Σε φυλακή-«κάστρο» του 19ου αιώνα θα κρατείται η Εύα Καϊλή

Επιβλητική η είσοδος των φυλακών του 19ου αιώνα που θυμίζουν… μεσαιωνικό κάστρο – Εικόνες και από το εσωτερικό των κελιών – Που οδηγεί το… υπόγειο πέρασμα

Διαβάστε το αφιέρωμα του SuperGreeks για τις φυλακές του Βελγίου

Σε φυλακή που θυμίζει περισσότερο μεσαιωνικό κάστρο στο Βέλγιο, θα κρατηθεί η κατηγορούμενη για διαφθορά και χρηματισμό ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή. 

Η φυλακή του Saint-Gilles υπάρχει από το 1884 και τα εξωτερικά της τείχη θυμίζουν έντονα μεσαιωνικό κάστρο. Σε όλη την ιστορία τους, οι φυλακές Saint-Gilles, φιλοξενούν κατηγορούμενους, κατάδικους και άνδρες κρατούμενους. Η φυλακή διαθέτει επίσης ασφαλές κέντρο κλινικής παρατήρησης καθώς και ιατροχειρουργικό κέντρο για τη θεραπεία κρατουμένων από άλλες φυλακές.

Το πίσω μέρος του τείχους συνορεύει με τη λεωφόρο Avenue de la Jonction απέναντι από τη φυλακή Forest. Οι δύο φυλακές συνδέονται με υπόγειο πέρασμα. Αυτή η εγγύτητα προκαλεί συχνά σύγχυση μεταξύ των δύο φυλακών στην απεικόνισή τους από τα μέσα ενημέρωσης.

Εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό του σωφρονιστικού ιδρύματος, όπως φαίνεται και στις εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Video

Πηγή: koutipandoras

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks