Ενοικίαση σπιτιού στο Βέλγιο: η περιγραφή του σπιτιού ή ”Place Description”

ενοικίαση-σπίτι-βέλγιο

Στο Βέλγιο, όταν βρεις σπίτι για ενοικίαση, είναι υποχρεωτικό να κάνεις μια περιγραφή του νέου ενοικιαζόμενου χώρου.


Τι είναι η ”περιγραφή τοποθεσίας” (place description, de plaatsbeschrijving);
Η περιγραφή της τοποθεσίας είναι μια γραπτή δήλωση της πραγματικής κατάστασης του σπιτιού κατά την έναρξη της ενοικίασης. Ο ενοικιαστής και ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένοι να συντάξουν μια λεπτομερή περιγραφή του τόπου παρουσία και των δύο μερών και για κοινό λογαριασμό. (Πηγή)

Η περιγραφή τοποθεσίας παρουσιάζει λεπτομερώς πώς θα είναι το σπίτι ή το διαμέρισμα, για κάθε δωμάτιο. Είναι καλύτερο να κάνεις την περιγραφή της τοποθεσίας πριν μετακομίσεις. Χωρίς έπιπλα, μπορείς να δεις πολύ περισσότερα ελαττώματα. Είναι επίσης προς το δικό σου συμφέρον ότι όλα είναι γραμμένα στα χαρτιά. Προσπάθησε να καταγράψεις ό, τι είναι «λάθος» με το σπίτι. Έτσι, στο τέλος της περιόδου ενοικίασης δεν θα θεωρηθείς υπεύθυνος για ζημιές ή ελαττώματα που δεν έχεις προκαλέσει.

Πώς να κάνεις μια περιγραφή σπιτιού;


Μπορείς να κάνεις την περιγραφή τοποθεσίας με ένα τρίτο άτομο, αρμόδιο για τον σκοπό αυτό. Μπορείς φυσικά να το κάνεις και μόνος σου, ειδικά αν αντιλαμβάνεσαι ότι το σπίτι είναι σχετικά καλό, χωρίς ζημιές. Αυτό θα σου εξοικονομήσει περίπου τετρακόσια ευρώ.

Κάντε την περιγραφή του μέρους μόνοι σας

Αν επιλέξεις να κάνεις την διαδικασία χωρίς επαγγελματική βοήθεια, είναι καλό να ξέρεις ότι ίσως είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.

Ιδανικά, θέλεις να περιγράψεις κάθε ορατή κηλίδα, ρίγα, γρατσουνιά κτλ. «Στον τοίχο προς τα αριστερά, περίπου ένα μέτρο πάνω από το δάπεδο, υπάρχει μια ανοιχτή καφέ λωρίδα δύο εκατοστών. Υπάρχουν τρεις μικροί κύκλοι στο πάτωμα, στα δεξιά της πόρτας. Μισό μέτρο μακριά από την αριστερή πλευρά του καλοριφέρ είναι ένας σκοτεινός κύκλος με διάμετρο περίπου δέκα εκατοστά”, είναι μερικά μόνο παραδείγματα από την αναφορά που θα συντάξεις. Και φυσικά θα πρέπει να συνοδεύεται από τις σχετικές φωτογραφίες.

Περιγραφή μέρους από ειδικό.

Υπάρχουν λιγότεροι ”κίνδυνοι” εάν κάνεις την περιγραφή της τοποθεσίας από έναν ειδικό. Εάν αναλάβεις την περιγραφή τοποθεσίας μόνος, βεβαιώσου ότι έχεις λάβει την προηγούμενη περιγραφή τοποθεσίας ως βάση. Με αυτόν τον τρόπο γνωρίζεις ποια είναι η κατάσταση του σπιτιού και έχεις ένα παράδειγμα του πώς περιγράφονται τα δωμάτια και οι χώροι με ελαττώματα.

Πηγή

Σχετικά με τα σπίτια στο Βέλγιο , διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks