Φρέσκα κουλούρια 12/1/22 – Τα σημερινά πρωινά νέα από τo Bέλγιο…

yellow and white concrete high rise building

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα από τo Bέλγιο ☕️

Αν αγαπάς τα κουλουράκια μας κάνε ένα ΛΑΙΚ ή άσε απλά μια <3 στο ποστ στο FB 🙂 Γίνεται μια καλή προσπάθεια και πρέπει να διαδοθεί παντού! Στήριξε SuperGreek, συμμετέχοντας με κάθε τρόπο στο project.

Πλέον τα κουλουράκια σου θα τα ξανά φτιάχνει ο “SuperGreek” – Λαχταριστά και πλουμιστά !

Κάθε πρωί ο αγαπημένος σου SuperGreek θα γράφει τα φρέσκα νέα της ημέρας από Ολλανδία και Βέλγιο, σύντομα και από Γερμανία.

Ἡ σκηνή, Με το Πρόσωπο στον Τοίχο

Ἀπάνω στο τραπέζι εἴχανε στήσει
ἕνα κεφάλι ἀπό πηλό
τούς τοίχους τούς εἶχαν στολίσει
με λουλούδια
ἀπάνω στο κρεβάτι εἴχανε κόψει ἀπό χαρτί
δυό σώματα ἐρωτικά
στο πάτωμα τριγύριζαν φίδια
και πεταλοῦδες
ἕνας μεγάλος σκύλος φύλαγε
στη γωνιά
Σπάγγοι διασχίζαν το δωμάτιο ἀπ᾿ ὅλες
τις πλευρές
δε θά ῾ταν φρόνιμο κανείς
να τους τραβήξει
ἕνας ἀπό τους σπάγγους ἔσπρωχνε τα σώματα
στον ἔρωτα
Ἡ δυστυχία ἀπ᾿ ἔξω
ἔγδερνε τις πόρτες

Μίλτος Σαχτούρης

Η Βελγίδα που δραπέτευσε από το Άουσβιτς

αμβέρσα-τοιχογραφία-άουσβιτς

Η Mala la Belge δραπέτευσε κάποτε από το Άουσβιτς και τους απαίσιους Ναζί με τον έρωτα της και σήμερα κοσμεί το πρόσωπο της με τοιχογραφία τη γειτονιά που ήταν το σπίτι της.

Αυτό είναι ένα άρθρο από τα ιστορικά των SuperGreeks και μπορείς να το διαβάσεις εδώ

H ενημέρωση για τον κορονοιό από το Βέλγιο

Τα κρούσματα ανεβαίνουν ραγδαία, ενώ η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει. Οι άνθρωποι που φεύγουν από τη ζωή λόγω covid19 μειώνονται.

Διαβάστε αναλυτικά στο σημερινό μας άρθρο στο supergreeks.eu από εδώ!

Έγινε εμβόλιο με χρησιμοποιημένη σύριγγα σε 11χρονο παιδί

 Σε ένα κέντρο εμβολιασμών στο Evergem (Ανατολική Φλάνδρα)  έγινε εμβόλιο σε ένα 11 χρονο παιδί με χρησιμοποιημένη σύριγγα.

Οι γονείς του παιδιού έχουν ενημερωθεί και έχει ληφθεί δείγμα αίματος για να μπορούν να παρακολουθούν την ιατρική κατάσταση του παιδιού. Αρκετοί υπάλληλοι έχουν πλέον τεθεί σε αναστολή.  

Διαβάστε για την πλάκα που έγινε από το προσωπικό και προέκυψε το λάθος, την έρευνα και για την απομάκρυνση του προσωπικού που ευθύνονται γι’ αυτό το σοβαρό λάθος.

🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬

Πλάκα με τα εμβόλια; Αν είναι δυνατόν, πραγματικά…

Μεγάλη αύξηση στους λογαριασμούς της ενέργειας για τον μήνα Ιανουάριο

Μετά από μια ισχυρή άνοδο το περασμένο φθινόπωρο οι τιμές έχουν αυξηθεί ακόμη πιο γρήγορα τώρα και ελάχιστη ανακούφιση φαίνεται στον ορίζοντα για τους λογαριασμούς μας.

Οι λογαριασμοί φυσικού αερίου έχουν αυξηθεί πιο απότομα από το αναμενόμενο: πάνω από 47% τον μήνα.  Οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκαν κατά 25% από τον Δεκέμβριο! Ο λογαριασμός ρεύματος της μέσης οικογένειας ανέρχεται στα 5.400 ευρώ ετησίως – από 3.900 τον περασμένο Δεκέμβριο. Αυτό είναι μια μηνιαία αύξηση 125 ευρώ. 

Η τιμή του φυσικού αερίου σε ορισμένους προμηθευτές αυξήθηκε κατά 70% σε ένα μήνα. Ορισμένες οικογένειες βλέπουν αύξηση 2.000 ευρώ στον ετήσιο λογαριασμό ρεύματος.

Οι προμηθευτές μπορούν να προσφέρουν διαφορετικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.*

Βέλγος ερευνητής ανακαλύπτει νέα ποικιλία καφέ

λουλούδι-καφέ-βέλγιο

Ένας ερευνητής στον Βοτανικό Κήπο στο Meise (Φλαμανδική Μπραμπάντ) ανακάλυψε μια νέα ποικιλία φυτού καφέ.   Η νέα ποικιλία έχει βαφτιστεί «Coffea rizetiana» και είναι εγγενής στο Καμερούν, αν και θεωρείται ότι έχει εξαφανιστεί από τη φύση.

Η νέα ποικιλία του καφέ ήταν γνωστό ότι αναπτύσσεται μόνο σε ένα μέρος του Καμερούν, αλλά πλέον μάλλον έχει εξαφανιστεί από τη φύση ως είδος.

Ο ερευνητής μας λέει…

Ευτυχώς, ο Βοτανικός Κήπος παρέλαβε μοσχεύματα που καλλιεργήσαμε για να τεκμηριώσουμε την ποικιλία. Εξέτασα την ποικιλία, την τεκμηρίωσα και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι μια νέα ποικιλία που δεν έχει τεκμηριωθεί ποτέ πριν».

Η ανακάλυψη μιας νέας ποικιλίας καφέ δεν είναι καθημερινό φαινόμενο.   

Σήμερα υπάρχουν 111 γνωστές ποικιλίες φυτών καφέ».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο SuperGreeks- η συνέχεια του άρθρου εμπεριέχει μια πρόταση για έκθεση στον ίδιο βοτανικό κήπο και θα είναι όμορφο να το επισκεφτούμε με πρώτη ευκαιρία.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας δημόσιας συγκοινωνίας των Βρυξελλών STIB δέχονται επιθέσεις σε καθημερινή βάση

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας δημόσιας συγκοινωνίας των Βρυξελλών STIB δέχονται επιθέσεις σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της STIB, Brieuc de Meeûs.

«Κάθε μέρα λαμβάνω αρκετές αναφορές για σωματική βία εναντίον του προσωπικού», είπε ο de Meeûs στο Le Soir . «Οι υπάλληλοι της STIB βρίσκονται συχνά στην πρώτη γραμμή, αλλά ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σημαντικά».

Ο De Meeûs συνήθως δεν ενημερώνεται αμέσως όταν συμβαίνει μια λεκτική επιθετικότητα εναντίον ενός από τους υπαλλήλους του, αλλά ένα σύστημα πληροφοριών τον ειδοποιεί αμέσως όταν υπάρχει σωματική επίθεση.

«Δεν υπάρχει μέρα που να μην υπάρχουν δύο, ακόμη και τρεις ή τέσσερις επιθέσεις κατά του προσωπικού της STIB. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό», είπε ο De Meeûs. «Λαμβάνω πολλά μηνύματα. Από Δευτέρα έως Κυριακή, επτά ημέρες την εβδομάδα.”

Οι επιθέσεις γίνονται όλο και πιο βίαιες

Οι επιθέσεις συχνά περιλαμβάνουν επίσης υψηλό επίπεδο βίας.

«Συχνά είναι πολύ βίαιο και τρομακτικό – οι άνθρωποι του προσωπικού μεταφέρονται στο νοσοκομείο με σπασμένα χέρια και ράμματα, αλλά και τραυματισμένοι οδηγοί και λεωφορεία πετροβολούνται με πέτρες ή ακόμα σε άλλες περιπτώσεις που φτύνουν το προσωπικό σε σταθμούς», είπε ο de Meeûs.

Ζωγραφισμένοι μεσαιωνικοί ταφικοί θόλοι ανακαλύφθηκαν στην Μπριζ

Οι ανασκαφές σε ένα νεκροταφείο στο κέντρο της Μπριζ έχουν δώσει ένα εξαιρετικό εύρημα.  Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει τρεις ζωγραφισμένους τάφους θησαυροφυλάκια που χρονολογούνται από τον 14 ο αιώνα.

Ακόμα ένα άρθρο των SuperGreeks με ιστορικά στοιχεία και μπορείς να το διαβάσεις ολόκληρο από εδώ!

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks