Οι δημόσιες αργίες στην Ολλανδία για το 2024

αργίες-Ολλανδία-διακοπές

Η Ολλανδία είναι από τις χώρες με τις λιγότερες αργίες στην Ευρώπη, αλλά έχει κάποιες και πρέπει να τις “εκμεταλλευτούμε”!

Ετοιμάζεις διακοπές ή κάποια εκδρομή αυτές τις ημέρες ; Λογικό. Οι αργίες στην Ολλανδία μας βοηθάνε να φτιάξουμε τριήμερα και τετραήμερα για εσωτερικές αποδράσεις ή κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό. Για άλλους η αργία είναι απλά μια μέρα ξεκούρασης, ενώ για κάποιους άλλους ημέρες κατάνυξης.

Ένα ημερολόγιο επίσημων αργιών για το 2024

Η Ολλανδία υποδέχεται κάθε χρόνο την Πρωτοχρονιά (“Nieuwjaarsdag”) την 1η Ιανουαρίου με αργία και γιορτές, όπως σε όλο τον κόσμο.

Η άνοιξη ξεκινά με αργία τη Μεγάλη Παρασκευή (“Goede vrijdag”) στις 29 Μαρτίου, ακολουθούμενη από τους εορτασμούς της Κυριακής του Πάσχα και της Δευτέρας (“Eerste en tweede paasdag”) στις 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου, σηματοδοτώντας την ανάσταση. Το φετινό ορθόδοξο Πάσχα είναι στις 5 Μάϊου και για ορθόδοξες εκκλησίες στην Ολλανδία, διαβάζετε εδώ!

Η αγαπημένη μέρα των Ολλανδών είναι η Ημέρα του Βασιλιά (“Koningsdag”) στις 27 Απριλίου, όπου οι δρόμοι γεμίζουν αποχρώσεις του πορτοκαλί, τιμώντας τα γενέθλια του βασιλιά με παρελάσεις και εορτασμούς. Έχουμε σχετικά άρθρα γι’ αυτή τη μέρα -μια μέρα, γιορτή!

Η Ημέρα Απελευθέρωσης (“Bevrijdingsdag”) στις 5 Μαΐου γιορτάζεται κάθε πέντε χρόνια ως επίσημη αργία και συμβολίζει την απελευθέρωση της χώρας από τη ναζιστική κατοχή κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Ημέρα της Ανάληψης (“Hemelvaartsdag”) στις 9 Μαΐου είναι μια χριστιανική γιορτή που σηματοδοτεί την ανάληψη του Ιησού στον ουρανό, που συχνά γιορτάζεται με υπαίθριες δραστηριότητες σε κάποιες περιοχές.

Η Κυριακή και η Δευτέρα (“Eerste en tweede pinksterdag”) στις 19 και 20 Μαΐου γιορτάζεται η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος στους αποστόλους.

Για μήνες ολόκληρους δεν υπάρχει καμία αργία…

Το έτος κορυφώνεται με την εορταστική περίοδο, όπου η Ημέρα των Χριστουγέννων και η 2η μέρα (“Eerste en tweede kerstdag”) στις 25 και 26 Δεκεμβρίου φέρνουν τις οικογένειες κοντά σε μια ζεστή, χαρούμενη ατμόσφαιρα. Για τα Χριστούγεννα στην Ολλανδία διαβάζετε εδώ! και για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ολλανδία, διαβάζετε εδώ!

SuperGreeks: Ανυπομονούμε να κολλήσουμε 3ημεράκια και 4ημεράκια για εξορμήσεις και ταξίδια -aν και στην Ολλανδία πραγματικά δεν υπάρχουν πολλές αργίες.  Ανυπομονούμε για τις διακοπές τα Χριστούγεννα και να πάμε στις Χριστουγεννιάτικες αγορές, το Πάσχα για να μαζευτούμε με την οικογένεια και φίλους, να περάσουμε όμορφα. Αυτές οι υπέροχες μέρες χωρίς δουλειά στην Ολλανδία !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks