Βέλγιο: Η Kinepolis θέλει να νοικιάσει κινηματογραφικές αίθουσες σε μικρές ομάδες

κινηματογράφος

Η Kinepolis, η μεγαλύτερη αλυσίδα κινηματογράφων του Βελγίου, αναζητά τρόπους με τους οποίους μπορεί να νοικιάσει τις αίθουσές της σε μικρές ομάδες ατόμων, όταν το επιτρέψουν τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Η ιδέα προέρχεται από τις ΗΠΑ, όπου πολλά θέατρα έχουν παραμείνει ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και προσφέρουν ιδιωτικές προβολές ταινιών σε μικρές παρέες ή σε οικογένειες, προκειμένου, ώστε να τηρήσουν τα μέτρα κατά της πανδημίας, αλλά ταυτόχρονα να δώσουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να παρακολουθήσουν μία ταινία με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Αρχικά, η Kinepolis δοκίμασε το μέτρο στο Λουξεμβούργο, όπου οι τρεις κινηματογράφοι τους έχουν ήδη ανοίξει ξανά. Οι ομάδες θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δέκα, αναφέρει η εταιρεία. Βέβαια, δεν αποκομίζουν κάποιο κέρδος από αυτό το μέτρο, λόγω του κόστους λειτουργίας των προβολέων, της θέρμανσης και της ψύξης του κτιρίου, καθώς επίσης και της καθαριότητας του. Ουσιαστικά, προορίζεται να είναι ένα μεταβατικό στάδιο από τη δεδομένη χρονική στιγμή, μέχρι οι κινηματογράφοι να είναι πλήρως ανοιχτοί για το κοινό, όπως πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού.

“Η στάση μας είναι να ξανανοίξουμε αμέσως μετά το lockdown, αν φυσικά μπορούμε, ακόμη και με έναν μόνο υπάλληλο, που είναι πολύ δύσκολο, ακόμη και αν η επανέναρξη των λειτουργιών μας, σημαίνει μεγαλύτερο κόστος. Θέλουμε να είμαστε εκεί για τους ανθρώπους και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να έρθουν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Eddy Duquenne.

Η Kinepolis ελπίζει, επίσης, να μπορεί να προβάλει ταινίες από υπηρεσίες live-streaming, όπως το Netflix, επιτρέποντας σε παρέες φίλων να νοικιάσουν μία αίθουσα, για να παρακολουθήσουν τις αγαπημένες τους εκπομπές και ταινίες. “Έχουν φανταστικό περιεχόμενο που είναι φτιαγμένο για παρακολούθηση στη μεγάλη οθόνη”, δήλωσε ο Duquenne, προσθέτοντας ότι η παρακολούθηση μιας ταινίας σε έναν κινηματογράφο “είναι μια μοναδική εμπειρία που μας ταξιδεύει σε προσθέτει άλλη διάσταση”.

Η κινηματογραφική αλυσίδα είχε 12,1 εκατομμύρια επισκέπτες το 2020, μείωση που αγγίζει το εντυπωσιακό ποσοστό 70,1%, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, που είχε ως φυσικό επακόλουθο και τη μείωση των εσόδων κατά 68%.

Ωστόσο, η εταιρεία ισχυρίζεται, ότι έχει 171 εκατομμύρια ευρώ που μπορεί να διαθέσει για το 2021. Με αυτό το ποσό, η Kinepolis μπορεί «να αντέξει για αρκετό καιρό και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, ότι η εταιρεία μας θα επιβιώσει από αυτήν την πρωτοφανή κρίση», δήλωσε ο Duquenne.

Διαβάστε επίσης: Βέλγιο: 24ωρος μαραθώνιος μουσικής θα μεταδοθεί ζωντανά!

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?