Στην Ολλανδία θα φυτευτούν περίπου 100 εκατομμύρια δέντρα έως το 2030

Η δεκαετία που ξεκίνησε φέτος, πρέπει να είναι (μεταξύ άλλων κι άλλων) και η «δασική δεκαετία» στις Κάτω Χώρες, σύμφωνα με τον ερευνητή δασών του Πανεπιστημίου Wageningen, Bas Lerink.

Η δήλωση αυτή έγινε μετά την ανακοίνωση περισσότερων λεπτομερειών σχετικά με ένα φιλόδοξο σχέδιο της κυβέρνησης της Ολλανδίας για αύξηση της δασικής έκτασης στη χώρα κατά 10%, κάτι που θα απαιτούσε τη φύτευση περίπου 185 εκατομμυρίων δέντρων. Αυτό το σχέδιο εστάλη στο κοινοβούλιο της χώρας από την Υπουργό Γεωργίας, Carola Schouten, στις αρχές του έτους.

Το σχέδιο είναι μέρος της στρατηγικής της ολλανδικής κυβέρνησης για την επίτευξη των στόχων μετριασμού της κλιματικής αλλαγής σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν τα επίπεδα του CO2 της ατμόσφαιρας υπό έλεγχο. Η κυβέρνηση των Κάτω Χωρών διόρισε τον Staatsbosbeheer, τον οργανισμό διαχείρισης δασών, να οργανώσει το πρακτικό μέρος αυτής της στρατηγικής, και φέτος θα πρέπει να φυτευτούν 2000 στρέμματα δάσους ή περίπου 85 εκατομμύρια δέντρα. Στα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να φυτευτούν 5000 στρέμματα, και συνολικά 50.000 στρέμματα δάσους μέχρι το 2030.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Διαχείρισης της Staatsbosbeheer, Harrie Hekhuis, μια εθνική στρατηγική υπό αυτήν την έννοια δεν είναι μόνο σημαντική για το περιβάλλον, αλλά και σε σχέση με την κοινωνική πλευρά αυτού του ζητήματος, η οποία έχει κερδίσει όλο και περισσότερη προσοχή κυρίως λόγω της καραντίνας από την πανδημία του νέου κορονοϊού, καθώς ο πληθυσμός έχει δείξει ότι εκτιμά περισσότερο τα δάση και την φύση.

Τα είδη των δέντρων που πρέπει να φυτευτούν πρέπει να είναι ένα μείγμα εγγενών και μη εγγενών ειδών, αλλά με έμφαση στα ευρωπαϊκά είδη, λόγω της προσαρμογής τους στο τοπικό κλίμα. Η δραστηριότητα φύτευσης πρέπει να πραγματοποιείται κατά τους χειμερινούς μήνες, μια εποχή που επιτρέπει στα δέντρα να προετοιμάζονται καλύτερα για την άνοιξη.

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks