Φρέσκα κουλούρια 16/11/21 – Τα σημερινά πρωινά νέα από την Ολλανδία…

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα από την Ολλανδία ☕️

Αν αγαπάς τα κουλουράκια μας κάνε ένα ΛΑΙΚ ή άσε απλά μια <3 στο ποστ στο FB 🙂 Γίνεται μια καλή προσπάθεια και πρέπει να διαδοθεί παντού! Στήριξε SuperGreek, συμμετέχοντας με κάθε τρόπο στο project.

Πλέον τα κουλουράκια σου θα τα ξανά φτιάχνει ο “SuperGreek” – Λαχταριστά και πλουμιστά !

Κάθε πρωί ο αγαπημένος σου SuperGreek θα γράφει τα φρέσκα νέα της ημέρας από Ολλανδία και Βέλγιο, σύντομα και από Γερμανία.

Yστεροφημία

Tο θάνατό μας χρειάζεται η άμετρη γύρω φύση
και τον ζητούν τα πορφυρά στόματα των ανθών.
Aν έρθει πάλιν η άνοιξη, πάλι θα μας αφήσει,
κι ύστερα πια μήτε σκιές δεν είμεθα σκιών.

Tο θάνατό μας καρτερεί το λαμπρό φως του ηλίου.
Tέτοια θα δούμε ακόμη μια δύση θριαμβική,
κι ύστερα φεύγουμεν από τα βράδια του Aπριλίου,
στα σκοτεινά πηγαίνοντας βασίλεια πέρα κει.

Mόνο μπορεί να μείνουνε κατόπι μας οι στίχοι,
δέκα μονάχα στίχοι μας να μείνουνε, καθώς
τα περιστέρια που σκορπούν οι ναυαγοί στην τύχη,
κι όταν φέρουν το μήνυμα δεν είναι πια καιρός.

Kώστας Καρυωτάκης

Mετά από μια εβδομάδα ξανά κουλουράκια !

Τα αγαπημένα σου “Φρέσκα Κουλουράκια” ξανά διαθέσιμα από σήμερα… Μη ξεχάσεις να μας πεις μια καλημέρα, να αφήσεις ένα ΛΑΙΚ 🙂

Οι SuperGreeks από Βέλγιο και Ολλανδία ενώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη με τα υπόλοιπα παιδιά για τη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Από σήμερα όμως επιστρέφουμε στους κανονικούς ρυθμούς. Επικαιρότητα, αφιερώματα, χρήσιμα άρθρα, PODCAST και επιστρέφουμε με το SupporT μας για να απαντάμε στις ερωτήσεις σας.

Mπορείς να ακούσεις το PODCAST μας από εδώ. Σύντομα έρχονται και περισσότερα επεισόδια ! 🙂 Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τους SuperGreeks.

Μερικό LOCKDOWN στην Ολλανδία

Για δεύτερη φορά στα χρονικά δεν μπορέσαμε λόγω του φεστιβάλ την προηγούμενη εβδομάδα να καλύψουμε με LIVEBLOG τη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού της Ολλανδίας και του υπουργού υγείας. Παρακάτω σας παραθέτουμε τι ειπώθηκε.

Η Ολλανδία επέστρεψε σε μερικό λοκντάουν από το Σάββατο, αφότου η κυβέρνηση έδωσε εντολή τα εστιατόρια και τα καταστήματα να κλείνουν νωρίτερα και απαγόρευσε την παρουσία θεατών σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την αύξηση- ρεκόρ των κρουσμάτων Covid-19.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε πως οι υγειονομικοί περιορισμοί, που οι Ολλανδοί νόμιζαν ότι θα τέλειωναν για τα καλά, θα επιβληθούν εκ νέου για τρεις εβδομάδες.

Τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα απαραίτητα καταστήματα, όπως τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να κλείνουν στις 20.00 τοπική ώρα, ενώ τα μη αναγκαία καταστήματα στις 18.00.

Επιπλέον, οι Ολλανδοί πολίτες καλούνται να μην δέχονται περισσότερα από 4 άτομα στα σπίτια τους και να κάνουν τηλεργασία, «εκτός κι αν αυτό δεν είναι πραγματικά δυνατό», συμπλήρωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός, λέγοντας επίσης ότι θα επιβληθούν εκ νέου μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Οι δημόσιες διαδηλώσεις δεν θα επιτρέπονται και οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, περιλαμβανομένου του αγώνα μεταξύ Ολλανδίας-Νορβηγίας την επόμενη εβδομάδα.

Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά και οι έξοδοι εκτός της οικίας θα επιτρέπονται.

«Απόψε, μεταφέρουμε ένα πολύ δυσάρεστο μήνυμα με πολύ δυσάρεστα και εκτεταμένα μέτρα», δήλωσε ο Ρούτε, σε ένα τηλεοπτικό διάγγελμα.

«Ο ιός βρίσκεται παντού και πρέπει να τον πολεμήσουμε παντού», συμπλήρωσε.

Η ολλανδική κυβέρνηση εξετάζει, επίσης, τρόπους να περιορίσει την πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, ένα πολιτικά ευαίσθητο μέτρο, που θα απαιτήσει την έγκριση του κοινοβουλίου.

Διαδηλωτές διαμαρτύρονταν στη Χάγη τη στιγμή της ανακοίνωσης των υγειονομικών μέτρων, που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο το βράδυ.

«Ευτυχώς, η μεγάλη πλειονότητα (του πληθυσμού) έχει εμβολιαστεί, εάν όχι τα προβλήματα στα νοσοκομεία θα ήταν ανυπολόγιστα τώρα», υπογράμμισε ο Ρούτε.

Η Ολλανδική κυβέρνηση “εξεπλάγη δυσάρεστα” από την απόφαση της Shell να μεταφέρει την έδρα της στη Βρετανία

Η ολλανδική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα ότι “εξεπλάγη δυσάρεστα” από την ανακοίνωση της Royal Dutch Shell PLC ότι σχεδιάζει να μεταφέρει την έδρα της από τη Χάγη στο Λονδίνο.

“Η Κυβέρνηση λυπάται βαθύτατα που η Shell θέλει να μεταφέρει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων και Κλίματος Στεφ Μπλοκ.

“Είμαστε σε διάλογο με τη διοίκηση της Shell για τις συνέπειες αυτού του σχεδίου σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας, κρίσιμες επενδυτικές αποφάσεις και τη βιωσιμότητα.”

Ο αγγλοολλανδικός κολοσσός υδρογονανθράκων ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι σκοπεύει να μετακομίσει προκειμένου να απλοποιήσει την εταιρική του δομή και να καταστήσει ευκολότερη τη διανομή κέρδους στους μετόχους.

Η κίνηση ανακοινώνεται επίσης μερικούς μήνες αφότου ολλανδικό δικαστήριο διέταξε τη Shell να επισπεύσει τα σχέδιά της για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, απόφαση εναντίον της οποίας η Shell έχει ασκήσει έφεση.

Σεισμός μεγέθους 3,2 Ρίχτερ στο Χρόνινγκεν

Όσοι ζούμε στο Χρόνινγκεν κουνηθήκαμε λίγο, αλά Ελλάδα… 3.2 ρίχτερ για Ελλάδα δεν είναι πολλά, αλλά για την Ολλανδία που δεν έχει σχεδόν καθόλου σεισμούς είναι αρκετά.

Οι Ολλανδοί τρόμαξαν και έγιναν 100άδες καταγγελίες. Ζημιές δεν αναφέρθηκαν.

Περισσότερες οι κενές θέσεις εργασίας

Στην Ολλανδία σε “κανονικές” περιόδους οι κενές θέσεις εργασίας είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Είναι περισσότερες οι εργασίες από τους εργαζόμενους. Έτσι λοιπόν και στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους (Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος) ο αριθμός των κενών θέσεων αυξήθηκε και η ανεργία μειώθηκε περαιτέρω. Και αυτό οδήγησε σε ακόμη μεγαλύτερη ένταση στην αγορά εργασίας, αναφέρει το Κεντρικό Γραφείο Στατιστικής. Υπήρχαν 126 κενές θέσεις για κάθε 100 ανέργους. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν τόσες πολλές κενές θέσεις σε σύγκριση με τον αριθμό των ανέργων!

Ούτε με Rapid Test θα μπορεί να μπει κάποιος σε μαγαζιά;

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα συζητήσει σήμερα την πιθανή εισαγωγή του λεγόμενου μοντέλου 2G στην Ολλανδία, σύμφωνα με το οποίο οι άνθρωποι θα λαμβάνουν κωδικό QR μόνο εάν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει από τον κορονοϊό. Ένα αρνητικό τεστ ηλικίας το πολύ 24 ωρών δεν θα αρκεί πλέον.

Θα σας ενημερώσουμε σχετικά αργότερα, μιας και η σημαντική αυτή εξέλιξη αλλάζει τα δεδομένα για τους πολλούς. Oι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν ουσιαστικά πρόσβαση πουθενά.

*Σε κάποιες χώρες ισχύει ήδη αυτό το μέτρο.

Χριστούγεννα στη Γερμανία και το Βέλγιο

Οι SuperGreeks ετοίμασαν άρθρο για τα Χριστούγεννα σε Γερμανία και Βέλγιο και σας παρουσιάζουν τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες αγορές.

Για τα Χριστούγεννα στο Βέλγιο, διαβάζεις εδώ!

Για τα Χριστούγεννα στη Γερμανία, διαβάζεις εδώ!

Στην Ουτρέχτη πραγματοποιείται η πρώτη εμφύτευση τεχνητής καρδιάς στην Ολλανδία

Ο κόσμος προοδεύει δια μέσω επιστημών και μόνο

Ειδικοί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ουτρέχτης εμφύτευσαν με επιτυχία μια τεχνητή καρδιά σε ασθενή με πολύ σοβαρή καρδιακή νόσο.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται κάτι τέτοιο στην Ολλανδία. Η επέμβαση αποτελεί μέρος ενός μακροπρόθεσμου, διεθνούς ερευνητικού προγράμματος για μια εναλλακτική για τις καρδιές των δωρητών.

Η καρδιά έχει άδεια προς πώληση στην ΕΕ από το 2020. Η επέμβαση έγινε στις αρχές Νοεμβρίου και ήταν επιτυχής, με τον ασθενή να αποχωρεί από τη μονάδα εντατικής θεραπείας εντός δύο ημερών.

Κλήσεις , πολλές κλήσεις για μηχανάκια που μπαίνουν σε ποδηλατοδρόμους

Τα μηχανάκια έχουν απαγορευτεί εδώ και 2 χρόνια περίπου από τους ποδηλατοδρόμους στο Άμστερνταμ. Παρόλα ταύτα αρκετά μηχανάκια, όπως αποδείχθηκε, συνέχισαν να μπαίνουν στους ποδηλατοδρόμους. Αυτό αποδείχθηκε γιατί τρέχει αυτή την εποχή ένα πιλοτικό πρόγραμμα με κάμερες που είναι γι’ αυτό τον σκοπό.

617 πρόστιμα δόθηκαν σε 3 ημέρες σε scooter με μπλε πινακίδα.

ΟΛΟΙ ΛΑΙΚΣ ΠΑΙΔΙΑ 🙂

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks