Οι Ολλανδοί και η σχέση τους με τα πορτοκαλί καρότα

Ορίστε;

Excuse Me What GIF - Find & Share on GIPHY

Το καρότο ή το μισείς ή το αγαπάς – δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Αμφιβολία δεν έχουμε και για το ότι το χρώμα του είναι πορτοκαλί.

Σωστά;

Σωστά. Απλά τα πρώτα καρότα ήταν μοβ!

Food. Delicious carrot on the wooden table

Πολλοί καλλιεργητές δοκίμασαν να μεταλλάξουν το μοβ καρότο δημιουργώντας διάφορες ποικιλίες όπως η άσπρη, η κίτρινη και η κόκκινη, χωρίς όμως να καταφέρουν καλά με τη διάδοση του. Το καρότο το έτρωγαν και οι αρχαίοι, αλλά το πορτοκαλί καρότο που γνωρίζουμε σήμερα είναι μια μετάλλαξη των Ολλανδών (μάλλον- υπάρχει και η θεωρία ότι έχουν προέρθει από Ισλαμικούς εμπόρους που μετακινούνταν μεταξύ των βορειοαφρικανικών εδαφών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Ιβηρικής χερσονήσου). Το σίγουρο είναι ότι οι Ολλανδοί που ήταν από τις κύριες γεωργικές δυνάμεις της Ευρώπης του 16ου αιώνα διέδωσαν τα πορτοκαλί καρότα σε μεγάλες ποσότητες σε όλη την Ευρώπη. Αυτού του τύπου τα καρότα ευδοκιμούσαν τέλεια στο κλίμα, έδαφος και περιβάλλων των Κάτω Χωρών.

Το σίγουρο είναι ότι και οι λαοί που τα παρέλαβαν, τα λάτρεψαν και μέχρι και σήμερα κυριαρχεί το πορτοκαλί καρότο στις αγορές όλου του κόσμου.

Ο αστικός μύθος της Ολλανδίας & τα καρότα

Μέχρι σήμερα κυκλοφορεί ο αστικός μύθος στην Ολλανδία ότι επινόησαν οι Ολλανδοί τα πορτοκαλί καρότα για να τιμήσουν τη βασιλική οικογένεια, όμως κάτι τέτοιο δεν τεκμηριώνεται από πουθενά.

Για την ιστορία

Για την ιστορία το καρότο είναι κατάλληλο για τη διατροφή μας. Το καρότο που γνωρίζουμε εμείς κάνει καλό στον διαβήτη, την υγεία του εντέρου, την υγεία της καρδιάς και άλλα πολλά.

Τα καρότα φυτεύονται την άνοιξη και το φθινόπωρο και συγκομίζονται 3 έως 6 μήνες μετά. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον ότι μπορείς να καλλιεργήσεις καρότα ακόμα και σε μία γλάστρα στο μπαλκόνι σου.

Στη διατροφή μπορείς να εντάξεις το πορτοκαλί καρότο σε ωμή, βρασμένη ή ψητή μορφή. Για τα καρότα άλλων χρωμάτων δεν έχουμε τις αντίστοιχες πληροφορίες.

Tο supergreeks.eu είναι ανεξάρτητο και δε λαμβάνει κρατική ή άλλη χρηματοδότηση. Με το SuperGreeks η μετανάστευση έγινε πρακτικά ευκολότερη, αλλά και περισσότερο όμορφη.

Η οικονομική σας συνεισφορά θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να παρέχουμε περισσότερα χρήσιμα και ουσιαστικά άρθρα, καθώς και άρθρα σε βάθος σχετικά με τη ζωή στο εξωτερικό. Θα μας βοηθήσετε να απαντάμε καθημερινά στα δεκάδες μηνύματα που δεχόμαστε από συνανθρώπους μας στο SupporT του SuperGreeks και να βοηθάμε τις ελληνικές επιχειρήσεις. Θα μας βοηθήσεις να δημιουργήσουμε περισσότερα στο άμεσο μέλλον.

Amount

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks