Ερευνητές: το εμβόλιο που έχει αγοράσει η Ολλανδία φαίνεται να είναι ασφαλές. Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα χωρίς ιδιαίτερες παρενέργειες

εμβόλιο-κορονοιός-Ολλανδία

Το εμβόλιο για τον κορονοιό από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης φαίνεται να είναι ασφαλές και τα αρχικά αποτελέσματα των δοκιμών σε περίπου 1100 άτομα έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία. Σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν έχουν εντοπιστεί σοβαρές παρενέργειες και το εμβόλιο οδηγεί στην παραγωγή αντισωμάτων και Τ κυττάρων κατά του SARS-CoV-2, γράφουν στο ιατρικό περιοδικό The Lancet.

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να συμπεράνουμε ότι το εμβόλιο που ονομάζεται AZD1222 παρέχει επαρκή προστασία έναντι του κορονοϊού. Το 70% των ατόμων εμφάνισαν πυρετό ή πονοκέφαλο, αλλά σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα με παρακεταμόλη. Τα αντισώματα εμποδίζουν τα σωματίδια του ιού να μολύνουν το σώμα. Τα Τ κύτταρα μπορούν να καθαρίσουν τα μολυσμένα κύτταρα του σώματος.

Επίσημοι Μεταφραστές στην Ολλανδία

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, οι ερευνητές ελπίζουν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα «θυμάται» τον ιό έτσι ώστε το εμβόλιο να προστατεύει τους ανθρώπους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. “Ωστόσο, πρέπει να κάνουμε περισσότερη έρευνα προτού καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο παρέχει επαρκή προστασία και πόσο διαρκεί αυτή η προστασία”, δήλωσε ένας από τους ερευνητές.

Οι Κάτω Χώρες, μαζί με τρεις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχουν συνάψει συμφωνία με τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca για 300 έως 400 εκατομμύρια “υποσχόμενες δόσεις” του φαρμάκου. Οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία έχουν παραγγείλει επίσης το εμβόλιο. Μέχρι το τέλος του έτους θα είναι σαφές αν το εμβόλιο θα είναι όντως αποτελεσματικό και ασφαλές για να δοθεί σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: NOS

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks