Αφιέρωμα: Οι συντάξεις στην Ολλανδία

συντάξεις-ολλανδία

Οι συντάξεις στην Ολλανδία αποτελούν σημαντικό μέρος του οικονομικού τοπίου της χώρας εδώ και πολλά χρόνια. Το συνταξιοδοτικό σύστημα είναι βασικός παράγοντας που συμβάλλει στη διασφάλιση της οικονομικής ασφάλειας των Ολλανδών πολιτών καθώς φτάνουν στην ηλικία συνταξιοδότησης.

online-webinar-έλληνες-εξωτερικού
Παρακολουθώντας αυτό το webinar θα βγεις επωφελημένος είτε ζεις εδώ είτε σκέφτεσαι να μεταναστεύσεις στην Ολλανδία.

Τα τελευταία χρόνια, οι Κάτω Χώρες έχουν λάβει μέτρα για να διασφαλίσουν ότι το συνταξιοδοτικό τους σύστημα είναι ενημερωμένο και ότι είναι σε θέση να προστατεύει όσους ανήκουν σε αυτό. Αυτό περιλάμβανε τη διασφάλιση ότι οι συντάξεις χρηματοδοτούνται καλά και ότι είναι σε θέση να παρέχουν οικονομική ασφάλεια στους συνταξιούχους. Υπάρχει πιο σημαντικό από το να γνωρίσεις ότι είσαι διασφαλισμένος στα γεράματα σου;

Κατηγορίες συνταξιοδοτικού συστήματος στην Ολλανδία

Το ολλανδικό συνταξιοδοτικό σύστημα χωρίζεται σε δύο κύριες κατηγορίες. Το πρώτο είναι η βασική κρατική σύνταξη που καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτή η σύνταξη καταβάλλεται στους συνταξιούχους ανεξάρτητα από το πόσα έχουν συνεισφέρει στο σύστημα.

Ο δεύτερος τύπος σύνταξης είναι η ιδιωτική σύνταξη. Αυτό είναι το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ενός ατόμου ή μιας εταιρείας και χρηματοδοτείται από το άτομο ή την εταιρεία. Αυτό το είδος συνταξιοδοτικού προγράμματος μπορεί να είναι πιο επωφελές για ένα άτομο, καθώς μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και έλεγχο στις συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις κάποιου.

Το ολλανδικό συνταξιοδοτικό σύστημα προβλέπει επίσης ένα φορολογικά προνομιακό πρόγραμμα αποταμίευσης για όσους είναι αυτοαπασχολούμενοι ή απασχολούνται σε μια εταιρεία. Αυτό το σχέδιο επιτρέπει στο άτομο να εξοικονομήσει χρήματα σε φορολογική βάση. Αυτό το πρόγραμμα αποταμίευσης με αναβολή φόρου μπορεί να προσφέρει σημαντική αύξηση στις συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις κάποιου.

Το ολλανδικό συνταξιοδοτικό σύστημα προβλέπει επίσης επιδόματα αναπηρίας για όσους αδυνατούν να εργαστούν λόγω αναπηρίας. Έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει ότι όσοι δεν μπορούν να εργαστούν θα μπορούν να λαμβάνουν οικονομική υποστήριξη και βοήθεια με ιατρικούς λογαριασμούς.

Η Ολλανδία είναι μια σημαντική χώρα όσον αφορά τις συντάξεις και είναι σημαντικό για όσους εργάζονται ή ζουν στη χώρα να γνωρίζουν το συνταξιοδοτικό σύστημα που ισχύει. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ το σύστημα παρέχει οικονομική ασφάλεια σε όσους συμμετέχουν σε αυτό, είναι επίσης σημαντικό να διασφαλιστεί ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα είναι ενημερωμένο και ότι είναι σε θέση να παρέχει οικονομική ασφάλεια σε όσους συμμετέχουν από αυτό.

Περισσότερα για την κρατική σύνταξη στην Ολλανδία

Στην Ολλανδία, η κρατική σύνταξη παρέχει ένα βασικό μηνιαίο ποσό σε όλους τους πολίτες άνω των 67 ετών, ανεξάρτητα από το ποσό των χρημάτων που έχουν κερδίσει κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους ζωής. Το βασικό ποσό της κρατικής σύνταξης στην Ολλανδία είναι επί του παρόντος 1.077,08 € το μήνα, αν και το ποσό αυτό μπορεί να είναι υψηλότερο ανάλογα με το επίπεδο των εισφορών που καταβάλλονται κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής ζωής ενός ατόμου. Επιπλέον, υπάρχουν επικουρικές συντάξεις που μπορούν να ληφθούν, καθώς και άλλα ταμεία που είναι διαθέσιμα για όσους ενδέχεται να χρειαστούν πρόσθετη οικονομική στήριξη. Συνολικά, το συνολικό χρηματικό ποσό που μπορεί να ληφθεί από την κρατική σύνταξη και άλλες πηγές μπορεί να ποικίλλει σημαντικά, αλλά εκτιμάται ότι είναι περίπου 1.500 – 2.000 ευρώ το μήνα για τους περισσότερους συνταξιούχους.

*Επειδή όπως πάνε τα πράματα στην Ελλάδα, θα μείνουμε ως τα γεράματα στην Ολλανδία, φροντίσαμε να γνωρίζετε τι συμβαίνει με τις συντάξεις εδώ. Γι’ αυτό το λόγο θέλουμε να σου ζητήσουμε να συμμετέχεις στο εγχείρημα μας με κάθε τρόπο. Κάνε LIKE στα post μας σε FB και Ινσταγκραμ, γράψε μας τα σχόλια σου, κάνε τις αγορές σου από το “SuperGreeks Marketplace“, να συμμετέχεις σε όλα μας τα events και webinars, κάνε την εγγραφή σου στο newsletter του SuperGreeks για να λαμβάνεις μόνο ενδιαφέροντα νέα, άρθρα και events.

” Η μετανάστευση πλέον γίνεται smooth, ολοένα και ευκολότερη με το SuperGreeks “

Παρακολούθησε το επερχόμενο webinar του SuperGreeks σε συνδιοργάνωση με το PROTEA PREVENTIE για τα επιδόματα και γενικότερη τη ζωή στην Ολλανδία. Είτε θέλεις να μεταναστεύσεις στην Ολλανδία ή ζεις ήδη εδώ, μόνο επωφελημένος έχεις να βγεις από αυτό το ονλαιν σεμινάριο. Κράτησε τη θέση σου τώρα από εδώ!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks