Aφιέρωμα: Δουλειά και μισθοί στη Γερμανία *2023

δουλειά-στη-γερμανία

Ψάχνεις για δουλειά στη Γερμανία; Διάβασε εδώ!

Η Γερμανία είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ζεις, χάρη στην εύρωστη οικονομία της χώρας και το υψηλό βιοτικό της επίπεδο. Αλλά πόσα μπορείτε να περιμένετε να κερδίσετε εάν σκοπεύετε να εργαστείτε στη Γερμανία; Ας ρίξουμε μια ματιά στους μέσους μισθούς στη Γερμανία και τους παράγοντες που μπορούν να τους επηρεάσουν.

Οι παράγοντες επηρεάζουν κυρίως έναν μισθό στη Γερμανία

Ο μέσος μισθός στη Γερμανία διαφέρει σημαντικά ανάλογα με το επάγγελμα και την εμπειρία σας. Όσοι έχουν πτυχίο πανεπιστημίου τείνουν να έχουν υψηλότερο μισθό από εκείνους που δεν έχουν. Για παράδειγμα, κάποιος με μεταπτυχιακό σε έναν τομέα μπορεί να έχει τη δυνατότητα να κερδίζει 50.000 € ετησίως. Όσοι είναι ανειδίκευτοι όμως θα διαπιστώσουν ότι ο μισθός τους είναι σημαντικά χαμηλότερος.

Η γεωγραφία είναι επίσης ένας παράγοντας όσον αφορά τους μισθούς στη Γερμανία. Όσοι ζουν σε μεγάλες πόλεις, όπως το Βερολίνο, το Αμβούργο και το Μόναχο, τείνουν να έχουν υψηλότερους μισθούς από εκείνους που ζουν στην επαρχεία. Αυτό οφείλεται στο υψηλότερο κόστος ζωής στις πόλεις, το οποίο αντικατοπτρίζεται και στον μισθό.

Ο τύπος του κλάδου στον οποίο εργάζεστε μπορεί επίσης να έχει αντίκτυπο στον μισθό σας. Όσοι εργάζονται σε κλάδους όπως τα χρηματοοικονομικά και η τεχνολογία τείνουν να κερδίζουν περισσότερα από εκείνους σε άλλους τομείς. Αυτό οφείλεται στη μεγαλύτερη ζήτηση για ειδικευμένους εργαζόμενους σε αυτούς τους τομείς. Η Γερμανία σε πολλούς τομείς έχει αρκετή εργασία για όλους.

Τέλος, η εμπειρία που έχετε μπορεί επίσης να επηρεάσει τον μισθό σας. Όσοι έχουν μεγαλύτερη εμπειρία μπορεί να είναι σε θέση να διαπραγματευτούν έναν υψηλότερο μισθό, καθώς έχουν τις δεξιότητες και την εμπειρία για να υποστηρίξουν τις απαιτήσεις τους.

Συνολικά, ο μέσος μισθός στη Γερμανία είναι αρκετά υψηλός σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες, χάρη στην ιδιαίτερα ανεπτυγμένη οικονομία της χώρας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι μισθοί μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με το επάγγελμα, την εμπειρία και την τοποθεσία σας.

Χαμηλότερος και μέσος μισθός στη Γερμανία

Πόσο είναι ο χαμηλότερος μισθός στη Γερμανία;


Αυξήθηκε τελευταία φορά σε 12 ευρώ / ώρα προ φόρων τον Οκτώβριο του 2022. Ο μισθός των 12 ευρώ συνεπάγεται ακαθάριστο μηνιαίο μισθό € 2.080 για έναν υπάλληλο πλήρους απασχόλησης, δηλαδή κάποιον που εργάζεται σαράντα ώρες την εβδομάδα.

Ποιος είναι ένας μέσος μισθός στη Γερμανία;

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας, το 2020 ο μέσος ακαθάριστος ετήσιος μισθός ήταν 47.700 ευρώ ή αλλιώς 3.975 ευρώ το μήνα.

Πόσο είναι ο χαμηλότερος μισθός για υπαλλήλους υψηλής ειδίκευσης στη Γερμανία;

3400 είναι ο χαμηλότερος μισθός που θα λάβει κάποιος υπάλληλος υψηλής ειδίκευσης.

Εν κατακλείδι

Όλα όμως είναι σχετικά όπως μπορείτε να καταλάβετε από τα παραπάνω. Ανάλογα με την πόλη που ζείτε κυμαίνονται διαφορετικά τα έσοδα και έξοδα σας, ανάλογα με την εμπειρία σας θα λάβετε και διαφορετικό μισθό, ανεξαρτήτου κλάδου.Οι κλάδοι βέβαια, παίζουν και αυτοί το ρόλο τους, μιας και ανάλογα με τη ζήτηση που υπάρχει και την εξειδίκευσή ο μισθός αλλάζει συνεχώς προς τα πάνω και προς τα κάτω.

Σίγουρα η Γερμανία είναι μια καλή χώρα για να έρθεις και να ζήσεις. Το λογικό θα είναι να βρεις εργασία και σύντομα βρίσκοντας σπίτι θα έχεις μια καλή ζωή με πραγματικά καλό βιοτικό επίπεδο.

*Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση του κάθε άρθρου χωρίς την έγκριση ξεχωριστά

Διαβάστε ακόμα

Ο απόλυτος οδηγός για να βρεις εργασία στη Γερμανία

Γερμανία: Τα πάντα για την ενοικίαση σπιτιού

Κάνε LIKE στα post μας σε FB και Ινσταγκραμ, γράψε μας τα σχόλια σου, κάνε τις αγορές σου από το “SuperGreeks Marketplace“, να συμμετέχεις σε όλα μας τα events και webinarsκάνε την εγγραφή σου στο newsletter του SuperGreeks για να λαμβάνεις μόνο ενδιαφέροντα νέα, άρθρα και events.

” Η μετανάστευση πλέον γίνεται smooth, ολοένα και ευκολότερη με το SuperGreeks “

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks