Η διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού από το Βέλγιο “είχε πολλά ελαττώματα και ανεπάρκειες”, σύμφωνα με ομάδα επιστημόνων και ακαδημαϊκών
Η διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού από το Βέλγιο “δείχνει πολλά ελαττώματα και ανεπάρκειες”, σύμφωνα με μια ομάδα 25 επιστημόνων και ακαδημαϊκών σε μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε στο Le Soir.
Oι ακαδημαικοί και επιστήμονες στην επιστολή τους αναφέρουν ότι η περίοδος καραντίνας και παραμονής στο σπίτι έχει οδηγήσει σε κάποιες περιπτώσεις αύξηση των θανάτων κατά 30% για αίτια που δεν συσχετίζονται με το κορονοιό, καθώς οι άνθρωποι αναβάλλουν τη συνεχιζόμενη ιατρική τους περίθαλψη.
Οι συγγραφείς της επιστολής είναι επίσης επικριτικοί για τον οικονομικό αντίκτυπο των περιορισμών του κορονοιού στο Βελγίου, προσθέτοντας: “50 δισεκατομμύρια ευρώ εξατμίστηκαν. Ποτέ δεν δαπανήθηκαν τόσα πολλά χρήματα για τη διάσωση τόσο λίγων ζωών.”
“Όλα αυτά τα χρήματα δεν θα μπορούν πλέον να επενδύονται σε τομείς που είναι εξίσου απαραίτητοι όπως η κοινωνική ασφάλιση, η εκπαίδευση, η δικαιοσύνη και η ίδια η υγειονομική περίθαλψη”.
Διαβάστε περισσότερα στη Γαλλική γλώσσα στη: LE SOIR