Χριστούγεννα στο Βέλγιο : Οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες αγορές

βρυξέλλες-εκδρομή

[UPDATE 7/11/2023]

Τα Xριστούγεννα στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τις άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης είναι μαγικά. Το Βέλγιο έχει παραμυθένια Χριστουγεννιάτικα χωριά σε όλη τη χώρα.

Πάμε να δούμε παρακάτω μερικά από αυτά με όλες τις πληροφορίες.

To Βέλγιο είναι μια χώρα που είναι πανέμορφη! Από την παραμυθένια Μπριζ έως τις απίστευτες Αρδέννες, έχει “κρυφά διαμαντάκια” και φανερά διαμαντάκια παντού. Τα Χριστούγεννα, όμως αυτό που συμβαίνει είναι κάτι διαφορετικό, είναι κάτι απίστευτο.

Η περίοδος των διακοπών στο Βέλγιο είναι μια μαγική περίοδος που η χώρα μεταμορφώνεται σε μια εορταστική χώρα των θαυμάτων και μια από τις πιο αγαπημένες παραδόσεις είναι το άνοιγμα των Χριστουγεννιάτικων αγορών. Αυτές οι αγορές, γνωστές ως “Kerstmarkten” στα ολλανδικά και “Marchés de Noël” στα γαλλικά. Aυτές οι Χριστουγεννιάτικες αγορές σε συνδυασμό με τις στολισμένες πόλεις και χωριά του Βελγίου συνθέτουν ένα υπέροχο σκηνικό.

Παρακάτω θα σας παραθέσουμε τους TOP3 χριστουγεννιάτικους προορισμούς στο Βέλγιο + 1 “Hidden Gem” bonus

1. χριστουγεννιάτικος προορισμός : ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Διαβάστε ένα παλαιότερο άρθρο μας με 10 λόγους για να πάτε στο Χριστουγεννιάτικο μάρκετ των Βρυξελλών εδώ!

Αχ! Σε πολλά μέρη πήγαμε τα Χριστούγεννα, αλλά αυτή η μεγάλη γιορτή που στήνεται στις Βρυξέλλες, δε συγκρίνεται με καμία. Αντικριστό Σολωμό, ζεστό κρασί, μουσικές, εκδηλώσεις παντού και κυριολεκτικά πολλές χιλιάδες κόσμου.

Αυτό που συμβαίνει στην κεντρική πλατεία με τα φώτα και τις μουσικές ανά μισή ώρα, δεν περιγράφεται ως συναίσθημα!

Από 24 Νοεμβρίου 2023 έως 31 Δεκεμβρίου 2023

2. Χριστουγεννιάτικος προορισμός στο Βέλγιο: ΜΠΡΙΖ

Και τίποτα να μην είχε από Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Βέλγιο, τέλεια θα ήταν στην Μπριζ τα Χριστούγεννα. Η πανέμορφη γραφική πόλη της Μπριζ παρότι δεν το χρειάζεται, διαθέτει τα Χριστούγεννα μια τεράστια Χριστουγεννιάτικη αγορά. Η πόλη στη Φλάνδρα είναι που είναι όμορφη, μετατρέπεται σε ένα αληθινό παραμύθι.

Σπιτική ζεστή σοκολάτα ή μια καλή Βελγική μπύρα ή και τα δύο; Θα βρείτε άπειρα Χριστουγεννιάτικα δώρα. Ελκυστικά, πρωτότυπα και χειροποίητα.

Μαζί με το Χριστουγεννιάτικο χωριό, έχουμε στην Μπριζ κάθε τέτοια εποχή και το “LIGHT FESTIVAL” από 24 Νοεμβρίου 2023 ως 7 Ιανουαρίου 2024. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο / αφιέρωμα που σας ετοιμάσαμε.

Η Χριστουγεννιάτικη αγορά θα είναι μαζί με το LIGHT Festival, οπότε οι ημερομηνίες είναι οι ίδιες. 24/11/23 με 7/1/24

3. Χριστουγεννιάτικος προορισμός στο Βέλγιο: ΛΙΕΓΗ

Ακόμα μια υπέροχη πόλη που μετατρέπεται τα Χριστούγεννα σε μια ακόμα πιο υπέροχη πόλη!

Λιγότερο ή περισσότερο και εδώ τα ίδια. Μπόλικο φαγητό, άφθονο κρασί και μπύρα, τυριά, μουσική, χορός και πάρα πολλά φώτα. Η πόλη της Βαλλωνίας πιο φωτισμένη και ευχάριστη από ποτέ. Μια ποικιλία εκδηλώσεων για να ευχαριστήσουν μικρούς και μεγάλους. Δεν παραλείπουμε να κάνουμε μερικές σβούρες στο Χριστουγεννιάτικο παγοδρόμιο (πριν τα κρασιά και τις μπύρες)!

Κατάλληλο μέρος για οικογένεια και Χριστουγεννιάτικη ξεγνοιασιά.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Λιέγης είναι το μεγαλύτερο στο Βέλγιο, αλλά και το παλαιότερο !

Από 24 Νοεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου 2023

Bonus – Hidden Gem Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Βέλγιο

Ντουρμπούι !

Ενώ το Βέλγιο μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλές διάσημες χριστουγεννιάτικες αγορές που προσελκύουν επισκέπτες από όλες τις γωνιές του πλανήτη, η μικρή πόλη Durbuy κρατά ένα μυστικό που παραμένει, ως επί το πλείστο, κάτω από τα φώτα. Βρίσκεται στην περιοχή των Αρδεννών, το Durbuy ισχυρίζεται ότι είναι η «μικρότερη πόλη στον κόσμο». Ωστόσο, αυτό που μπορεί να του λείπει σε μέγεθος, το αναπληρώνει σε γοητεία, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων. Βασικά, το Ντουρμπουι είναι πάντα όμορφο και πάντα γοητευτικό. Οι Αρδέννες γενικά.

Διαβάστε γι’ αυτή τη Χριστουγεννιάτικη αγορά στο αφιέρωμα / άρθρο των SuperGreeks

Τους υπόλοιπους χριστουγεννιάτικους προορισμούς τους αναφέρουμε παραπάνω. Ενδεικτικά θα σας αναφέρουμε τις ημερομηνίες:

Γάνδη

Από 7 Δεκεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2023

Οστάνδη

Από 1 Δεκεμβρίου 2023 έως 8 Ιανουαρίου 2024.

 Leuven

Από 7 Δεκεμβρίου έως 21 Δεκεμβρίου 2022

Louvain-La-Neuve

Από 24 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου 2022

Αμβέρσα

Από 8 Δεκεμβρίου 2021 έως 7 Ιανουαρίου 2023

Χριστουγεννιάτικες αγορές υπάρχουν και σε περισσότερες πόλεις και χωριά του Βελγίου, για παράδειγμα στο Μέχελεν, τη Ναμούρ και αλλού.

Πάμε Βέλγιο για Χριστούγεννα ;

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks