[Βέλγιο] Επέστρεψε το θαλάσσιο λεωφορείο-με περισσότερο χώρο για ποδήλατα!

waterboat

Το εποχικό θαλάσσιο λεωφορείο που εκτελεί δρομολόγια στη διώρυγα των Βρυξελλών από το Vilvoorde στο Saintctelette επιστρέφει από σήμερα! Μάλιστα, φέτος έχει δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για ποδήλατα.

Το θαλάσσιο λεωφορείο εκτελεί δρομολόγια μεταξύ του Steenkaai στο κέντρο του Vilvoorde προς τη λεωφόρο du Port στις Βρυξέλλες, βόρεια της Saintctelette. Η εν λόγω υπηρεσία (που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους επιβάτες) είναι διαθέσιμη από το Μάϊο έως τον Οκτώβριο κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τον Guido Moens και τον Kanaaltochten Brabant, ο οποίος διαχειρίζεται την υπηρεσία του θαλάσσιου λεωφορείου, χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από ντόπιους και τουρίστες μαζί με τους τακτικούς επιβάτες. “Έτσι, έχουμε αυξήσει τη χωρητικότητα για ποδήλατα αυτό το έτος”, δήλωσε στο VRT. “Υπάρχουν περισσότερες θέσεις για ποδήλατα στο λεωφορείο.”

Το χαριτωμένο, μικρό σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει έως και 120 επιβάτες, αλλά αυτό μειώνεται σε 60 σύμφωνα με τους κανονισμούς για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Το θαλάσσιο λεωφορείο είναι μια μορφή δημόσιων συγκοινωνιών και πρέπει να συμμορφώνεται με τα μέτρα κατά της COVID-19.

Σχετικά άρθρα

Αφιέρωμα: Ας μιλήσουμε για τη Φλάνδρα…

Αφιέρωμα στο Hallerbos του Βελγίου + πρόταση για εκδρομή

Οι επιβάτες πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, να φορούν προσώπου και να απολυμαίνουν τα χέρια τους. “Ελπίζουμε, ότι τα μέτρα αυτά θα χαλαρώσουν σύντομα και ότι θα είμαστε σε θέση να καλωσορίσουμε περισσότερους επιβάτες στο σκάφος”, δήλωσε ο Moens.

Το θαλάσσιο λεωφορείο έχει πέντε στάσεις μεταξύ του κέντρου του Vilvoorde και του Sainctelette, συμπεριλαμβανομένου του τερματικού σταθμού κρουαζιερόπλοιων στο Neder-Over-Hembeek και της γέφυρας Van Praet στο Βασιλικό Κτήμα του Λάκεν. Αναχωρεί προς κάθε κατεύθυνση τέσσερις φορές την ημέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή. Τον Ιούλιο και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, το θαλάσσιο λεωφορείο λειτουργεί επίσης και το σαββατοκύριακο.

Ένα ταξίδι μονής διαδρομής και στις δύο ζώνες κοστίζει €3 ανά άτομο, ενώ τα ποδήλατα κοστίζουν € 1.

Εικόνα: port.brussels


Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Author: Whatsoeva

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks