Οι γέφυρες στα χαρτονομίσματα του Ευρώ βρίσκονται στην Ολλανδία

γεφυρες-ευρώ-ολλανδία

Το γνώριζες ότι οι γέφυρες που απεικονίζονται στα χαρτονομίσματα του Ευρώ βρίσκονται στην Ολλανδία;

Για να μη μαλώνουν οι Ευρωπαϊκές χώρες για το τι θα απεικονίζεται στο ενιαίο νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισαν οι αρμόδιοι να αναθέσουν τον σχεδιασμό των χαρτονομισμάτων σε έναν Αυστριακό designer- Η ιδέα ήταν να σχεδιαστούν κάποιες γέφυρες για να συμβολίζουν την ένωση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μιας και γράφουμε για συμβολισμούς της Ε.Ε., διαβάστε και αυτό το άρθρο μας για ένα γλυπτό τέχνης στο Βέλγιο).

Ο Robert Kalina, λοιπόν, σχεδίασε 7 γέφυρες όπως τις φαντάστηκε γιατί αυτές δεν υπήρχαν. Δεν ήταν στην Ολλανδία όταν τις σχεδίασε ο designer!

Σχεδίασε κάθε γέφυρα διαφορετικά, έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει διαφορετικές εποχές της αρχιτεκτονικής. Από την Κλασσική αρχιτεκτονική έως τη μοντέρνα.

Οι Ολλανδοί που θα ήθελαν πάρα πολύ να είναι αυτοί πρωταγωνιστές στα ευρωπαϊκά χαρτονομίσματα, έκλεψαν το Design και έφτιαξαν τις γέφυρες ίδιες στο Spijkenisse ( κοντά στο Ρότερνταμ). Ο Robin Stam ήταν αυτός που ανέλαβε το project με τις γέφυρες στη μικρή πόλη της Ολλανδίας και από τότε πολλοί είναι οι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή μόνο και μόνο για να δούνε αυτό που βλέπανε στα χαρτονομίσματα της τσέπης τους.

Φωτογραφίες

Tο supergreeks.eu είναι ανεξάρτητο και δε λαμβάνει κρατική ή άλλη χρηματοδότηση. Με το SuperGreeks η μετανάστευση έγινε πρακτικά ευκολότερη, αλλά και περισσότερο όμορφη.

Η οικονομική σας συνεισφορά θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να παρέχουμε περισσότερα χρήσιμα και ουσιαστικά άρθρα, καθώς και άρθρα σε βάθος σχετικά με τη ζωή στο εξωτερικό. Θα μας βοηθήσετε να απαντάμε καθημερινά στα δεκάδες μηνύματα που δεχόμαστε από συνανθρώπους μας στο SupporT του SuperGreeks και να βοηθάμε τις ελληνικές επιχειρήσεις. Θα μας βοηθήσεις να δημιουργήσουμε περισσότερα στο άμεσο μέλλον.

Μπορείτε να κάνετε δωρεά μέσω Ideal, Bancontact, SOFORT, πιστωτικής κάρτας ή Paypal.

Amount

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Webinar by SuperGreeks & Protea PreventieΟδηγός για την μετανάστευση στην Ολλανδία

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις ή ζεις ήδη στην Ολλανδία; Τότε αυτό το online webinar απευθύνεται σε σένα!