Λάιντεν-Ολλανδία: Πρόταση για το φεστιβάλ του Ρέμπραντ στην παλιά πόλη

λαιντεν-φεστιβάλ

Πάμε μια βόλτα στο Λάιντεν και την παλιά πόλη, στον 17ο αιώνα και στη ζωή του Ρέμπραντ; 8 με 9 Ιουλίου λαμβάνει χώρα ένα από τα πιο σημαντικά και όμορφα γεγονότα της χρονιάς.

Photo by : @LeidseRembrandtDagen

Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μας φεστιβάλ στις Κάτω Χώρες, μιας και λατρεύουμε τον Ρέμπραντ, την παλιά πόλη του Λάιντεν και επισκεπτόμενοι αυτό το φεστιβάλ το 2019, είμαστε ενθουσιασμένοι με το συγκεκριμένο γεγονός. Γι’ αυτό και σήμερα θα σας το προτείνουμε γράφοντας λεπτομέρειες γι’ αυτό.

Το Φεστιβάλ του Ρέμπραντ είναι ένα από τα σημαντικότερα και δημοφιλέστερα φεστιβάλ τέχνης που λαμβάνουν χώρα στην Ολλανδία και διεξάγεται κάθε χρόνο στην πόλη Λάιντεν. Αυτή η πανηγυρική εκδήλωση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τον κόσμο του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου Ρέμπραντ φαν Ράιν, καθώς και να γνωρίσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Δραστηριότητες

Από την παλιά πόλη εξαφανίζονται όλα τα αυτοκίνητα και το σκηνικό μας μεταφέρει στον 17ο Αιώνα. Τον αιώνα που έζησε ο Ρέμπραντ και μας χάρισε μερικούς από τους πιο σπουδαίους πίνακες ζωγραφικής.

Περπατώντας στην παλιά πόλη, όντως ο χρόνος είναι σαν να σε μετέφερε μερικούς αιώνες πίσω, καθώς οι κάτοικοι της πόλης κάνουν ότι θα έκαναν εκείνη την εποχή. Υποδύονται τις δραστηριότητες που θα έκαναν εκείνη την εποχή, την εργασία, την διασκέδαση τους και σε μεταφέρουν με ευκολία στην εποχή του Ρέμπραντ.

Φαγητό παντού (θα σου προτείναμε να δοκιμάσεις αντικρυστό σολομό), VR εμπειρία, παιχνίδια, θεατρικά και χορευτικά show, απεικονίσεις με κάθε τρόπο εκείνης της εποχής.

Αξίζει, αξίζει, αξίζει. Είναι ένα ωραίο φεστιβάλ και κατάλληλο για παρέες και ζευγάρια, για οικογένειες, για όλους.

Ο Ρέμπραντ

Πολλοί νομίζουν ότι ο Ρέμπραντ ήταν από το Άμστερνταμ, όμως γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λάιντεν από μια φτωχή οικογένεια φουρνάρηδων. Ο Ρέμπραντ ήταν ένας πρωτοπόρος ζωγράφος για την εποχή του και μέχρι και σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο σπουδαίους καλλιτέχνες, όλων των εποχών. Αρκετούς από τους πιο σημαντικούς πίνακές του, τους βρίσκουμε στο Rembrandt Museum & στο Rijksmuseum, στο Άμστερνταμ.

Αυτό που δε γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι ο Ρέμπραντ ανέπτυξε πολλές από τις περγαμηνές του στην πόλη του Λάιντεν.

Σε αυτή την εποχή και στα μονοπάτια που χάραξε την πορεία του ο Ρέμπραντ ως νέος θα μας μεταφέρει το φεστιβάλ με εκδηλώσεις και εκθέματα γύρω από τη ζωή του, στη νεαρή ηλικία.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks