Κορονοιός: Οι Κάτω Χώρες δεν συστήνουν τη χρήση μάσκας

maskes-korona

Οι Κάτω Χώρες δεν σχεδιάζουν να καταστήσουν υποχρεωτικές τις μη ιατρικές μάσκες προσώπου, επειδή δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι δουλεύουν και συμβάλουν στην αντιμετώπιση του ιού, ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι την Τετάρτη.

Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές σε καταστήματα και σε εσωτερικούς χώρους σε πολλά μέρη της Ευρώπης, αλλά στις Κάτω Χώρες απαιτούνται μόνο στις δημόσιες συγκοινωνίες.

“Ο κανόνας με την κοινωνική απόσταση και το 1.5 μέτρο είναι το πιο σημαντικό μέτρο που έχουμε”, δήλωσε ο υπουργός υγειονομικής περίθαλψης Tamara van Ark σε δημοσιογράφους.

“Από ιατρική άποψη, δεν υπάρχει λόγος για να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Παραγγέλνουμε online – παραγγέλνουμε ελληνικά

Οι δήμαρχοι της Ολλανδίας ζητάνε να μπορούν να αποφασίσουν τοπικά για τα μέτρα που θα λαμβάνουν στις περιοχές τους. Αυτό σημαίνει ότι αν συμβεί θα μπορούν τα τοπικά συμβούλια για τη χρήση της μάσκας ή όχι.

Με διαφημιστικές εκστρατείες και προσεγγίσεις σε συγκεκριμένες ομάδες, όπως σε παραθεριστές που επιστρέφουν από τις διακοπές τους και μαθητές, θα είναι μέρος της στρατηγικής της Ολλανδίας για να σταματήσει την διάδοση του ιού και την αύξηση των μολύνσεων.

Ο Jaap van Dissel, επικεφαλής επιδημιολόγος στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, RIVM, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν πιστεύει ότι οι μάσκες προσώπου θα σταματήσουν την αύξηση των προσβεβλημένων από κορονοιό. “Οι περισσότερες νέες μολύνσεις προέρχονται από οικογενειακές εκδηλώσεις, φοιτητικά πάρτι και μπάρμπεκιου – μέρη όπου οι μάσκες προσώπου δεν θα έχουν αποτέλεσμα”, είπε.

[Update]

Σε εμπορικούς δρόμους του Άμστερνταμ και Ρότερνταμ θα είναι τελικά υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Διαβάστε περισσότερα:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks