Ραντεβού στο Βέλγιο: Η κατανόηση των Βέλγων ανδρών και γυναικών

Η γνωριμία με κάποιον άνθρωπο από άλλη χώρα μπορεί να είναι περίπλοκη και δύσκολη. Άλλωστε, διαφορετικοί πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο έχουν διαφορετικές ιδέες για το τι κάνει κάποιον/α επιθυμητό ταίρι. Αυτό που οι άνθρωποι μπορεί να θεωρήσουν ρομαντικό ή ευγενικό στο παλιό τους “σπίτι” μπορεί να μην είναι αποδεκτό στη νέα πατρίδα τους. Εάν τυχαίνει να ζείτε στο Βέλγιο, η εκμάθηση της τοπικής κατάστασης γνωριμιών και της νοοτροπίας των Βέλγων ανδρών και γυναικών μπορεί πραγματικά να βοηθήσει την ερωτική σας ζωή.

Η επισκόπηση ενός ραντεβού στο Βέλγιο

Το Βέλγιο μπορεί να μην είναι γνωστό ως το πιο ρομαντικό έθνος, αλλά όταν πρόκειται για ραντεβού, οι Βέλγοι άνδρες και γυναίκες έχουν πολλά να προσφέρουν. Πρώτον, μιλούν τρεις γλώσσες – ολλανδικά, γαλλικά και γερμανικά – οπότε αν μιλάτε μία από αυτές, έχετε ήδη ξεπεράσει το πρώτο εμπόδιο: το φράγμα γλώσσας. Εάν, ωστόσο, δε γνωρίζετε μία από αυτές τις γλώσσες, μην ανησυχείτε, καθώς πολλοί Βέλγοι ξέρουν πολύ καλά αγγλικά, ιδιαίτερα οι Ολλανδοί ομιλητές. Παρά το δώρο αυτής της χώρας για γλώσσες δεν πρέπει να περιμένετε ότι το ενδιαφέρον της αγάπης σας θα είναι η κουβέντα από το ξεκίνημα. Αντίθετα, οι Βέλγοι συχνά θεωρούνται κάπως κλειστοί όταν συναντιούνται για πρώτη φορά. Αυτό μπορεί να τους κάνει να φαίνονται αποστασιοποιημένοι/ες, χωρίς συναίσθημα, ή ακόμη και οτι δεν ενδιαφέρονται στα πρώτα στάδια του ραντεβού. Αλλά δεν πρέπει να το αφήσετε να σας ρίξει. Μετά από όλα, όταν ένας Βέλγος άνδρας ή γυναίκα συνάψει μια σχέση, είναι πολύ πιο άνετοι να ανοιχτούν.

Ουσιαστικά, εάν έχετε την υπομονή, το να γνωρίσετε έναν Βέλγο άνδρα ή γυναίκα μπορεί να αξίζει τον κόπο να περιμένετε, καθώς πολλά από τα πολιτιστικά στερεότυπα της χώρας περιλαμβάνουν ποιοτικές αξίες. Για παράδειγμα, όχι μόνο οι Βέλγοι θεωρούνται γενικά καλοί, αξιόπιστοι, ήρεμοι και εργατικοί, αλλά δεν είναι και αυτοί που παίζουν παιχνίδια όταν πρόκειται για την αγάπη. Επιπλέον, δίνουν μεγάλη αξία στις μακροχρόνιες σχέσεις, κάτι που είναι ένα καλό νέο αν ψάχνετε για δέσμευση.

Πώς να γνωρίσετε ανθρώπους στο Βέλγιο

Όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υπάρχουν πολλοί παραδοσιακοί τρόποι για να συναντήσετε νέους ανθρώπους στο Βέλγιο. Η συνάντηση με κάποιον σε ένα μπαρ ή μέσω φίλων παραμένει ένας συνηθισμένος τρόπος για να συναντήσετε Βέλγους άνδρες και γυναίκες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε μικρότερες πόλεις που έχουν αυστηρότερες κοινότητες και προσφέρουν λιγότερες ευκαιρίες στους ανθρώπους να ανακατευτούν. Δεδομένης της διατηρημένης και ταπεινής φύσης των Βέλγων, ίσως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ζευγαριών συναντιούνται με αυτόν τον τρόπο.

Η διαδικτυακή γνωριμία είναι μια άλλη επιλογή που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στο Βέλγιο. Τώρα υπάρχει μια πληθώρα ιστότοπων γνωριμιών που παρέχουν άφθονες ευκαιρίες για να γνωρίσετε ντόπιους άνδρες και γυναίκες. Ωστόσο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι σε μεγαλύτερες πόλεις όπως οι Βρυξέλλες, η Αμβέρσα και η Γάνδη, πολλοί από τους χρήστες και τα μέλη προέρχονται από το εξωτερικό, καθώς εδώ είναι η πλειοψηφία των ομογενών στο Βέλγιο. Οι EliteDating.be, Meetic.be και Parship.be είναι μερικοί από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους γνωριμιών για όσους αναζητούν σχέσεις. Εν τω μεταξύ, οι Tinder, Bumble, Happn και Badoo παραμένουν οι εφαρμογές για απλό ραντεβού.

Ραντεβού στο Βέλγιο

Όσον αφορά την εθιμοτυπία γνωριμιών, το Βέλγιο είναι αρκετά παρόμοιο με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Γι’ αυτό υπάρχουν ορισμένα πολιτιστικά χαρακτηριστικά που είναι χρήσιμα να γνωρίζετε όταν βγαίνετε με ομογενής.

Κάνοντας την πρώτη κίνηση

Σε γενικές γραμμές, οι Βέλγοι τείνουν να κινούνται αργά όταν πρόκειται να δείξουν το ενδιαφέρον τους για έναν/μία πιθανό σύντροφο. Επομένως, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να συγκεντρώσουν το θάρρος να ζητήσουν από κάποιο/α να βγουν Εάν συναντηθήκατε μέσω κοινών φίλων, κάτι που είναι συνηθισμένο στο Βέλγιο, μπορεί να τους δείτε αρκετές φορές πριν κάνουν μια κίνηση και να σας ζητήσουν να βγείτε για καφέ.

Ένα τυπικό σενάριο ραντεβού στο Βέλγιο

Στο Βέλγιο, τα πρώτα ραντεβού ακολουθούν συνήθως τα συνηθισμένα σενάρια, όπως το να πηγαίνετε σε καφέ, εστιατόρια και μπαρ. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε πάρκα, κινηματογράφους και διασκεδαστικά πολιτιστικά αξιοθέατα. Εάν τυχαίνει να ζείτε στην πρωτεύουσα, υπάρχουν πολλές δραστηριότητες στις Βρυξέλλες, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Στην πραγματικότητα, όλες οι μεγάλες πόλεις του Βελγίου είναι γεμάτες ψυχαγωγικές δραστηριότητες που ταιριάζουν σε όλα τα ενδιαφέροντα.

Παρόλο που είναι πάντα συνετό να λαμβάνετε τα πολιτιστικά στερεότυπα επιφυλακτικά, υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά για τα οποία οι Βέλγοι είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο. Αυτά μπορεί να γίνουν εμφανή μόλις αρχίσετε να βγαίνετε στην τοπική σκηνή ραντεβού.

Ακρίβεια

Ενώ ο Βέλγος αγαπημένος σας μπορεί να μην σας κακομάθει με τριαντάφυλλα ή να χορέψει μαζί σας στο φως του φεγγαριού, σίγουρα όμως δεν θα σας κάνει ποτέ να περιμένετε. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι στο Βέλγιο θεωρούν την καθυστέρηση σημαντικό σημάδι ασέβειας. Επιπλέον, η ακρίβεια είναι ένα χαρακτηριστικό υπερηφάνειας. Εάν το ραντεβού σας περάσει να σας πάρειε βαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι πολύ νωρίτερα, καθώς πιθανότατα θα είναι στο κατώφλι σας πριν από την ώρα που κανονίσατε.

Παρουσιαστικό

Η τακτοποίηση και η τάξη θεωρούνται σημαντικές στον βελγικό πολιτισμό και οι άντρες, ιδιαίτερα, έχουν μια τάση για αυτο-περιποίηση. Η εμφάνιση σε ραντεβού με σκισμένα τζιν ή υπερβολικά casual ρούχα δε θα εντυπωσιάσει πολύ έναν Βέλγο. Τείνουν επίσης να υπερηφανεύονται για τη διατήρηση καθαρών και τακτοποιημένων σπιτιών, οπότε, εάν προσκαλείτε κάποιον για δείπνο, βεβαιωθείτε ότι το μέρος σας είναι εντάξει.

Οργάνωση

Οι Βέλγοι άνδρες και γυναίκες είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα οργανωμένοι όσον αφορά την κοινωνική ζωή και τη σταδιοδρομία τους. Είναι τυπικό για τα άτομα να έχουν προγράμματα και πολλές δεσμεύσεις. Επομένως, μπορεί να είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί μια θέση στην ατζέντα τους. Οι Βέλγοι τείνουν επίσης να τους αρέσει ο κύκλος άνεσής τους, πράγμα που σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να είναι διαθέσιμα για σχέδια τελευταίας στιγμής ή για άμεσες ημερομηνίες. Επομένως, οι αναπάντεχες εμφανίσεις ή αναξιόπιστες ή η ακύρωσή τους την τελευταία στιγμή δεν θα σας κερδίσει πόντους.

Καλοί τρόποι

Οι βελγικοί λαοί είναι ευγενικοί, ήρεμοι και πολύ καλοί. Στην πραγματικότητα, οι άνδρες θα σηκωθούν αρκετές φορές όταν μια γυναίκα μπαίνει στο δωμάτιο για να δείξει σεβασμό. ή θα σταθούν όρθιοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι να καθίσουν οι γυναίκες. Με μεγάλη έμφαση στους καλούς τρόπους, το πώς συμπεριφέρεστε κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού είναι εξαιρετικά σημαντικός. Για παράδειγμα, θα πρέπει να αποφύγετε να βάζετε τα χέρια σας στις τσέπες σας, να χασμουριέστε ή να χρησιμοποιείτε οδοντογλυφίδες όταν τρώτε έξω. Τα χέρια σας πρέπει επίσης να μένουν στο τραπέζι καθ ‘όλη τη διάρκεια του γεύματος και ποτέ στην αγκαλιά σας. Η καλή συμπεριφορά στο τραπέζι πιθανότατα θα εντυπωσιάσει το ραντεβού σας, αλλά αν οι τρόποι σας είναι κάτω από το ίδιο επίπεδο, μην εκπλαγείτε αν σας ρίξουν επικριτικές ματιές. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι οι Βέλγοι τείνουν να είναι λιτοί και δεν εκτιμούν τα περισσεύματα. Επομένως, είναι σημαντικό να τελειώσετε όλο το φαγητό σας.

Φλερτ και γλώσσα σώματος

Οι Βέλγοι δεν είναι γνωστοί για το ότι είναι υπερβολικά παθιασμένοι ή ευαίσθητοι και τείνουν να είναι πιο επίσημοι και επιφυλακτικοί. Συνήθως χαιρετούν τους ξένους με χειραψία και τους γνωστούς με ένα φιλί στο μάγουλο. Εάν έχετε προσκληθεί σε ομαδική εκδήλωση ή δείπνο, είναι σύνηθες για τους Βέλγους άντρες να σφίγγουν το χέρι του οικοδεσπότη, όπως και όλοι όλους τους άλλους στο δωμάτιο. Θα φιλήσουν επίσης τα μάγουλα γυναικών που έχουν στενές γνωριμίες. Ωστόσο, η έλλειψη φυσικής επαφής που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κατά τα ραντεβού δεν πρέπει απαραίτητα να θεωρείται ένδειξη αδιαφορίας.

Δεν υπάρχει χρόνος για παιχνίδια

Ένα ελκυστικό προσόν των Βέλγων ανδρών και γυναικών είναι ότι δεν είναι πιθανό να παίξουν παιχνίδια όταν πρόκειται για ραντεβού. Θυμηθείτε, αυτή είναι μια κουλτούρα που εκτιμά ιδιαίτερα την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους. Επομένως, η σκόπιμη καθοδήγηση κάποιου ή η αποστολή μικτών μηνυμάτων δεν θεωρείται αποδεκτή συμπεριφορά. Εάν ενδιαφέρονται για μια σχέση, θα σας ενημερώσουν και αν δεν ενδιαφέρονται, τουλάχιστον θα ξέρετε πού βρίσκεστε.

Γενική συζήτηση

Επειδή οι Βέλγοι είναι γνωστοί ως επιφυλακτικοί και συντηρητικοί, μπορεί να θεωρηθούν απομακρυσμένοι ή αδιάφοροι. Τείνουν να είναι επίσημοι και κλειστοί όταν συναντούν άτομα για πρώτη φορά. Επομένως, δεν είναι συνηθισμένο να συζητούν προσωπικά θέματα ή τουλάχιστον αυτό να συμβεί στο πρώτο ραντεβού. Ωστόσο, με πρόσβαση σε μια σειρά από βελγικά τρόφιμα και γκουρμέ εστιατόρια, η τοπική κουζίνα είναι ένα εξαιρετικό θέμα συζήτησης. Και οι πιθανότητες είναι ότι θα γνωρίζουν πολλά για το φαγητό. Οι συνομιλίες είναι γενικά απαλά και ήρεμες.

Πληρώνοντας μισά-μισά

Οι γυναίκες στο Βέλγιο είναι συνήθως ανεξάρτητες και χαρούμενες να πληρώσουν το μερίδιό τους, επομένως το μοίρασμα του λογαριασμού δεν είναι ταμπού. Στην πραγματικότητα, σε αυτό το προοδευτικό έθνος, οι γυναίκες είναι γενικά κοινωνικά και οικονομικά ανεξάρτητες. Έχουν καλές μισθολογικές ισότητες και συνθήκες εργασίας. Ως αποτέλεσμα, οι άνδρες και οι γυναίκες θεωρούνται ίσοι.

Ρόλοι φύλου: το οικογενειακό σπίτι

Παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες από το Βέλγιο είναι κοινωνικά και οικονομικά ανεξάρτητες, οι παραδοσιακές οικογενειακές αξίες στο Βέλγιο εξακολουθούν να παραμένουν άθικτες. Η χώρα έχει μια ισχυρή παράδοση των γυναικών που εκπληρώνουν κατά κύριο λόγο οικιακό ρόλο και όχι επαγγελματικό. Τούτου λεχθέντος, το επαγγελματικό χάσμα των φύλων μειώνεται αργά τα τελευταία χρόνια. κυρίως λόγω της αύξησης των θέσεων μερικής απασχόλησης. Για παράδειγμα, το 2011, το 43,3% των απασχολούμενων γυναικών εργάστηκε με μερική απασχόληση, σε σύγκριση με μόνο το 9,2% των ανδρών. Επίσης, δεν είναι ασυνήθιστο για τα παντρεμένα ζευγάρια να εργάζονται δίπλα-δίπλα. Ως εκ τούτου, φαίνεται ότι αν και οι γυναίκες είναι γενικά πιο εμπλεκόμενες από τους άνδρες όσον αφορά τη φροντίδα των παιδιών και του σπιτιού τους, καταφέρνουν να κάνουν ταχυδακτυλουργικά κόλπα στην επαγγελματική και οικογενειακή ζωή.
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?