Ασφάλεια αυτοκινήτου στη Γερμανία

auto

Η ασφάλεια αυτοκινήτου (Kfz versicherung ή autoversicherung) είναι υποχρεωτική για όλους τους οδηγούς στη Γερμανία. Θα πρέπει να δείξετε την απόδειξη της ενημερωμένης ασφάλισης αυτοκινήτου για να καταχωρήσετε ένα αυτοκίνητο στη Γερμανία. Στην πραγματικότητα, η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι απαραίτητη για να πάρετε μια έγκυρη πινακίδα κυκλοφορίας. Η ασφάλιση αυτοκινήτων στη Γερμανία εμπίπτει σε έναν από τους τρεις τύπους:

  • Αστική ευθύνη (haftpflicht) – η ελάχιστη νομική απαίτηση, που καλύπτει όλες τις ζημιές σε τρίτους και άλλα οχήματα σε περίπτωση ατυχήματος με το αυτοκίνητο. Δεν καλύπτει ζημιές στο ίδιο σας το όχημα, αν το ατύχημα ήταν δικό σας λάθος.
  • Μερική κάλυψη (teilkasko) – αυτό καλύπτει την ευθύνη τρίτων καθώς και ζημιές στο αυτοκίνητό σας που προκαλούνται από πράγματα όπως απόπειρες κλοπής, ζημιές από πυρκαγιά και από καιρικές συνθήκες.
  • Ολοκληρωμένη κάλυψη (vollkasko) – αυτό καλύπτει τα πάντα καθώς και ζημιές στο δικό σας όχημα, ακόμη και σε περιπτώσεις όπου το ατύχημα ήταν δικό σας λάθος.

Σχετικά άρθρα

Πόσο κοστίζει ο γάμος στη Γερμανία;

[Γερμανία] Οδηγός: Βιβλία και Ψυχαγωγία

Το κόστος ασφάλισης αυξάνεται, σύμφωνα με το ποσό της κάλυψης που επιλέγετε. Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ηλικία, η εμπειρία στην οδήγηση, το ιστορικό οδήγησης και η αξία του οχήματός σας. Η Γερμανία, όπως και πολλές άλλες χώρες, εφαρμόζει ένα σύστημα μπόνους χωρίς αξιώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι το κόστος ασφάλισης μειώνεται όσο περισσότερο καιρό δεν έχετε κάποιο ατύχημα. Οι πάροχοι ασφάλισης αυτοκινήτων στη Γερμανία περιλαμβάνουν:

Για να διασφαλίσετε ότι έχετε την καλύτερη προσφορά για την ασφάλιση αυτοκινήτων, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε έναν ιστότοπο σύγκρισης, όπως το Verivox. Εδώ, θα μπορείτε να συγκρίνετε ασφάλιστρα από τους μεγαλύτερους ασφαλιστές στη Γερμανία. Αυτό θα σας δώσει μια καλύτερη ιδέα για το τι να περιμένετε.

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?