Ο πληθυσμός ανά περιφέρεια στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

πληθυσμός-ευρώπη

Ο συνολικός πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 447 εκατομμύρια. Ωστόσο, ορισμένες περιοχές ήταν σημαντικά μεγαλύτερες, για παράδειγμα: η περιφέρεια της γαλλικής πρωτεύουσας, Ile-de-France (12,3 εκατομμύρια κάτοικοι), η ιταλική περιφέρεια της Λομβαρδίας (10,0 εκατομμύρια) ή οι ισπανικές περιφέρειες της Ανδαλουσίας (8,5 εκατομμύρια). 

Πάμε να δούμε αναλυτικά

Στον παραπάνω χάρτη, κάθε φυσαλλίδα αντιπροσωπεύει μια περιοχή. το μέγεθος της φυσαλίδας αντικατοπτρίζει τον συνολικό αριθμό των κατοίκων και το χρώμα κάθε φυσαλίδας την αλλαγή πληθυσμού της (μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2020 και 1ης Ιανουαρίου 2021). 

Πριν αναζητήσετε τα πιο πρόσφατα στοιχεία για την περιοχή σας, ακολουθούν ορισμένα βασικά σημεία: στην Ελλάδα, τη Δανία, τη Φινλανδία και τη Βουλγαρία, τουλάχιστον το 30 % του πληθυσμού ζούσε στην περιοχή της πρωτεύουσας. 

Εκτός από τις πρωτεύουσες περιφέρειες, υπήρχε επίσης σχετικά μεγάλος αριθμός ανθρώπων που ζούσαν σε περιοχές που χαρακτηρίζονται ως κόμβοι επιχειρηματικής και πολιτιστικής δραστηριότητας – για παράδειγμα, η Καταλονία στην Ισπανία, Rhône-Alpes  στη Γαλλία ή το Ντίσελντορφ στη Γερμανία – καθώς και η Campania στην Ιταλία (η οποία περιλαμβάνει την πόλη της Νάπολης).

Πηγή: Eurostat

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks