Τι πρέπει να γνωρίζετε για την παράταση των μέτρων στη Γερμανία

κομμωτήρια-lockdown-γερμανία

Το σκληρό lockdown θα συνεχιστεί στη Γερμανία έως τις 7 Μαρτίου, αλλά ορισμένα μέτρα θα αρθούν νωρίτερα. Στο supergreeks.eu καταγράψαμε όλες τις λεπτομέρειες.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι ομοσπονδιακοί πρωθυπουργοί αποφάσισαν την Τετάρτη να επεκτείνουν το σκληρό lockdown, λόγω των ανησυχιών σχετικά με τις μεταλλάξεις του κορονοιού. Υπάρχουν όμως και πλάνα για άνοιγμα κάποιων τμημάτων στη δημόσια ζωή.

Εστίαση, Bar και άλλοι χώροι αναψυχής

Όλα σίγουρα κλειστά μέχρι 7 Μαρτίου.

“Θέλουμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να μην καταλήξουμε σε ένα κύμα ανοίγματος και κλεισίματος”, δήλωσε η Μέρκελ, αποκαλώντας την περίοδο έως τα μέσα Μαρτίου “υπαρξιακή” για τη διαχείριση της πανδημίας από τη Γερμανία .

Στο σπίτι

Μπορούμε να έχουμε μόνο έναν φιλοξενούμενο. Ο κοινωνικός σας κύκλος πρέπει να διατηρείται όσο το δυνατόν μικρότερος (η λεγόμενη κοινωνική φούσκα). Οι κάτοικοι καλούνται να “περιορίσουν όλες τις επαφές στο ελάχιστο απαραίτητο και να αποφεύγουν τις όποιες συναντήσεις σε εωστερικούς χώρους.

Μάσκες

 Η χρήση χειρουργικών μασκών ή μάσκας FFP2 παραμένει υποχρεωτική στα ΜΜΜ και τα καταστήματα.

Ταξίδια

Τα ταξίδια δεν απαγορεύονται αλλά πρέπει να αποφεύγονται τα μη -απαραίτητα ταξίδια και οι επισκέψεις.

Εργασία από το σπίτι

Οι εργοδότες πρέπει να επιτρέπουν στους υπαλλήλους να εργάζονται στο σπίτι εάν το επιτρέπει η εργασία τους. Αυτό ρυθμίζεται από νόμο που έχει θεσπιστεί από το Υπουργείο Εργασίας. Όταν πολλά άτομα πρέπει να εργαστούν μαζί στο ίδιο δωμάτιο, πρέπει να φορούν προστατευτικές μάσκες και να παρέχονται από τον εργοδότη.

Σχολεία

Η Μέρκελ είπε ότι θα ήθελε να βλέπει σχολεία κλειστά μέχρι την 1η Μαρτίου τουλάχιστον. Ωστόσο, τα ομοσπονδιακά κράτη, τα οποία είναι υπεύθυνα για την εκπαίδευση, πρέπει να αποφασίσουν πότε και πώς ανοίγουν τα σχολεία

Κομμωτήρια

Τα κομμωτήρια θα μπορούν να ανοίξουν ξανά από την 1η Μαρτίου υπό αυστηρούς όρους. Θα πρέπει κάποιος να κλείσει διαδικτυακό ραντεβού με τα κομμωτήρια και οι μάσκες που θα χρησιμοποιηθούν να είναι FFP2 ή χειρουργικές μάσκες.

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks