Χριστούγεννα στο Βέλγιο : Οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες αγορές

βρυξέλλες-εκδρομή

[UPDATE 9.12.2022]

Τα Xριστούγεννα στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τις άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης είναι μαγικά. Το Βέλγιο έχει παραμυθένια Χριστουγεννιάτικα χωριά σε όλη τη χώρα.

Πάμε να δούμε παρακάτω μερικά από αυτά με όλες τις πληροφορίες.

Αυτό το χειμώνα, ανακαλύψτε τις  πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές στο Βέλγιο. Κάντε μια βόλτα στην Grand-Place των Βρυξελλών και θαυμάστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της, που κατατάσσεται ανάμεσα στα  καλύτερα χριστουγεννιάτικα δέντρα στην Ευρώπη. 

Απολαύστε μια ρομαντική χριστουγεννιάτικη απόδραση στην Μπριζ και κάντε πατινάζ στον πάγο με το αγαπημένο σας πρόσωπο ή ανεβείτε στον μύλο της Γάνδης και δοκιμάστε τις τοπικές σπεσιαλιτέ της. 

Θέλετε να κάνετε μια επίσκεψη στη Βαλλωνία; 

Κάντε μια βόλτα στη γοητευτική πόλη της Λιέγης και ανακαλύψτε το χριστουγεννιάτικο χωριό της που κάθε χρόνο μεγαλώνει και γίνεται όλο και πιο μαγικό. Φέτος εκεί θα συναντήσετε και το περίπτερο του Oenogea με υπέροχα κρασιά και εδέσματα.

Οι SuperGreeks λατρεύουν τα Χριστουγεννιάτικα χωριά. Μάλιστα προ-κορονοιού είχαμε οργανώσει εκδρομή με την Nature Experience για το Χριστουγεννιάτικο μάρκετ των Βρυξελλών από το Άμστερνταμ και το Ρότερνταμ. Τότε με ένα λεωφορείο και πολλά χαμόγελα ξεκινήσαμε για τις παραμυθένιες και πολύχρωμες Βρυξέλλες – περάσαμε υπέροχα και όσοι ήταν στο πούλμαν ακόμα μας μιλάνε για εκείνη την εκδρομή.

Σε όλο το Βέλγιο θα βρούμε Χριστουγεννιάτικα μάρκετ. Για παράδειγμα, υπάρχουν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και μάρκετ στο Louvain-La-Neuve, Leuven και την Αμβέρσα. Η Οστάνδη επίσης μετατρέπεται από καλοκαιρινός σε Χριστουγεννιάτικος προορισμός, μιας και αυτή φοράει επίσης τα γιορτινά της.

Σε όλο το Βέλγιο από άκρη σε άκρη υπάρχει Χριστουγεννιάτικο κλίμα. Υπάρχουν φώτα πολλά, χαμόγελα πολλά και δώρα, δώρα, δώρα.

Πέρυσι ακυρώθηκε η Χριστουγεννιάτικη αγορά των Βρυξελλών, αλλά και όλες οι αγορές στο Βέλγιο. Εμείς ήμασταν στο Βέλγιο πέρυσι τα Χριστούγεννα μιας και οι μισοί ζούμε στην περιοχή, αλλά δεν είχε καμία σχέση το κλίμα και ο παλμός λόγω κορονοιού- τίποτα δε θύμιζε Χριστούγεννα.

Παρακάτω θα σας παραθέσουμε τους TOP3 χριστουγεννιάτικους προορισμούς στο Βέλγιο

NO1 χριστουγεννιάτικος προορισμός : ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Διαβάστε ένα παλαιότερο άρθρο μας με 10 λόγους για να πάτε στο Χριστουγεννιάτικο μάρκετ των Βρυξελλών εδώ!

Και το άρθρο αφιέρωμα που είχαμε ετοιμάσει για τα Χριστούγεννα στις Βρυξέλλες.

Αχ! Σε πολλά μέρη πήγαμε τα Χριστούγεννα, αλλά αυτή η μεγάλη γιορτή που στήνεται στις Βρυξέλλες, δε συγκρίνεται με καμία. Αντικριστό Σολωμό, ζεστό κρασί, μουσικές παντού, event παντού και κυριολεκτικά πολλές χιλιάδες κόσμου.

Αυτό που συμβαίνει στην κεντρική πλατεία με τα φώτα και τις μουσικές ανά μισή ώρα, δεν περιγράφεται ως συναίσθημα.

Από 25 Νοεμβρίου 2022 έως 1 Ιανουαρίου 2023

ΝΟ2 Χριστουγεννιάτικος προορισμός στο Βέλγιο: ΜΠΡΙΖ

Και τίποτα να μην είχε από Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Βέλγιο, τέλεια θα ήταν στην Μπριζ τα Χριστούγεννα. Η πανέμορφη γραφική πόλη της Μπριζ παρότι δεν το χρειάζεται, διαθέτει τα Χριστούγεννα μια τεράστια Χριστουγεννιάτικη αγορά. Η πόλη στη Φλάνδρα είναι που είναι όμορφη, μετατρέπεται σε ένα αληθινό παραμύθι.

Σπιτική ζεστή σοκολάτα ή μια καλή Βελγική μπύρα ή και τα δύο; Θα βρείτε άπειρα Χριστουγεννιάτικα δώρα. Ελκυστικά, πρωτότυπα και χειροποίητα.

Διαβάστε ακόμα ένα πιο ολοκληρωμένο άρθρο / αφιέρωμα που έχουμε ετοιμάσει για τα Χριστούγεννα στην Μπριζ και το winterglow: Φέτος τα Χριστούγεννα πηγαίνουμε Μπριζ (Bέλγιο)

Από 25 Νοεμβρίου 2022 έως 8 Ιανουαρίου 2023

3ος Χριστουγεννιάτικος προορισμός στο Βέλγιο: ΛΙΕΓΗ

Ακόμα μια υπέροχη πόλη που μετατρέπεται τα Χριστούγεννα σε μια ακόμα πιο υπέροχη πόλη!

Λιγότερο ή περισσότερο και εδώ τα ίδια. Μπόλικο φαγητό, άφθονο κρασί και μπύρα, τυριά, μουσική, χορός και πάρα πολλά φώτα. Η πόλη της Βαλλωνίας πιο φωτισμένη και ευχάριστη από ποτέ. Μια ποικιλία εκδηλώσεων για να ευχαριστήσουν μικρούς και μεγάλους. Δεν παραλείπουμε να κάνουμε μερικές σβούρες στο Χριστουγεννιάτικο παγοδρόμιο (πριν τα κρασιά και τις μπύρες)!

Κατάλληλο μέρος για οικογένεια και Χριστουγεννιάτικη ξεγνοιασιά.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Λιέγης είναι το μεγαλύτερο στο Βέλγιο, αλλά και το παλαιότερο.

Δε ξεχνάμε να σταματήσουμε στο Oenogea για ελληνικό, ποιοτικό κρασί και εδέσματα.

Από 25 Νοεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου 2022

Τους υπόλοιπους χριστουγεννιάτικους προορισμούς τους αναφέρουμε παραπάνω. Ενδεικτικά θα σας αναφέρουμε τις ημερομηνίες:

Γάνδη

Από 8 Δεκεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2022

Οστάνδη

Από 3 Δεκεμβρίου 2021 έως 9 Ιανουαρίου 2022.

 Leuven

Από 7 Δεκεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου 2022

Louvain-La-Neuve

Από 25 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου 2022

Αμβέρσα

Από 9 Δεκεμβρίου 2021 έως 8 Ιανουαρίου 2023

Πάμε Βέλγιο για Χριστούγεννα ;

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks