Αξίζουν τα Χριστούγεννα στην Ολλανδία; 6 λόγοι για να έρθεις Χριστουγεννιάτικες διακοπές στις Κάτω Χώρες

χριστούγεννα-ολλανδιά

Τα Χριστούγεννα στην Ολλανδία είναι φανταστικά. Αν αξίζουν οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές εδώ ; 100%. Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές, το vibe, οι στολισμοί, τα πάντα κινούνται σε γιορτινούς ρυθμούς.

Πάμε να δούμε τους λόγους που αξίζει να έρθει κάποιος στην Ολλανδία για τα Χριστούγεννα

Κάθε χρόνο στην Ολλανδία ανυπομονούμε για τα Χριστούγεννα…

Σχεδόν κάθε πόλη είναι στολισμένη για τα Χριστούγεννα, ο κόσμος είναι χαρούμενος ψωνίζει και πίνει. Εποχή χαράς στην Ολλανδία, όπως και κάθε εποχή εδώ πέρα άλλωστε.

Ακολουθούν οι λόγοι που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος τις γιορτινές μέρες την Ολλανδία:

1. Χριστουγεννιάτικες Αγορές στην Ολλανδία

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές της Ολλανδίας είναι ένα θέαμα που πρέπει να δείτε. Οι αγορές αυτές, με φόντο τις γραφικές πόλεις της Ολλανδίας, γεμάτες από γιορτινά περίπτερα, λαμπερά φώτα και το άρωμα των εποχιακών λιχουδιών. Είτε πρόκειται για την υπόγεια χριστουγεννιάτικη αγορά του Φάλκενμπουρχ, είτε για την χριστουγεννιάτικη αγορά στο Maastricht, είναι παραμυθένια.

2. Άγιος Νικόλαος / Sinterklaas

Πριν από τα Χριστούγεννα, στις 5 Δεκεμβρίου, οι Ολλανδοί γιορτάζουν τον Άγιο Νικόλαο – την ημέρα του Αγίου Νικολάου. Είναι ένα όμορφο γεγονός, ειδικά για τα παιδιά, γεμάτο με παρελάσεις, γλυκά και ανταλλαγή δώρων. Η παράδοση αυτή έχει βαθιές ρίζες και προσφέρει μια γεύση από τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο οι Ολλανδοί γιορτάζουν την εορταστική περίοδο.

3. Φωτισμένα Κανάλια / στολισμένες πόλεις

light-festival-αμστερνταμ

Πόλεις όπως το Άμστερνταμ, η Ουτρέχτη στολίζουν με φωτάκια των Χριστουγέννων παντού. Αρχικά, στο Άμστερνταμ πραγματοποιείται το light festival και τα κανάλια της πόλης στολίζονται με installations που έχουν επίκαιρα και σωστά κοινωνικά μηνύματα, κάνοντας τις βραδινές βόλτες με βάρκα ή τα πόδια ή το ποδήλατο μια μαγευτική εμπειρία. Οι αντανακλάσεις αυτών των φώτων στην επιφάνεια του νερού δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα που δεν έχει προηγούμενο.

Διαβάστε περισσότερα για το light festival από ένα παλαιότερο σχετικό άρθρο μας. *Σύντομα θα έχουμε άρθρο για το 2023.

Όλες οι πόλεις είναι όμως φωτισμένες στους κεντρικούς δρόμους ή ακόμα και τα στενά και αν βάλεις στην εξίσωση και τους κατοίκους που συμμετέχουν με τους στολισμούς, τότε θα δεις και θα νιώσεις κάτι όμορφο. Ακόμα και τα δέντρα σε μεγάλες πόλεις στολίζονται σε κάποιους δρόμους. Είναι υπέροχα.

Για τον μήνα Νοέμβριο σου έχω light festival και στο Αϊντχόφεν

4. Ολλανδικές Χριστουγεννιάτικες Λιχουδιές

Τα Χριστούγεννά σας στην Ολλανδία δεν θα ήταν τέλεια χωρίς να απολαύσετε μερικές παραδοσιακές ολλανδικές γιορτινές λιχουδιές. Από τα ‘oliebollen’ (μπάλες ζύμης βαθιά τηγανισμένες και πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη) έως το ‘kerststol’ (ένα φρουτώδες ψωμί Χριστουγέννων), θα σας γεμίσουν με χαρά. Σε όλες τις πόλεις και πολλά χωριά έχει πάγκους με Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Σχεδόν όποτε θα περάσουμε μπροστά από κάποιον τέτοιο μεγάλο πάγκο θα ψωνίσουμε και κάτι για το δρόμο και το σπίτι εμείς που ζούμε εδώ.

5. Παγοδρόμια

Αν είστε τυχεροί θα δείτε τα κανάλια της Ολλανδιάς και τις λίμνες να παγώνουν. Εκεί μπορείτε να κάνετε ICE – SKATING. Αν συμβεί αυτό φέτος το χειμώνα θα δούμε εκατομμύρια Ολλανδούς να κάνουν ice skating στα κανάλια – Εμείς κάνουμε ποδήλατο στον πάγο, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν συστήνουμε σε αρχάριους.

Αν δεν μας κάνει τη χάρη ο φυσικός πάγος για να κάνουμε ice- skating, τότε μπορούμε να κάνουμε σε ένα από τα πολλά τεχνητά παγοδρόμια που στήνονται σε όλη τη χώρα. Το προτείνουμε. Είναι εύκολο και ακόμα και αν δεν έχεις εμπειρία, μετά από λίγη ώρα και μερικές βούτες θα συνηθίσεις και θα μπορείς να κάνεις.

6. Χριστούγεννα σε Γερμανία και Βέλγιο

χριστούγεννα-γερμανία

Επισκεπτόμενος την Ολλανδία για Χριστουγεννιάτικες διακοπές μπορείς να συνδυάσεις εξορμήσεις σε Γερμανία και Βέλγιο. Τα Χριστούγεννα στο Βέλγιο και τη Γερμανία υπάρχουν πανέμορφες στολισμένες πόλεις με πάρα πολλές και υπέροχες Χριστουγεννιάτικες αγορές. Αξίζει να το συνδυάσεις αν διαθέτεις μέρες.

Διαβάστε εδώ σχετικά

Χριστούγεννα στο Βέλγιο : Οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες αγορές

Αξίζουν τα Χριστούγεννα στο Βέλγιο; 6 λόγοι για να έρθεις Χριστουγεννιάτικες διακοπές στο Βέλγιο

Χριστούγεννα στη Γερμανία – Τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα χωριά

Αξίζουν τα Χριστούγεννα στη Γερμανιά; 6 λόγοι για να έρθεις Χριστουγεννιάτικες διακοπές στη Γερμανία

Η Ολλανδία είναι πάντα εκπληκτική να την επισκεφτείς, αλλά τα Χριστούγεννα γίνεται ακόμα καλύτερη. Αξίζουν 100% οι διακοπές τα Χριστούγεννα στην Ολλανδία! Για Χριστούγεννα στην Ευρώπη η Ολλανδία και το Βέλγιο και η Γερμανία είναι ιδανικοί προορισμοί.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks