Βέλγιο: Φόρμα εντοπισμού επιβατών δημόσιας υγείας (PLF)

plf-φόρμα-βέλγιο-ταξίδια

Σε κάποιες περιπτώσεις προορισμών στα ταξίδια μας πρέπει να κάνουμε τεστ, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να συμπληρώσουμε μια φόρμα. Αυτή η φόρμα εντοπισμού επιβατών είναι σημαντική σε περίπτωση που ανιχνευτεί κάποιος για παράδειγμα σε μία πτήση με κορονοιό, να γνωρίζουν οι ειδικοί από τη δημόσια υγεία ποιοι άλλοι ήταν μαζί με αυτό τον άνθρωπο και να παρθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για την καταπολέμηση του ιού.

Η ηλεκτρονική φόρμα πρέπει να συμπληρωθεί εντός 48 ωρών πριν από την άφιξή σας στο Βέλγιο. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να συμπληρωθεί η φόρμα. Μόλις ολοκληρωθεί, θα λάβετε έναν κωδικό επικύρωσης QR μέσω e-mail. Αυτό είναι απόδειξη ότι έχετε συμπληρώσει σωστά τη φόρμα. Για επιβάτες που επιστρέφουν αεροπορικώς: αυτός ο κωδικός QR πρέπει να εμφανίζεται κατά την επιβίβαση.

Κάθε άτομο που έρχεται στο Βέλγιο με αεροπλάνο ή πλοίο πρέπει να συμπληρώσει το έντυπο. Τα άτομα που έρχονται στο Βέλγιο με άλλα μέσα μεταφοράς (λεωφορείο, αυτοκίνητο, τρένο κ.λπ.) πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο εάν έχουν περάσει περισσότερες από 48 ώρες στο εξωτερικό πριν από την άφιξή τους στο Βέλγιο ΚΑΙ επιθυμούν να παραμείνουν στο Βέλγιο για περισσότερες από 48 ώρες. Τα παιδιά κάτω των 16 ετών εγγράφονται στη φόρμα των γονιών τους. Τα ασυνόδευτα παιδιά πρέπει να συμπληρώσουν το δικό τους έντυπο ή να το συμπληρώσουν εκ των προτέρων από εξουσιοδοτημένο ενήλικα.

Εάν αναγνωριστείτε ως προφίλ κινδύνου κατά την άφιξή σας στο Βέλγιο (επιστροφή από μια κόκκινη ζώνη), θα λάβετε ένα κείμενο που θα σας ζητά να μπείτε καραντίνα και να επικοινωνήσετε με έναν γιατρό. Ο γιατρός θα σας πει πού να κάνετε μια εξέταση. Θα πρέπει να κάνετε και ένα τεστ κορονοιού. Η καραντίνα και ο έλεγχος είναι υποχρεωτικοί εάν προέρχεστε από μια κόκκινη ζώνη ταξιδίου. Εάν το τεστ είναι θετικό, θα επικοινωνήσετε με την τοπική υπηρεσία υγείας και θα ξεκινήσει η ανίχνευση επαφών.

Εάν ένας επιβάτης ταξιδεύει πίσω στο Βέλγιο με αεροπλάνο, τρένο, πλοίο ή λεωφορείο και έχει βγει θετικός στον Covid-19 κατά την άφιξη, τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των επιβατών θα διαβιβαστούν στην αρμόδια περιφερειακή αρχή (στο Βέλγιο) ή στην εθνική αρχή ( για επιβάτες από άλλες χώρες). Η παρακολούθηση επαφών θα ξεκινήσει με βάση αυτά τα δεδομένα.

Τα δεδομένα θα διατηρηθούν για 28 ημέρες και στη συνέχεια θα καταστραφούν, σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις για την προστασία δεδομένων (GDPR).

Που μπορώ να κάνω τεστ στο Βέλγιο

Έχουμε γράψει ένα αναλυτικό άρθρο με αυτές τις οδηγίες. Διαβάστε για τα τεστ κορονοιού στο Βέλγιο.

Που βρίσκω για να συμπληρώσω την φόρμα PLF;

Στο σύνδεσμο που σου παραθέτουμε εδώ!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks