Γερμανία: Ταξιδεύοντας στην Χαϊδελβέργη

Σήμερα θα πάμε σε μια από τις αγαπημένες μας πόλεις της Γερμανίας που την έχουμε αναφέρει αρκετές φορές στο #SuperGreeks, αλλά ποτέ δεν εμβαθύναμε σε αυτήν. Σήμερα πηγαίνουμε σε μια τοποθεσία με κάστρο, τελεφερίκ, μια γοητευτική παλιά πόλη, μια πόλη που όποιος πάει την ερωτεύεται. Τι λέτε; Πάμε μια βόλτα στη Χαϊδελβέργη ;

χαιδελβέργη-γερμανία

🗣 Γνωρίζουμε ότι έχετε πάει αρκετοί στη Χαϊδελβέργη και τη λατρεύετε όπως εμείς, γιαυτό και θα χαρούμε πολύ να δούμε προτάσεις και εντυπώσεις στα σχόλια.

Αρχικά να πούμε ότι αγαπάμε λίγο περισσότερο τις πόλεις που έχουν τελεφερικ!

👑 Η Χαϊδελβέργη φημίζεται για το κάστρο της ! Πάρτε το τελεφερίκ ή περπατήστε για να επισκεφθείτε το Κάστρο της Χαϊδελβέργης και στη συνέχεια απολαύστε τη θέα αυτής της πανέμορφης γερμανικής πόλης.

Γνώριζες ότι… το μεγαλύτερο βαρέλι στον κόσμο είναι αποθηκευμένο στην κάβα του κάστρου 🍷 ; Φτιαγμένο από 130 βελανιδιές, έχει χωρητικότητα 221.726 λίτρα.

🎺 Το Φεστιβάλ Κάστρου της Χαϊδελβέργης το καλοκαίρι είναι από τα κύρια events της πόλης.

Αυτή η πόλη έχει και μια από τις πιο όμορφες γέφυρες! Η γέφυρα Alte Brucke προσφέρει υπέροχη θέα στον ποταμό Neckar και στην πόλη.

🎓 Πανεπιστημιακή πόλη με ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας. Στη φετινή λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου το βρίσκουμε στη 42η θέση και 3ο ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας. Είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Γερμανίας και έχει προσελκύσει μερικούς από τους καλύτερους ακαδημαϊκούς στο παρελθόν (διαβάστε περισσότερα στο σχετικό άρθρο μας: https://supergreeks.eu/top-panepistimia-germania/). Και όπου έχει πανεπιστήμιο, έχει και πολλά φοιτητικά bars. Η Χαϊδελβέργη είναι μια πόλη με ΖΩΗ. Καλώς Ήρθατε στην πιο διάσημη πανεπιστημιακή πόλη της Γερμανίας!

👒 Στο κέντρο της Παλιάς Πόλης βρίσκεται η πλατεία Marktplatz, η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα από τα πολλά όμορφα σιντριβάνια της Χαϊδελβέργης, τα μεγάλα κλασσικά σπίτια, τα καφέ και ακόμη πιο όμορφα μικρά, cozy καταστήματα.

Σε απόσταση αναπνοής, ακόμα μια πανέμορφη πλατεία της πόλης, η Kornmarkt. Τι όμορφη πόλη; Ενθουσιασμένοι πάντα όταν είμαστε εκεί, όταν μιλάμε γι αυτήν και γράφουμε. Και πώς να μην είμαστε δηλαδή…

📌 Γεωγραφικά βρίσκεται σε μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της Γερμανίας. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε πόσο όμορφα είναι. Κοντά στα σύνορα με Γαλλία, δίπλα από την πόλη του Μάνχαϊμ, σε κοντινή απόσταση και από τον Μέλανα Δρυμό.

👨‍👨‍👦👩‍👩‍👧‍👧👭👩‍👧‍👦👨‍👦‍👦👫👨‍👨‍👧‍👧👬 160 χιλιάδες κάτοικοι ζούνε στην πανέμορφη αυτή πόλη, εκ των οποίων, το 1/4 είναι φοιτητές.

📚📖 Υπήρξε ανά τους αιώνες μια πόλη κόμβος για τις τέχνες και ιδιαίτερα για τη λογοτεχνία και δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως η “πόλη της λογοτεχνίας”. Εκτενώς σε αυτή την πτυχή της πόλης θα αναφερθούμε σε επόμενο άρθρο στο SuperGreeks.

🧳 Η πόλη αυτή είναι τόσο όμορφη, ιδιαίτερη, ιστορική, μοναδική που προσελκύει περίπου 12 εκατομμύρια τουρίστες / χρόνο !

🎒 Αν την προτείνουμε για διακοπές ή μονοήμερη εκδρομή; Φυσικά! Εννοείται! MUST!

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks