[Βέλγιο] Χώρος πρασίνου προς τιμήν της Άννας Φρανκ

Αννα-Φρανκ-Μουσειο-Αμστερνταμ

Ένας χώρος πρασίνου στο Haren σύντομα θα πάρει το όνομα ενός από τα πιο διάσημα θύματα του Ολοκαυτώματος, της Άννας Φρανκ.

Σε μια απόφαση που θα ληφθεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα στο δημοτικό συμβούλιο των Βρυξελλών, ο χώρος πρασίνου ανάμεσα στο Chaussée de Haecht και την Rue Arthur Maes, θα πάρει το όνομά του από την Άννα Φρανκ, τη νεαρή Εβραία έφηβη που έγραψε ένα ημερολόγιο για τη ζωή της στο Άμστερνταμ υπό τη ναζιστική κατοχή κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Θα είναι η πρώτη φορά που η περιοχή των Βρυξελλών θα αφιερώσει μία τοποθεσία της στη μνήμη της Άννας Φρανκ, η οποία απεβίωσε το 1945, σε ηλικία 15 ετών, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλσεν. Υπάρχει μια πλατεία της Άννας Φρανκ στο Τουρνάι, ένα οικοτροφείο της Άννας Φρανκ στο Tubize, και μια πλατεία της Άννας Φρανκ στο Hasselt, αλλά τίποτα στην πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Σχετικά άρθρα

Το μουσείο της Άννας Φρανκ στο Άμστερνταμ

Ολλανδία: Το πρώτο όνομα στο Μνημείο Ονομάτων του Ολοκαυτώματος μπήκε από παιδική φίλη της Άννας Φρανκ!

Γερμανία: Η ζωή των Εβραίων μετά το Ολοκαύτωμα

“Η ιδέα δεν είναι καινούρια, χρονολογείται από το 2005, όταν λήφθηκε η απόφαση για “θηλυκοποίηση” (σ.σ. να δοθούν γυναικεία ονόματα) των δημόσιων χώρων και ιδιαίτερα των χώρων πρασίνου”, δήλωσε η Zoubida Jellab, σύμβουλος των Βρυξελλών-αρμόδια για τους χώρους πρασίνου.

Τέσσερα ονόματα επιλέχθηκαν τότε: Η Marguerite Yourcenar για το Parc d’Egmont, η Marguerite Duras για πλατεία του Blindés, η Simone de Beauvoir για το Parc Fontainas και η Άννα Φρανκ. Τα τρία πρώτα ονόματα ορίστηκαν. Η τέταρτη πρόταση παρέμεινε μια συμβολική επιλογή, αλλά ένας χώρος δεν είχε αποφασιστεί ποτέ – μέχρι τώρα, περίπου 15 χρόνια αργότερα.

Μέχρι πρόσφατα, ο χώρος πρασίνου ήταν παραμελημένος. Έχουν καταβληθεί προσπάθειες για να σταματήσει αυτό και ο χώρος έχει υποβληθεί σε εντατική επιχείρηση καθαρισμού για την απομάκρυνση των σκουπιδιών και την απομάκρυνση των νεκρών φυτών και δέντρων.

Ενώ έχουν τοποθετηθεί κάποια μονοπάτια, οι κηπουροί του δήμου θα διατηρήσουν τη δασική έκταση, αλλά θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να μην διαταράξουν περαιτέρω την πανίδα και τη χλωρίδα. Δεν θα εγκατασταθούν παιδικές χαρές ή τραπέζια για πικνίκ από σεβασμό στη βιοποικιλότητα.

Οι κάτοικοι θα ενημερωθούν ταχυδρομικά για την τελική έγκριση του νέου ονόματος του νέου πάρκου. Θα ανοίξει ένα επίσημο σημείο πρόσβασης στο Chaussée de Haecht και θα τοποθετηθεί μια πλάκα στην είσοδο, στην οποία θα είναι γραμμένο το όνομα της Άννας Φρανκ.

Εικόνα: jewishnews.timesofisrael.com

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Author: Whatsoeva

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks