Δημόσιες αργίες στο Βέλγιο για το 2024

αργίες-βέλγιο-2024

Αφήνουμε το 2023 και πάμε να δούμε όλες τις αργίες στο Βέλγιο για το 2024!

Ετοιμάζεις διακοπές ή κάποια εκδρομή αυτές τις ημέρες ; Λογικό. Οι αργίες στο Βέλγιο μας βοηθάνε να φτιάξουμε τριήμερα και τετραήμερα για εσωτερικές αποδράσεις ή κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό. Για άλλους η αργία είναι απλά μια μέρα ξεκούρασης, ενώ για κάποιους άλλους ημέρες κατάνυξης.

Το Βέλγιο, μια χώρα γνωστή για την πολιτιστική του κληρονομιά και τις ποικίλες παραδόσεις, τηρεί μια σειρά από επίσημες αργίες όλο το χρόνο. Αυτές οι διακοπές αντικατοπτρίζουν την ιστορία, τη θρησκεία και τα έθιμα της χώρας, παρέχοντας στους Βέλγους και στους επισκέπτες ευκαιρίες να γιορτάσουν, να χαλαρώσουν και να απολαύσουν χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους τους. Μαζί τους και εμείς οι Έλληνες του Εξωτερικού χαλαρώνουμε και ξεκουραζόμαστε, ίσως με λίγο διαφορετικό τρόπο.

Ακολουθεί μια λίστα με τις επίσημες αργίες στο Βέλγιο για το 2024.

Πρωτοχρονιά – 1 Ιανουαρίου 2024 (Δευτέρα)

Η χρονιά ξεκινά με τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς! Οι Βέλγοι υποδέχονται το νέο έτος με πυροτεχνήματα και πανηγυρισμούς. Τόσα πολλά πυροτεχνήματα όσα δεν φαντάζεσαι… Σε όριο που σε πολλούς δεν αρέσει αυτή η φασαρία στις μεγάλες πόλεις.

Δευτέρα του Πάσχα – 1 Απριλίου 2024 (Δευτέρα)

“Σαν ψέμα την πρωταπριλιά είναι η Δευτέρα του Πάσχα”

Η Δευτέρα του Πάσχα ακολουθεί την Κυριακή του Πάσχα και είναι ημέρα για οικογενειακές συγκεντρώσεις και διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες !

Εργατική Πρωτομαγιά – 1 Μαΐου 2024 (Τετάρτη)

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και εορτασμού των εργαζομένων. Πλήθος κόσμου συμμετέχει σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν τα εργατικά σωματεία.

Ημέρα της Αναλήψεως – 9 Μαΐου 2024 (Πέμπτη)

Η Ημέρα της Ανάληψης θυμίζει τη χριστιανική πίστη για την ανάληψη του Ιησού στον ουρανό. Είναι αργία σε πολλά μέρη του Βελγίου και μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το μεγάλο Σαββατοκύριακο για σύντομες διακοπές. Μεγάλο ΣΚ είναι όταν έχει την Πέμπτη αργία, βάζεις άδεια και την Παρασκευή, οπότε φτιάχνεις το τετραήμερο για διακοπές ή εκδρομές ή απλά ξεκούραση στο σπίτι !

Μεγάλη Δευτέρα – 20 Μαΐου 2024 (Δευτέρα)

Η Whit Monday, γνωστή και ως Δευτέρα της Πεντηκοστής, είναι μια χριστιανική εορτή που γιορτάζει την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος. Είναι ημέρες με πολλές εκκλησιαστικές λειτουργίες και οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Εθνική Ημέρα του Βελγίου – 21 Ιουλίου 2024 (Κυριακή)

Η Εθνική Εορτή του Βελγίου αφορά τον εορτασμό της ανεξαρτησίας της χώρας.

Κοίμηση της Θεοτόκου – 15 Αυγούστου 2024 (Πέμπτη)

Η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι μια χριστιανική γιορτή που τιμά την παναγία.

Ημέρα των Αγίων Πάντων – 1 Νοεμβρίου 2024 (Παρασκευή)

Η Ημέρα των Αγίων Πάντων είναι αφιερωμένη στη μνήμη και την τιμή των αγίων στη χριστιανική παράδοση. Είναι ημέρα επίσκεψης νεκροταφείων και παρακολούθησης εκκλησιασμών για αρκετούς Βέλγους που πιστεύουν στο θεό.

Ημέρα ανακωχής – 11 Νοεμβρίου 2024 (Δευτέρα)

Η Ημέρα Εκεχειρίας τιμά τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου! Είναι μια επίσημη ημέρα μνήμης.

Χριστούγεννα – 25 Δεκεμβρίου 2024 (Τετάρτη)

Η ημέρα των Χριστουγέννων είναι μια γιορτή για τη γέννηση του Ιησού Χριστού. Οι Βέλγοι ανταλλάσσουν δώρα, παρακολουθούν τις λειτουργίες της εκκλησίας και συγκεντρώνονται με αγαπημένα πρόσωπα. Αρκετοί Έλληνες που πιστεύουν στον Χριστιανισμό επισκέπτονται τις ορθόδοξες εκκλησίες στο Βέλγιο.

Πρωτοχρονιά – 1 Ιανουαρίου 2025 (Τετάρτη)

Η χρονιά κλείνει με τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς, καλωσορίζοντας την έναρξη μιας νέας χρονιάς γεμάτη ελπίδες !

Τοπικές αργίες

Το Βέλγιο τηρεί κυρίως ομοσπονδιακές ή εθνικές επίσημες αργίες και οι τοπικές αργίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή ή τον δήμο. Ενώ οι τοπικές αργίες δεν είναι τόσο διαδεδομένες ή ομοιόμορφα εορτασμένες όσο οι εθνικές, ορισμένες περιοχές ή πόλεις μπορεί να έχουν τα δικά τους μοναδικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις. Μερικά παραδείγματα τοπικών εορτασμών στο Βέλγιο περιλαμβάνουν:

  1. Gentse Feesten (Φεστιβάλ Γάνδης): Η Γάνδη φιλοξενεί αυτό το φεστιβάλ τον Ιούλιο, με μουσική, παραστάσεις στο δρόμο και πολιτιστικές δραστηριότητες. Αν και δεν είναι επίσημη αργία, είναι ένα γνωστό και σημαντικό τοπικό γεγονός.
  2. Ημέρα της περιφέρειας των Βρυξελλών: Γιορτάζεται στις 8 Μαΐου, αυτή η γιορτή είναι συγκεκριμένη για την Περιφέρεια της Πρωτεύουσας των Βρυξελλών. Σηματοδοτεί τον εορτασμό της ίδρυσης της Περιφέρειας των Βρυξελλών-Πρωτεύουσας.
  3. Ημέρα της Περιφέρειας της Βαλλονίας: Η Βαλλονία γιορτάζει τις περιφερειακές διακοπές της την τρίτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν πολιτιστικές δραστηριότητες και τοπικές παραδόσεις.
  4. Ημέρα της Φλαμανδικής Κοινότητας: Η Φλάνδρα γιορτάζει την ημέρα της κοινότητάς της στις 11 Ιουλίου, με εκδηλώσεις που προβάλλουν τη φλαμανδική κουλτούρα και κληρονομιά.

Αυτές οι επίσημες αργίες προσφέρουν μια ματιά στην πολιτιστική και θρησκευτική ποικιλομορφία του Βελγίου, παρέχοντας τόσο στους κατοίκους όσο και στους τουρίστες την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορες γιορτές και παραδόσεις. Είτε εξερευνάτε ιστορικές τοποθεσίες, απολαμβάνετε εορταστικές εκδηλώσεις ή απλώς περιμένετε όπως εμείς αυτές τις ημέρες για ξεκούραση και εκδρομή στο άγνωστο, είναι φανταστικά.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks