Χριστούγεννα στην Ολλανδία

Υeap !

Έθιμα:

Όπως κάθε χώρα, έτσι και η Ολλανδία έχει τα δικά της έθιμα κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων:

Στις 5 Δεκεμβρίου ο Sinterklaas (St. Nicholas) φέρνει τα δώρα στα παιδιά. Έρχεται στην Ολλανδία μαζί με τους υπηρέτες του, οι οποίοι ονομάζονται ”Zwarte Pieten” (Μαύροι Πητ). To λες και 100% ρατσιστικό. Διαβάστε εδώ το άρθρο μας “Ο Μαύρος Πιτ, ο ρατσισμός και ο διχασμός στην Ολλανδία και το Βέλγιο”.

Από τις 6 Δεκεμβρίου και μετά, οι Ολλανδοί στολίζουν τα σπίτια τους και αρχίζουν αν προετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Η παραμονή των Χριστουγέννων (24 Δεκεμβρίου) είναι εργάσιμη μέρα και δεν θεωρείται γιορτή.

Η 25η Δεκέμβρη είναι τα Χριστούγεννα, και συγκεκριμένα η 1η μέρα των Χριστουγέννων, όπου μαζεύεται η οικογένεια, τρώνε μαζί και ανταλλάσσουν δώρα. Η 26η Δεκέμβρη (ή 2η μέρα των Χριστουγέννων) γιορτάζεται παρόμοια με τα Χριστούγεννα, με την οικογένεια να περνάει πάλι την ημέρα μαζί γιορτάζοντας.

Επόμενη γιορτή είναι η Πρωτοχρονιά, μέρα που επίσης γιορτάζεται μέσα στο σπίτι, αφού τα περισσότερα εστιατόρια και μαγαζιά είναι κλειστά αυτή την μέρα. Υπάρχουν, φυσικά, κάποια events ή πάρτι και ανοιχτά μαγαζιά στο κέντρο για τον τεράστιο όγκο των τουριστών που συρρέει αυτή την εποχή, αλλά κρατήσεις είναι απαραίτητες, αφού δεν είναι στην κουλτούρα των Ολλανδών να βγαίνουν αυτή την μέρα με τους φίλους τους.

Σε όλη τη χώρα υπάρχουν διάφορα Χριστουγεννιάτικα markets , με ξύλινα σπιτάκια, skating, φαγητά , μουσικές, ποτά και άλλα πολλά!

Θα επανέλθουμε εκ νέου με άρθρα και λεπτομέρειες για τα Χριστούγεννα στο Βenelux. Παρακάτω σας παραθέτουμε απλά τις πόλεις με τα πιο δημοφιλή Χριστουγεννιάτικα markets.

Χριστουγεννιάτικα Μάρκετ στην Ολλανδία:

  • Christmas Market in Dordrecht (14-16 Δεκεμβρίου 2018) το οποίο είναι το μεγαλύτερο παζάρι της Ολλανδίας αυτή την περίοδο.

Κουραμπιέδες / μελομακάρονα σε Ολλανδία και Βέλγιο;;; Δείτε εδώ!

Source | dutchreview.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks