Είναι καλό το φαγητό στο Βέλγιο;

φαγητό-βέλγιο

Πολλές φορές μας έχουν στείλει αναγνώστες στα σχόλια και στα inbox για την ποιότητα του φαγητού στο Βέλγιο.

φαγητό-βέλγιο

🗣 Παιδιά, δεν είναι κακό θα απαντήσω εγώ. Βασικά, μάλλον είναι αρκετά καλό (αναλόγως και που βρίσκεσαι στο Βέλγιο). Θα σας γράψω σήμερα πολλά γι’ αυτό το θέμα, μιας και έχω γυρίσει ολόκληρο το Βέλγιο και έχω φάει σε πολλά διαφορετικά μέρη.

🇧🇪

Το Βέλγιο είναι διάσημο για τη γαστρονομία του, με σοκολάτα παγκόσμιας κλάσης, πάνω από 1.000 ποικιλίες μπύρας και μια μεγάλη ποικιλία από τοπικά πιάτα, όπως moules-frites (μύδια με πατάτες) και βάφλες. Η εξερεύνηση της τοπικής κουζίνας είναι απαραίτητη για κάθε μετανάστη εδώ.

🌏

Λόγω της γεωγραφικής της θέσης και των ιστορικών επιρροών της, η βελγική κουζίνα ενσωματώνει στοιχεία από τη γαλλική, τη γερμανική και την ολλανδική κουζίνα, δημιουργώντας ένα ποικίλο γαστρονομικό τοπίο.

🍽

Τώρα στο Βέλγιο θα βρεις τα “κυριλέ” πιάτα, τα μαγειρεμένα φαγητά, αλλά και το street food. Από την μπαγκέτα που θα φας με τα αλλαντικά έως τις πατάτες και στα πολλά καλά εστιατόρια, δε θα μείνεις παραπονεμένος εύκολα στο Βέλγιο ⭐️ Μάλιστα, το Βέλγιο διαθέτει πολλά εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin που προσφέρουν πρωτοποριακή κουζίνα σε επίπεδο που ανταγωνίζεται τα καλύτερα στην Ευρώπη.

📌 Τώρα, το που βρίσκεσαι και τρως στο Βέλγιο έχει και αυτό μεγάλη σημασία. Δεν είμαι τόσο ευχαριστημένος από τη Φλάνδρα, αλλά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη Βαλλωνία και τις Αρδέννες. Στις Βρυξέλλες θα βρεις και καλά και κακά, τα πάντα. Πάντως, θα ξεχωρίσω τη Βαλλωνία για το φαγητό της, μιας και με το που μπαίνεις σε αυτές τις πόλεις και χωριά μυρίζεις έντονα το φαγητό από τα σπίτια – εγώ που είμαι ποδηλάτης κάτι ξέρω που σας λέω… 😉🚲😁

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks