Φρέσκα κουλούρια 18/1/22 – Τα σημερινά πρωινά νέα από την Ολλανδία…

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα από την Ολλανδία ☕️

Αν αγαπάς τα κουλουράκια μας κάνε ένα ΛΑΙΚ ή άσε απλά μια <3 στο ποστ στο FB 🙂 Γίνεται μια καλή προσπάθεια και πρέπει να διαδοθεί παντού! Στήριξε SuperGreek, συμμετέχοντας με κάθε τρόπο στο project.

Πλέον τα κουλουράκια σου θα τα ξανά φτιάχνει ο “SuperGreek” – Λαχταριστά και πλουμιστά !

Κάθε πρωί ο αγαπημένος σου SuperGreek θα γράφει τα φρέσκα νέα της ημέρας από Ολλανδία και Βέλγιο, σύντομα και από Γερμανία.

Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας (απόσπασμα)

Όμορφη και παράξενη πατρίδα

Ωσάν αυτή που μου ‘λαχε δεν είδα

Ρίχνει να πιάσει ψάρια    πιάνει φτερωτά

Στήνει στη γη καράβι    κήπο στα νερά

Κλαίει φιλεί το χώμα     ξενιτεύεται

Μένει στους πέντε δρόμους     αντρειεύεται

Κάνει να πάρει πέτρα     τηνε παρατά

Κάνει να τη σκαλίσει     βγάνει θάματα

Μπαίνει σ’ ένα βαρκάκι     πιάνει ωκεανούς

Ξεσηκωμούς γυρεύει     θέλει τύραννους

Πέντε μεγάλους βγάνει     πάνω τους βαρεί

Να λείψουν απ’ τη μέση     τους δοξολογεί.

Οδυσσέας Ελύτης

Ανεβαίνουν ξανά τα ενοίκια

Τα ενοίκια στα σπίτια αυξάνονται και πάλι με γοργούς ρυθμούς. Τους τελευταίους τρεις μήνες του περασμένου έτους, οι νέοι ενοικιαστές πλήρωσαν κατά μέσο όρο 5,3% περισσότερο από ό,τι πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας Pararius.

Μετά από μια πτώση στα ενοίκια λόγω του κορωνοϊού, ξανά αυξάνονται στο υψηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησαν οι μετρήσεις το 2010. Ειδικά τα σπίτια χωρίς επίπλωση είναι αρκετά πιο ακριβά σε σχέση με το σύντομο παρελθόν. 

Οι νέοι ενοικιαστές πλήρωσαν κατά μέσο όρο 14,42 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, περισσότερο από 20% περισσότερο από ό,τι στο τέλος του περασμένου έτους.

Το Tilburg και το Nijmegen έγιναν φθηνότερα

Τα ενοίκια σε όλες τα γεωγραφικά διαμερίσματα αυξήθηκαν. Αλλά υπάρχουν κάποιες λίγες πόλεις που τα ενοίκια έπεσαν.

Στο Nijmegen, τα ενοίκια σπιτιού έπεσαν περίπου 0,7 % λιγότερο από ένα χρόνο νωρίτερα. Τα ενοίκια στο Τίλμπουρχ 4,4% !

Πόλεις όπως το Amstelveen (+8,4%) και το Αιντχόφεν (+11,7%) είδαν τις τιμές να αυξάνονται απότομα. Σύμφωνα με τον Pararius, αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι αυτές οι πόλεις προσελκύουν πολλούς ομογενείς πλέον.

Kατά μέσο όρο 40 ευρώ λιγότερα το μήνα για να ξοδέψετε

Φέτος θα έχουμε 40 ευρώ λιγότερα για να ξοδέψουμε / μήνα και αυτό οφείλεται στο γεγονός της αύξησης των προϊόντων στο supermarket, την ραγδαία αύξηση στην τιμή της βενζίνης και στους λογαριασμούς για την ενέργεια.

Οι απειλές κατά των δημοτικών συμβούλων τριπλασιάζονται

Οι απειλές και η βία κατά των τοπικών συμβούλων από τους πολίτες έχουν τριπλασιαστεί από το 2015, σύμφωνα με έρευνα του ραδιοτηλεοπτικού φορέα NOS και της ολλανδικής ένωσης δημοτικών συμβούλων.

1.626 από τους 8.000 δημοτικούς συμβούλους συμμετείχαν στην έρευνα.

Περίπου το 15% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν απειλές και βία κατά την τελευταία τους θητεία ως δημοτικοί σύμβουλοι, τρεις φορές περισσότεροι από ό,τι το 2015.

Αυτό σημαίνει ότι επηρεάζονται περίπου 1.200 δημοτικοί σύμβουλοι σε όλη τη χώρα.

«Με απείλησαν μπροστά στα παιδιά μου στο σχολείο λόγω ενός ζητήματος σχετικά με τη μετακόμιση ενός χοιροτροφείου», είπε ένας δημοτικός σύμβουλος από το Noord Brabant, ενώ ένας δημοτικός σύμβουλος από το Αϊντχόβεν δέχθηκε επίθεση στο σπίτι του και του πέταξαν τα παράθυρα. Ένας άλλος δημοτικός σύμβουλος στο Drenthe είχε κλειστεί σε ένα σούπερ μάρκετ δεχόμενος απειλές ότι θα τον σκοτώσουν.

Άννα Φρανκ: Έρευνα αποκαλύπτει ποιος την πρόδωσε – έκπληξη ο ύποπτος

Μια έρευνα διάρκειας έξι χρόνων σχετικά με την ανεξιχνίαστη υπόθεση του προσώπου που πρόδωσε την Άννα Φρανκ, οδήγησε σε έναν ύποπτο-έκπληξη για τον θάνατο της έφηβης συγγραφέως του διάσημου ημερολογίου

Μια έρευνα διάρκειας έξι χρόνων σχετικά με την ανεξιχνίαστη υπόθεση του προσώπου που πρόδωσε την Άννα Φρανκ, οδήγησε σε έναν ύποπτο-έκπληξη για τον θάνατο της έφηβης συγγραφέως του διάσημου ημερολογίου. Η Φρανκ ανακαλύφθηκε στις 4 Αυγούστου του 1944 στην κρυψώνα της δίπλα σε κανάλι του Άμστερνταμ όπου κρυβόταν για δύο χρόνια και πέθανε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης των ναζί Μπέργκεν – Μπέλζεν το 1945 σε ηλικία 15 ετών. 

Η ομάδα που περιλάμβανε τον συνταξιούχο πράκτορα του FBI Βίνσεντ Πάνκοκ και περίπου 20 ιστορικούς, εγκληματολόγους και ειδικούς δεδομένων κατονόμασε τον Εβραίο συμβολαιογράφο Άρνολντ βαν ντεν Μπεργκ, ένα πρόσωπο που δεν είναι πολύ γνωστό. 

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό άρθρο στο supergreeks.eu – πως βρέθηκε ο ύποπτος ; Άλλες περισσότερες πληροφορίες.

Σχόλιο: Παροτρύνουμε να αγοράσετε το βιβλίο της Άννας Φράνκ- η ωριμότητα της στη γραφή δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο παιδί στην ηλικία της. Το ημερολόγιο της Άννας Φράνκ δεν μπορεί να λείπει από καμιά βιβλιοθήκη στην Ελλάδα

Υγιή παιδιά από 5 έως 11 ετών καλούνται για τον εμβολιασμό τους

Από σήμερα, υγιή παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών θα λαμβάνουν πρόσκληση για το εμβόλιο του κορωνοϊού. Οι γονείς τους λαμβάνουν ένα γράμμα και από την επόμενη εβδομάδα πρέπει να γίνουν ήδη οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Τα παιδιά λαμβάνουν μικρότερη δόση του εμβολίου Pfizer από τους ενήλικες. 

Για κάθε παιδί πρέπει να κλείσετε ξεχωριστό ραντεβού!

Το Συμβούλιο Υγείας και οι γιατροί χαρακτηρίζουν το εμβόλιο ως ασφαλές για τα παιδιά μετά από έρευνα. Η επιλογή για τον εμβολιασμό σε μικρά υγιή παιδιά ανήκει στους γονείς, τονίζει το RIVM. 

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTL διέκοψε το κορυφαίο σόου ταλέντων The Voice of Holland #metoo

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTL διέκοψε το σόου ταλέντων The Voice of Holland, το οποίο ερευνάται για ένα μεγάλο σκάνδαλο που αφορά την σεξουαλική κακοποίηση.

Ο κύριος χορηγός της T-Mobile αποσύρθηκε από χορηγός, μετά από ισχυρισμούς ότι τουλάχιστον ένα βασικό μέλος της ομάδας το σόου συμμετείχε σε σεξουαλικές πιέσεις γενικών.

Αρκετές γυναίκες ισχυρίζονται ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης κατά τη διάρκεια της εκπομπής αυτής.

*Η Ολλανδία ήταν από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που ξεκίνησε το κίνημα #metoo*

Θα σας ενημερώσουμε σχετικά με αυτή την υπόθεση για ό,τι νεότερο.

Τέλος σε κάθε υποστήριξη στην Ελλάδα για προσφυγικό ζητά ειδική Επιτροπή

Το σκεπτικό βασίζεται στο ότι η Ολλανδία κινδυνεύει να καταστεί νομικά συνυπεύθυνη για τα pushbacks των ελληνικών αρχών στα ευρωπαϊκά σύνορα.

Τέλος σε κάθε υποστήριξη προς την Ελλάδα από τους Ολλανδούς προτείνει η Συμβουλευτική Επιτροπή Μεταναστευτικών Υποθέσεων της Ολλανδίας.

Το σκεπτικό βασίζεται στο ότι η Ολλανδία κινδυνεύει να καταστεί νομικά συνυπεύθυνη για τα pushbacks των ελληνικών αρχών στα ευρωπαϊκά σύνορα.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή με επιστολή προς την ολλανδική κυβέρνηση με τίτλο «Τα σύνορα της ΕΕ είναι και δικά μας σύνορα: επιστολή για τη διαμόρφωση πολιτικής σχετικά με την ευθύνη και τη δικαιοδοσία της Ολλανδίας για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», αναφέρει μεταξύ άλλων πως η φύλαξη των κοινών εξωτερικών συνόρων είναι θεμιτός στόχος της πολιτικής της ΕΕ. Αυτό πρέπει να συμβαδίζει με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών. Αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα στο άσυλο, την απαγόρευση βασανιστηρίων ή κακομεταχείρισης, το δικαίωμα να μην επιστραφούν σε μια ανασφαλή κατάσταση και την εγγύηση ότι υπάρχει αποτελεσματικό ένδικο μέσο.

Προς το παρόν, ωστόσο, σύμφωνα με τη επιστολή αυτές οι συμφωνίες δεν τηρούνται επαρκώς. Οι αναφορές για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά την επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, όπως στην Ελλάδα, την Κροατία και την Πολωνία, είναι πολλές.

«Ολόκληρος ο διαθέσιμος μακρύς κατάλογος των εκτοπισμένων περιλαμβάνει επίσης την συνοριακή κράτηση και τις πρακτικές pushbacks στην Ελλάδα» αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση.

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό άρθρο των SuperGreeks εδώ

*Σχόλιο: Το ότι πνίγεται τόσος κόσμος στις ελληνικές θάλασσες γράφεται για την ιστορία του μέλλοντος αυτή τη στιγμή – είναι μια μελανή σελίδα. Όσοι θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα PUSHBACKS και είστε στη Θεσσαλονίκη ή θα την επισκεφτείτε σύντομα, προτείνουμε μια επίσκεψη στο μουσείο φωτογραφίας – θα φύγετε σοκαρισμένοι μετά την επίσκεψη και σίγουρα προβληματισμένοι.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks