Φρέσκα κουλούρια 28/01/21 – Tα σημερινά πρωινά νέα από τo Βέλγιο…

κορονοιός-βέλγιο-ταξίδια

Κάθε μέρα, Καλημέρα!

Κάθε μέρα φρέσκα, πρωινά κουλούρια με φρέσκιες ειδήσεις από την χώρα του Βελγίου.

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα ☕️

nox-art-μαθήματα-μουσική-βέλγιο
Mουσικό σχολείο στο Βέλγιο

Η νέα φόρμα που πρέπει να συμπληρώνουμε για τα ταξίδια μας

Απαγορεύονται τα μη απαραίτητα ταξίδια από και προς το Βέλγιο μέχρι την 1η Μαρτίου. Όποιος ταξιδεύει πρέπει να συμπληρώνει μία φόρμα – την οποία βρίσκουμε εδώ!, με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρεις για τα ταξίδια από / προς το Βέλγιο.

Η νέα φόρμα δεν αντικαθιστά τη φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF), η οποία πρέπει να συμπληρωθεί έως και 48 ώρες πριν από την άφιξή σας στο έδαφος του Βελγίου.

Διαβάστε περισσότερα για τα ταξίδια μας στο άρθρο που σας παραθέτουμε παραπάνω.

Δωρεάν τα ΜΜΜ για τους εμβολιασμούς

Η κυβέρνηση της Βαλλονίας προσπαθεί να κάνει τις δημόσιες συγκοινωνίες δωρεάν για όσους επισκέπτονται ένα κέντρο εμβολιασμού. 

 “Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε αυτήν τη δυνατότητα πολύ σύντομα, κάτι που θα ενθαρρύνει τον εμβολιασμό στους ανθρώπους και θα τονίσει τον ρόλο των δημόσιων μεταφορών”, δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακών Μεταφορών Φίλιπ Χένρι.

Οι ειδικοί προειδοποιούν

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων υπέβαλε έκθεση στην κυβέρνηση προειδοποιώντας ότι η κατάσταση του κορανοϊού στο Βελγίου “είναι ανησυχητική”. Μετά την ανάλυση 1.800 θετικών δειγμάτων, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το βρετανικό στέλεχος του κορονοϊού είναι «τουλάχιστον 65% πιο μεταδοτικό» !

“Στα τέλη Φεβρουαρίου, το 90% των κρουσμάτων στο Βέλγιο θα αφορούν τη βρετανική μετάλλαξη του ιού”, προειδοποιεί η έκθεση. 

Για τρέκινγκ , ποδηλασία και τρέξιμο μπορεί να περάσει κάποιος τα σύνορα

Είμαστε πολλοί αυτοί που ζούμε κοντά στα σύνορα και τα περνάμε είτε με το ποδήλατο, είτε με πεζοπορία και τζόγκινγκ. Έπειτα από μια παρανόηση που υπήρξε σχετικά με αυτό λόγω ενός άρθρου από το VRT για μια καταγγελία, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δεν είναι πρόβλημα να περάσει κάποιος τα σύνορα κάνοντας την άθληση του.

«Δεν πρόκειται να οργανώσουμε ένα κυνήγι μαγισσών για άτομα που απλά αθλούνται» δήλωσαν από την αστυνομία.

Ελέγχουμε αυτούς που ταξιδεύουν από μακρυά και είναι κοντά στα σύνορα με γεμάτες βαλίτσες – τότε γνωρίζουμε τι θέλουν να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι – να πάνε διακοπές – αυτό δεν επιτρέπεται.

Αυξήθηκαν οι μισθοί στο Βέλγιο

Ο μικτός μισθός των Βέλγων αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά 1,8% το 2020, δήλωσε η SD Worx την Πέμπτη.

Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει τους δείκτες και τις αυξήσεις μισθών και βασίζεται σε στοιχεία μισθών περισσότερων από 450.000 εργαζομένων πλήρους απασχόλησης.

Ψήφισε για το νέο όνομα της σύραγγας Leopold II

Οι κάτοικοι των Βρυξελλών έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν ένα νέο όνομα για τη σήραγγα Leopold II της πρωτεύουσας. Μια ειδική λίστα με 11 διάσημες γυναίκες, που έχει επιλεγεί από μια 13.000 αρχικές προτάσεις, έχει συνταχθεί από μια ειδική επιτροπή και οι πολίτες της πόλης θα μπορούν να ψηφίσουν από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου.

Η ψηφοφορία θα είναι ανοιχτή για ένα μήνα και το νικητήριο όνομα θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθούν οι ανακαινίσεις στη σήραγγα.

Ανάμεσα στις γυναίκες που είναι υποψήφιες για το όνομα της σήραγγας θα συναντήσουμε σπουδαίες προσωπικότητες γυναικών από το Βέλγιο.

Σημερινά στοιχεία για τον κορονοιό από το Βέλγιο

Τα κρούσματα κορονοιού αυξάνονται και πάλι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε το ινστιτούτο δημόσιας υγείας Sciensano  την Πέμπτη. Παρατηρούμε αύξηση στα κρούσματα, αλλά τα πράματα είναι λίγο καλύτερα σε σχέση με τους νοσηλευόμενους λόγω covid19.

Κρούσματα

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Βέλγιο από την αρχή της πανδημίας είναι 699,662Αύξηση των κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα 9% – 2163 άτομα / ημέρα είναι θετικά στον κορονοιό την τελευταία εβδομάδα.

Νοσοκομεία Βελγίου

Συνολικά, 1851 ασθενείς με κορονοιό βρίσκονται στο νοσοκομεία. 314 σε ΜΕΘ.

*Η κατάσταση στα νοσοκομεία του Βελγίου είναι καλύτερη σε σχέση με πριν μερικό διάστημα.

Θάνατοι

 53 θάνατοι / ημέρα την τελευταία εβδομάδα.Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη χώρα από την αρχή της πανδημίας είναι σήμερα  20933.

Eμβόλια

Μέχρι τις 26 Ιανουαρίου 229.863 άτομα είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κοορονοιό.  Αυτό είναι το 2,49% του πληθυσμού του Βελγίου. 1.603 άτομα έχουν ήδη λάβει την δεύτερη δόση.

Ελληνικές επιχειρήσεις στο Βέλγιο #SuperGreeks

Δείξτε μας αν αγαπάτε ❤️, ενθουσιάζεστε 😮 ή Likάρετε 👍 τα κουλουράκια μας!


Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks