Undutchables : Γραφείο απασχόλησης εκπατρισμένων, που ειδικεύεται στην πρόσληψη διεθνών ταλέντων για θέσεις που απαιτούν γνώσεις ξένων γλωσσών.
 • Monsterboard.nl : Η ολλανδική έκδοση του Monster.

Για αρχιτέκτονες: 

Εποχιακή εργασία:

* H λίστα θα ανανεώνεται με κάθε νέα ιστοσελίδα που θα ανακαλύπτουμε. Βοήθησε μας και εσύ ως προς αυτή την κατεύθυνση στέλνοντας μήνυμα στο [email protected]

H αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά εύκολο να βρεις εργασία στην Ολλανδία- ακόμα και αν δε βρεις αρχικά αυτό που έψαχνες για εργασία θα το βρεις σύντομα.

Όπως γράψαμε και παραπάνω… Δουλειές υπάρχουν και η δυσκολία με την Ολλανδία βρίσκεται στην εύρεση ενοικίασης σπιτιού!

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks