Αγορά σπιτιού στην Ολλανδία

αγορά-σπίτι-ολλανδία

Τα ενοίκια σπιτιών στην Ολλανδία έχουν φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα με αποτέλεσμα να έχει ενδιαφέρον για πολλούς η αγορά κατοικίας. Το δικό σου σπίτι έχει σε κάθε περίπτωση μια άλλη αξία. Ενδεχομένως, με ένα δάνειο για σπίτι να γίνει πιο εύκολη η αγορά ενός σπιτιού.

Ήρθε η ώρα που σκέφτεσαι σοβαρά πλέον την αγορά σπιτιού στην Ολλανδία; Τότε αυτό το άρθρο του SuperGreeks.EU θα σου φανεί αρκετά χρήσιμο σαν έναν πρώτο οδηγό για αυτό το βήμα!

Πώς να αγοράσεις σπίτι στην Ολλανδία;

Αρχικά θα πρέπει να θέσεις ένα οικονομικό πλάνο και να ξεκινήσεις να αναζητάς κατοικίες βάσει αυτού. Οι μεσίτες (makelaar) δημοσιεύουν ιδιοκτησίες προς πώληση διαδικτυακά (π.χ. funda.nl ), στα φυσικά καταστήματά τους κλπ.

Σημαντικό βήμα αποτελεί η αναζήτηση της περιοχής στην οποία θέλεις να μείνεις. Η απόσταση από τον χώρο εργασίας, από σχολείο ή άλλες δραστηριότητες των παιδιών, οι τιμές της γειτονιάς είναι μερικές σημαντικές παράμετροι. Αν το budget έχει τεθεί, αλλά δεν είσαι σίγουρος που θα ήθελες να αγοράσεις σπίτι, μερικά μεσιτικά γραφεία παρέχουν συμβουλές.

Για επίσημες μεταφράσεις στην Ολλανδία …

Το ακίνητο

Όταν βρεις ένα σπίτι που σε ενδιαφέρει, το επόμενο βήμα είναι να το δεις ορίζοντας ραντεβού με τον μεσίτη. Διευκρίνισε αν επιθυμείς συνεργασία μαζί του ή αν απλά ενδιαφέρεσαι να δεις ένα σπίτι το οποίο έχουν δημοσιεύσει.

Επόμενα βήματα

Μπορείς να συνεργαστείς με τον μεσίτη και να αναλάβει ο ίδιος την διευθέτηση των εγγράφων, κάτι το οποίο απαιτεί χρόνο και οργάνωση. Άλλο πλεονέκτημα είναι ότι θα έχεις την δυνατότητα να δεις σπίτια πριν αυτά δημοσιευτούν. Όμως θα πρέπει να πληρώσεις το μερίδιο του μεσίτη, το οποίο αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό 1-2% της τιμής του σπιτιού (συν το ΦΠΑ).

Φυσικά μπορεί να αναλάβεις την αναζήτηση μόνος σου, χωρίς να συνεργαστείς με μεσίτη. Εδώ θα πρέπει να είσαι προσεκτικός με τα διαμερίσματα- μερικά υπάγονται σε μία στεγαστική αρχή με συγκεκριμένους όρους, η οποία πρέπει να παραχωρήσει άδεια για να κατοικηθεί το διαμέρισμα (ακόμα κι αν είναι δικό σου).

Kosten te koper σημαίνει ότι ο αγοραστής πληρώνει έξοδα που προκύπτουν από την αγορά της κατοικίας.

-Καινούρια κτίρια συνήθως είναι vrij op naam, δηλαδή η τιμή συμπεριλαμβάνει όλα τα επιπλέον έξοδα.

Η προσφορά και η ολοκλήρωση της αγοράς

Όταν λοιπόν καταλήξεις στο σπίτι που θέλεις να αγοράσεις, το πρώτο βήμα είναι να κάνεις μία προσφορά. Αν η προσφορά γίνει αποδεκτή θα πρέπει να υπάρχει και σε γραπτή μορφή, ως συμβόλαιο, το οποίο έχει συνταχθεί από έναν δικηγόρο και οφείλουν να το υπογράψουν και οι δύο πλευρές. Πωλητής και αγοραστής συνήθως έχουν τον ίδιο δικηγόρο, το οποίο δημιουργεί λιγότερο κόστος και γραφειοκρατία. Ακολουθεί μία περίοδος τριών ημερών κατά την οποία μπορείς να αποσύρεις την προσφορά σου χωρίς να πληρώσεις κάποιο πρόστιμο. Όταν λήξει αυτή η περίοδος των τριών ημερών ο δικηγόρος λαμβάνει το συμβόλαιο της πώλησης και ορίζει μία ημερομηνία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ολοκλήρωση της διαδικασίας

Και οι δύο πλευρές υπογράφουν το συμβόλαιο και ο δικηγόρος φροντίζει για τις τελικές λεπτομέρειες. Την ημερομηνία που έχει οριστεί ως καταληκτική, ο μεσίτης, αν προβλέπεται, μπορεί να διεκπεραιώσει μία τελική επιθεώρηση της ιδιοκτησίας ή να συμμετέχει γενικότερα στην διαδικασία της πώλησης του ακινήτου.

Μόλις υπογράψετε το συμβόλαιο, η ιδιοκτησία μεταβιβάζεται στον αγοραστή. Ο συμβολαιογράφος θα καταχωρίσει την αλλαγή ιδιοκτησίας στο κτηματολόγιο.

Πηγή

Θα θέλατε να διαβάσετε για τα δάνεια σπιτιών ; SuperGreeks.EU

Ενοικίαση σπιτιού: οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον μεσίτη

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks