Λίγα λόγια για το γερμανικό μουσείο κινηματογράφου στη Φρανκφούρτη

μουσείο-κινηματογράφου-φρανκφούρτη

Επισκεπτόμενος τη Φρανκφούρτη ή ζώντας εκεί μπορεί να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία στο μουσείο κινηματογράφου της πόλης.

To Γερμανικό Μουσείο Κινηματογράφου στη Φρανκφούρτη φιλοξενεί αρχεία και σπάνιες συλλογές, έχει το δικό του φεστιβάλ, τον δικό του κινηματογράφο, podcasts, ερευνητική ομάδα, πολυάριθμα εκπαιδευτικά προγράμματα, workshops, μουσειακό υλικό και αμέτρητες εκδηλώσεις.

Η μόνιμη έκθεση προσφέρει συναρπαστικά εκθέματα, πρακτικά μοντέλα ιστορικών gadget και διαδραστικούς σταθμούς. Οι μεταβαλλόμενες ειδικές εκθέσεις ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να εξερευνήσουν την κινούμενη εικόνα και να εμβαθύνουν στον συναρπαστικό κόσμο του μέσου της ταινίας.

Για να δείτε ποιες είναι οι εκθέσεις που φιλοξενούνται αυτή την εποχή, δείτε εδώ!

Ώρες και ημέρες λειτουργίας του μουσείου

Τρίτη – Παρασκευή _ 10:00 – 18:00

Δευτέρα_ Κλειστά

Το μουσείο κινηματογράφου στη Φρανκφούρτη είναι για όλους …

Το DFF – Deutsches Filminstitut & Filmmuseum είναι προσβάσιμο για επισκέπτες με περιορισμένη κινητικότητα και για επισκέπτες με καροτσάκια για μωρά μέσω ενός ανελκυστήρα στη δεξιά πλαϊνή είσοδο του μουσείου. Οι ανελκυστήρες στο φουαγιέ παρέχουν πρόσβαση χωρίς εμπόδια σε όλους τους ορόφους της έκθεσης, τον κινηματογράφο καθώς και τους χώρους των εργαστηρίων

Οι τουαλέτες για άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς και οι τουαλέτες ουδέτερου φύλου βρίσκονται στο ισόγειο. Στο ταμείο διατίθεται αναπηρικό καροτσάκι.

Διεύθυνση:

Στο κέντρο και δίπλα από το ποτάμι και την παλιά πόλη βρίσκεται αυτό το εξαιρετικό μουσείο.

Schaumainkai 41
60596 Frankfurt am Main

Πραγματικά, αξίζει μια επίσκεψη αυτό το εξαιρετικά οργανωμένο μουσείο με το σπουδαίο υλικό τις πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Για την κινηματογραφική εκπαίδευση

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όλες οι δραστηριότητες του DFF επιδιώκουν τελικά έναν κοινό, κεντρικό στόχο: τη διαμεσολάβηση της κινηματογραφικής κουλτούρας και της αισθητικής του κινηματογράφου, την εκπαίδευση της αντίληψης, τη συνάντηση με την κινηματογραφική τέχνη. Είτε μέσω των εκθέσεων μας , στον κινηματογράφο μας, στον χώρο του εκπαιδευτικού εργαστηρίου του μουσείου , στα φεστιβάλ ή σε έργα , στόχος του DFF είναι να εξοικειώσει παιδιά, νέους και ενήλικες με τον κινηματογράφο ως μορφή τέχνης και πολιτιστικό αγαθό. Για εμάς, η κινηματογραφική εκπαίδευση είναι αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής εκπαίδευσης.

Η ενίσχυση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων και το να ενθουσιαστούν ιδιαίτερα τα παιδιά και οι νέοι για τον κινηματογράφο ως μορφή τέχνης είναι ένα σημαντικό σημείο εκκίνησης για να μιλήσουμε για την αισθητική του κινηματογράφου. Το φάσμα του DFF ποικίλλει από εκπαιδευτικά προγράμματα μουσείων, πρότυπα έργα.

Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Είναι στα must η επίσκεψη στη Φρανκφούρτη και το γερμανικό μουσείο κινηματογράφου. Είναι ένα μουσείο διαδραστικό, ένα μουσείο με φοβερό ενδιαφέρον. Πρέπει ως κοινωνίες να ξανά στρέψουμε τα βλέμματα μας στις τέχνες – και ο κινηματογράφος είναι μια σπουδαία τέχνη που ήδη έχει παράγει σπουδαίο έργο στον πολιτισμό μας, τις συνειδήσεις μας.

Οι SuperGreeks προτείνουν ανεπιφύλακτα την επίσκεψη σε αυτό το μουσείο.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks