Λίγα λόγια για το πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ στη Γερμανία

πανεπιστήμιο-φραιμπουρχ-γερμανία

Το πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ το βρίσκουμε φέτος (2022*) ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και πιο συγκεκριμένα, στην 108η θέση– είναι διαχρονικά ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας και το κόσμου. Ένα πανεπιστήμιο με μακρά ιστορία, σπουδαία προγράμματα φοίτησης, εξαιρετικές εστίες, πολλά βραβεία νόμπελ. Το Φράιμπουργκ βρίσκεται στον μέλανα δρυμό και είναι από τις ομορφότερες πόλεις της Γερμανίας.

Παρά το γεγονός ότι ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 550 χρόνια, το Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ είναι μόνο το πέμπτο παλαιότερο πανεπιστήμιο στη Γερμανία – στη Γερμανία έχει πολλά πανεπιστήμια με μακρά ιστορία.

Ωστόσο, η μακροχρόνια διδασκαλία του σε θέματα επιστημών και ανθρωπιστικών επιστημών έχει κερδίσει τη φήμη του ως ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Γερμανίας παγκοσμίως.

Ο φοιτητικός πληθυσμός περιλαμβάνει 120 διαφορετικές εθνικότητες, με τους ξένους φοιτητές να αποτελούν περίπου το 16% του συνολικού αριθμού φοιτητών.

Πολλοί διάσημοι διανοούμενοι, επιστήμονες και άλλες προσωπικότητες παρακολούθησαν ή δίδαξαν στο πανεπιστήμιο, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού Martin Heidegger, των φιλοσόφων Hannah Arendt και Rudolf Carnap και του βιολόγου Paul Uhlenhurth.

Δεκαεννέα νικητές του βραβείου Νόμπελ συνδέονται με το πανεπιστήμιο και πολλοί από τους ακαδημαϊκούς του πανεπιστημίου έχουν βραβευτεί με το υψηλότερο γερμανικό βραβείο έρευνας για την εργασία που έκαναν ενώ ήταν στο πανεπιστήμιο.

Το πανεπιστήμιο προσφέρει 180 προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και επαγγελματικά προγράμματα σπουδών σε 11 σχολές. Δίνεται μεγάλη έμφαση στις διεπιστημονικές και καινοτόμες σπουδές.

Τα πανεπιστημιακά κτίρια είναι ενσωματωμένα στην πόλη του Φράιμπουρχ, σε τρεις μεγάλες πανεπιστημιουπόλεις δίπλα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Ορισμένα πανεπιστημιακά κτίρια έχουν πανέμορφη αρχιτεκτονική, όπως η παλιά πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη. Μια νέα πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη ανεγέρθηκε τη δεκαετία του 1970 και είναι μια από τις μεγαλύτερες στη χώρα.

Τα δίδακτρα είναι δωρεάν τόσο για φοιτητές όσο και για φοιτητές εκτός ΕΕ, αλλά υπάρχει ένα μικρό διοικητικό τέλος κάθε χρόνο, περίπου 200 ευρώ.

Οι φοιτητικές εστίες είναι εξαιρετικά δημοφιλείς καθώς προσφέρουν πιο προσιτές επιλογές από την ιδιωτική ενοικίαση. Διοικούνται τόσο από το πανεπιστήμιο όσο και από άλλα ιδρύματα με συγκεκριμένες εστίες.

Με πληροφορίες από THE

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks