Γερμανία: Ο πρόεδρος της ρωσικής αντιπολίτευσης αναπνέει πλέον μόνος (pic)

Ναβάλνι-Γερμανία-Αντιπολίτευση-Ρωσία

«Γεια, είμαι ο Ναβάλνι και μου λείπετε όλοι». Με αυτή τη λεζάντα σε μια φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram, ο Ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι δείχνει ότι αναρρώνει πλέον χωρίς προβλήματα σε νοσοκομείο στη Γερμανία όπου και νοσηλεύεται.

«Δεν μπορώ να κάνω σχεδόν τίποτα, αλλά τουλάχιστον είμαι σε θέση να αναπνέω μόνος μου όλη την ημέρα, χωρίς ηλεκτρονική υποστήριξη», προσθέτει.

Η εικόνα δείχνει ότι ο Ναβάλνι είναι εξασθενημένος από την πολυήμερη νοσηλεία του, ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Σαριτέ στο Βερολίνο. Οι μεταγγίσεις αίματος που συνεχίζονται δεν είναι ευδιάκριτες με την πρώτη ματιά, αλλά αν προσέξει κανείς τη φωτογραφία θα δει ότι ένας ορός είναι ακόμα συνδεδεμένος με το αριστερό του χέρι.  

Δίπλα του, υπάρχουν τρία άτομα. Η σύζυγός του Γιούλια Ναβάλναγια, η οποία γελάει και τον αγκαλιάζει, καθώς επίσης και οι δύο τους κόρες, Ντάρια και Ζαχάρ.

Θέλει να επιστρέψει στη Ρωσία

Ο Ναβάλνι σκοπεύει να επιστρέψει στη Ρωσία αμέσως μόλις ολοκληρώσει την νοσηλεία του στη Γερμανία, μετά την επίθεση δηλητηρίασης που δέχθηκε εν ώρα πτήσης γεγονός που επιβεβαίωσε η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάρμους που διέλυσε τις φήμες για αναζήτηση πολιτικού ασύλου σε άλλη χώρα.

Να σημειωθεί ότι ο Ρώσος αξιωματούχος της αντιπολίτευσης που εναντιώθηκε στις πολιτικές του προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατέρρευσε στις 20 Αυγούστου κατά τη διάρκεια πτήσης που απογειώθηκε από την Ρωσία. Ο 44χρονος πολιτικός νοσηλεύτηκε για πρώτη φορά σε μια κλινική στο Ομσκ της Σιβηρίας, προτού μεταφερθεί στη Γερμανία στις 22 Αυγούστου, όπου νοσηλεύεται μέχρι και σήμερα.

Τη Δευτέρα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Βερολίνου ανακοίνωσε ότι η κατάσταση του συνεχώς βελτιώνεται, ενώ ταυτόχρονα η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, ανακοίνωσε ότι τα ειδικά εργαστήρια στη Σουηδία και τη Γαλλία, επιβεβαιώσαν το γεγονός ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε από πράκτορα, με την τοξική ουσία Novichok, η οποία αναπτύχθηκε ιδιαίτερα επί Σοβιετικής Ένωσης.

Στο μεταξύ κυβερνητικά στελέχη στη Ρωσία επανέλαβαν ότι η υπόθεση μπορεί να διερευνηθεί. Εκπρόσωπος του προεδρικού γραφείου στη Μόσχα μάλιστα, τόνισε ότι θα ήταν όλοι ευτυχείς αν ο Ναβάλνι μπορούσε να αναρρώσει. Ωστόσο επανέλαβαν το ερώτημα γιατί να μην μπορεί η κυβέρνηση να έχει πρόσβαση στα δείγματα που δηλητηρίασαν τον Ναβάλνι.

Δείτε τη σχετική φωτογραφία:

https://www.instagram.com/p/CFJwV0Dly0Z/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks