Ολλανδία: Πάνω από το 6% των κατοίκων της χώρας έχουν αντισώματα στον Covid-19, λέει η τράπεζα αίματος

Γερμανία-Εμβόλιο-Covid-19

Όλο και περισσότεροι κάτοικοι στην Ολλανδία έχουν αντισώματα ενάντια στον κορονοϊό στο αίμα τους, σύμφωνα με την τράπεζα αίματος Sanquin, η οποία συγκεντρώνει δείγματα από αιμοδότες για αντισώματα από τις αρχές της κρίσης. Περίπου το 6,2% των κατοίκων της Ολλανδίας έχουν αντισώματα κατά του Covid-19.

μαθήματα-ελληνικών-χάγη
Online μαθήματα της Ελληνικής γλώσσας

Τα αντισώματα υποδεικνύουν ότι το άτομο είχε τον ιό, όμως το ανοσοποιητικό του σύστημα ενίσχυσε την άμυνα εναντίον του. Στις αρχές Απριλίου, 2,7% των κατοίκων της Ολλανδίας είχαν αντισώματα στον Covid-19. Τον Μάιο έφτασε στο 5,4%.

“Βλέπουμε ένα ξεκάθαρο ποσοστό μεταξύ νεότερων αιμοδοτών [ηλικίας 18 έως 40 ετών] από την Ουτρέχτη, το Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ και τη Χάγη”, δήλωσε εκπρόσωπος της Sanquin. “Υπάρχουν περισσότεροι από 1 στους 10 δότες που έχουν αντισώματα. Αυτό συμβαδίζει με τον σχετικά μεγάλο αριθμό λοιμώξεων μεταξύ των νέων ενηλίκων.”

Το Limburg και το Noord-Brabant έχουν σχετικά τους περισσότερους κατοίκους με αντισώματα στον Covid-19 με ένα ποσοστό που φτάνει στο 8,5%. Αυτές οι δύο επαρχίες επλήγησαν σκληρά στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Το χαμηλότερο είναι στις βόρειες επαρχίες με ποσοστό 3,9%.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks