Πότε χιόνισε περισσότερο στη Γερμανία και που

Τα χιόνια στη Γερμανία δεν είναι ένα σπάνιο φαινόμενο. Η Γερμανία έχει πάρα πολλά βουνά, μεταξύ άλλων τις Άλπεις και τον Μέλανα Δρυμό, και κάθε χρόνο σε πολλές περιοχές χιονίζει από νωρίς τον Χειμώνα.

Ψάξαμε να βρούμε τις χρονιές με το περισσότερο χιόνι στη Γερμανία


Ο εντοπισμός της συγκεκριμένης χρονιάς με τις περισσότερες χιονοπτώσεις στην ιστορία της Γερμανίας είναι δύσκολος χωρίς πρόσβαση σε λεπτομερή ιστορικά μετεωρολογικά δεδομένα. Γενικά, τα αρχεία χιονόπτωσης μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ανά περιοχή εντός της Γερμανίας. Ωστόσο, δύο αξιοσημείωτες περιπτώσεις ακραίας χιονόπτωσης περιλαμβάνουν:

  1. Ρεκόρ χιονόπτωσης στο Zugspitzblatt το 1944 : Στις 2 Απριλίου 1944, η συσσώρευση χιονιού γύρω από το Zugspitze, το υψηλότερο βουνό της Γερμανίας, έφτασε τα 8,30 μέτρα ! Αυτή η χιονόπτωση έχει μείνει στην ιστορία ως μια από τις μεγαλύτερες χιονοπτώσεις στη χώρα. *Σε μια μέρα!
  2. Έντονη χιονόπτωση στο Balderschwang το 1997/98 : Κατά τη χειμερινή περίοδο 1997/98, το χωριό Balderschwang στην περιοχή Allgäu κατέγραψε συνολικά 12,30 μέτρα φρέσκου χιονιού, καθιστώντας το ένα από τα πιο χιονισμένα μέρη στη Γερμανία για εκείνη την εποχή .

Αυτές οι περιπτώσεις υποδηλώνουν ότι, ενώ συγκεκριμένα έτη μπορεί να έχουν σημειωθεί σημαντικές χιονοπτώσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, μια ολοκληρωμένη καταγραφή του έτους με τις περισσότερες χιονοπτώσεις σε όλη τη Γερμανία θα απαιτούσε λεπτομερή μετεωρολογικά δεδομένα. Δυστυχώς, δεν έχουμε πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, αλλά νομίζουμε ότι τα ευρήματα μας που παρουσιάσουμε παραπάνω δείχνουν το πόσο χιόνι μπορεί να ρίξει σε μια χρονιά στη Γερμανία με τα πολλά βουνά και τα ατελείωτα δάση.

Btw, και μιας και μιλάμε για χιόνια δεν πάμε και για ΣΚΙ ή SNOWBOARD στη Γερμανία; Ε;

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks