Λίγα λόγια για το Ντύσσελντορφ της Γερμανίας

Ντύσσελντορφ

Όλα είναι κοντά στο Ντύσσελντορφ: μόδα, πολιτισμός και διασκέδαση.

Στο Ντύσσελντορφ ζούνε πάρα πολλές χιλιάδες Έλληνες του Εξωτερικού εδώ και πολλά χρόνια. Στο Ντίσελντορφ κατοικούν περισσότεροι από 600 χιλιάδες κάτοικοι.

Το Ντύσσελντορφ και η μόδα

Το Ντύσσελντορφ είναι μια πόλη που ορίζει τις τάσεις στη Γερμανία – Είναι η πρωτεύουσα της μόδας. Σε κανονική περίοδο περισσότερες από 800 εκθέσεις παρουσιάζουν τις τελευταίες δημιουργίες σχεδιαστών.

Πολλές οι μπουτίκ μόδας και πολλές οι γειτονιές που κάνουν τους επισκέπτες στην πόλη να ενθουσιάζονται και να απολαμβάνουν τη βόλτα τους.

Στο Carlstadt θα βρείτε μια περιοχή γεμάτή από καταστήματα με αντίκες, γκαλερί και εμπόρους τέχνης. Η παλιά πόλη με πιο χαλαρή ατμόσφαιρα έχει προσελκύσει αντισυμβατικές μπουτίκ μόδας και πολλά εναλλακτικά καταστήματα.

Διαβάστε ακόμα

Τι θα ήταν ο Γερμανός χωρίς την μπίρα του;

Η διασκέδαση και ο πολιτισμός

Πολλή μπύρα και κοζι μπαράκια θα βρείτε στην παλιά πόλη της Γερμανικής πανέμορφης πόλης. Σε απόσταση αναπνοής από τον ποταμό, χιλιάδες νέοι κάθονται και συνομιλούν πίνωντας όταν έχει καλό καιρό – σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να κάνεις το ίδιο μπροστά από τον Ρήνο.

Στην παλιά πόλη, μην ψαρώσεις και πας στα “τουριστομάγαζα” γιατί θα είναι ακριβά και η ποιότητα χαμηλή. Φαίνονται ποια είναι τα “τουριστομάγαζα” και το ίδιο πράμα ισχύει για κάθε πόλη.

Πολλά είναι τα θέατρα στην πόλη, οι αίθουσες συναυλιών και γκαλερί τέχνης. Πολλά τα μέρη ιστορικού ενδιαφέροντος. Και γι΄αυτούς που θέλουν απλά να χαλαρώσουν μια ημέρα με καλό καιρό έχει πολλά πάρκα με πανέμορφους κήπους.

Πολιτιστικός κόμβος το Ντύσσελντορφ με πολλά και ενδιαφέροντα μουσεία, την  περίφημη Ακαδημία Τέχνης και πολλά πολιτιστικά δρώμενα.

Ο πληθυσμός του Ντύσσελντορφ και το όνομα

Περισσότεροι από εξακόσιες χιλιάδες κάτοικοι ζούνε πλέον στην πρωτεύουσα της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.Μόλις το 1882 ξεπέρασε τις 100 χιλιάδες σε πληθυσμό.

 Το όνομα της πόλης προέρχεται από τον ποταμό Ντύσσελ, ο οποίος διασχίζει την πόλη. Στην ακριβή μετάφραση από τα γερμανικά στα ελληνικά το “Ντύσσελντορφ” σημαίνει “χωριό του Ντύσσελ”

Το Ντύσσελντορφ αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 1135 ως οικισμός ψαράδων.

Οι Έλληνες είναι πολλές χιλιάδες στο Ντύσσελντορφ – είναι θα λέγαμε μια ελληνική αποικία. Το 2001 σε καταγραφή που έγινε ο αριθμός των πολιτών με ελληνική υπηκοότητα ανέρχονταν στα 11.291 άτομα. Από τότε έχουν πάει ακόμα περισσότεροι Έλληνες και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Υπάρχουν ελληνικά, σχολεία, επιχειρήσεις και άλλα πολλά περισσότερα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks