Βέλγιο: Με τη δράση «Picnic the Bridge» οι κάτοικοι Βρυξελλών απαιτούν λιγότερα αυτοκίνητα στην περιοχή τους

picnic-velgio-vrukselles

Περίπου 70 άτομα συγκεντρώθηκαν την Κυριακή για το «Picnic the Bridge», ζητώντας ένα περιβάλλον χωρίς αυτοκίνητα κοντά στο Porte de Flandre στις Βρυξέλλες, αναφέρει το RTBF και το Bruzz.

Η γέφυρα πάνω από το κανάλι των Βρυξελλών στα δυτικά της πόλης, γέμισε με ακτιβιστές, συλλόγους και εμπόρους της περιοχής για να ζητήσουν να απαγορεύεται η πρόσβαση των αυτοκινήτων στη γέφυρα τους. Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο σημείο με τα οχήματα.

Η Cathrijn, η οποία συμμετείχε στη διαμαρτυρία με τον οκτάχρονο γιο της, είπε ότι η καθημερινή κίνηση στην περιοχή της είναι ένας εφιάλτης. «Η διασταύρωση είναι συχνά μποτιλιαρισμένη στις ώρες αιχμής, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να κάνουν κύκλους για να μπορούν να περάσουν το δρόμο.

Success Stories

Η δράση των πολιτών είναι εμπνευσμένη από την εκστρατεία «Picnic the streets» που συνέβαλε στην αύξηση της πεζοδρόμησης στο Βέλγιο πριν από περίπου 10 χρόνια. Με τον ίδιο τρόπο θα θελαν να πετύχουν ξανά το στόχο, αυτή τη φορά για την περιοχή τους.

Με παρόμοιες κινήσεις των κατοίκων του Άμστερνταμ, η Ολλανδία πριν χρόνια ξεκίνησε να φτιάχνει παντού ποδηλατοδρόμους. Έβαζαν στη μέση του δρόμου τραπέζια για δείπνο και με αυτό τον τρόπο έκλειναν την πρόσβαση στα αυτοκίνητα. Διαβάστε εδώ την ιστορία του ποδηλάτου στο Άμστερνταμ.

Πηγή , photo by © Belga/Rachelle Dufour

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks